ورزش و شنوایی
ورزش فواید بسیاری برای بدن انسان به همراه دارد و همچنین ورزش کردن برای تقویت شنوایی بسیار مفید است، البته باید اصول صحیح انجام ورزش برای تقویت شنوایی را رعایت کرد.

ورزش های مناسبی که به شنوایی کمک می کنند

ورزش کردن برای سلامتی خوب است و یک جراح حرفه ای توصیه می کند که روزانه 30 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید تا تناسب اندام و سلامتی قلبی عروقیتان را بهبود ببخشند. همه ما می دانیم ورزش منظم برای قلب مفید است اما آیا می دانستید که ورزش برای سلامتی شنوایی نیز مفید است ؟

ورزش، اکسیژن بیشتری را به خون می رساند و به عملکرد گوش ها و مغز تان نیز کمک می کند.

تناسب اندام و ورزش های هوازی باعث افزایش سطح اکسیژن خون می شوند و کل سیستم گردش خون شما حتی کوچکترین مویرگ ها را تغذیه می کند و عملکرد گوش که صدا را دریافت می کند و مغز که صدا را پردازش می کند، با این اتفاق بهبود می یابد.

گوش یک اندام حسی است و محققان معتقدند که ورزش هوازی به عملکرد بهتر عصب حلزون گوش کمک می کند، حلزون در گوش داخلی است و این کار به سلول های حسی مویی گوش خارجی کمک می کند. ورزش هوازی درست و مناسب، مقدار کافی خون غنی از اکسیژن را به تمام اندام ها و استخوان های گوش داخلی می رساند.

ورزش و شنوایی

ورزش منظم گوش های شما را "تمرین می دهد" تا عملکرد بهتری داشته باشند و همچنین یک تئوری وجود دارد درباره افرادی که سطح بالایی از آمادگی قلبی و عروقی و آمادگی برای ورزش های هوازی دارند، آسیب شنوایی ناشی از آلودگی صدا، دارو های خاص و بیماری ها در آن ها پایین تر است زیرا گوش های آن ها "قوی تر" شده اند و عملکرد بهتری خواهند داشت.

مغز نیز یک ارگان پردازشی است که بهبود جریان خون در مغز نیز به شنوایی کمک می کند. بیشتر آنچه که "می شنویم" زمانی اتفاق می افتد که مغز ما امواج صوتی را برایمان معنا دار می کند و این فرآیند پردازش شنیداری نامیده می شود. مغز "در زمان ورزش" بهتر می تواند صدا هایی را که می شنویم مرتب سازی و شناسایی کند و سلامتی شنوایی فقط به معنای توانایی بهتر شنیدن نیست ، بلکه به معنای پردازش بهتر آنچه که شنیده می شود است.

چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته شده است بسیاری از مطالعات تأیید کرده اند که آمادگی و ورزش هوازی بهبود یافته باعث افزایش سرعت پردازش شناختی، عملکرد حرکتی و توجه بینایی و شنوایی می شود.

خون غنی از اکسیژن برای مغز مفید است و خون حاوی اکسیژن کم ، کلسترول، تری گلیسیرید و قند بالا از بسیاری جهات از جمله شنوایی، سلامتی شما را به خطر می اندازد.

فواید ورزش

ورزش های مناسب برای شنوایی:

سایر ورزش ها در ترکیب با ورزش های هوازی

هر ورزش کم فشار طولانی مدت که ضربان و میزان تنفس شما را به مدت 20 تا 30 دقیقه افزایش می دهد ، دارای خواص هوازی خوبی است. پیاده روی، دویدن ، دوچرخه سواری ، شنا، اسکی ، قایق رانی و حرکات موزون در میان محبوب ترین فعالیت های هوازی هستند.

تمرین هایی که شروع و متوقف می شوند، مانند تمرینات وزنه ای و مقاومتی فواید سلامتی خوبی دارند و می توانند حجم عضلانی بسازند اما تأثیر مثبت آن ها بر سلامت در ترکیب با ورزش های هوازی بیشتر هم می شود پس اگر تمرینات وزنه ای و مقاومتی را ترجیح می دهید، علاوه برآن ها 20 - 30 دقیقه تمرینات هوازی انجام دهید.

دوچرخه سواری

عادات صحیح همراه با ورزش برای تقویت شنوایی

تغییر سبک زندگی

فراتر از رژیم غذایی اختصاصی خود، کارهایی وجود دارند که می توانید برای بهبود سبک زندگی تان انجام دهید. به نظر می رسد واضح است اما حتی یک پیاده روی اضافی هم می تواند یک تغییر کوچک باشد که واقعا تاثیر خوبی دارد و به عنوان مثال، از پله ها به جای آسانسور استفاده کنید، یا جای پارک ماشین خود را در فاصله دورتری انتخاب کنید.

ورزش برای تقویت شنوایی

ورزش با هدفون

بسیاری افراد دوست دارند با موسیقی ورزش کنند که بسیار هم تاثیر گذار خواهد بود اما میزان صدای بیش از حد بلند می تواند باعث آسیب دائمی به گوش های شما شود و تمام ورزش و تمریناتتان را خراب کند . خطر کم شنوایی دائمی فقط در روز با پنج دقیقه قرار گرفتن در معرض صدای زیاد می تواند افزایش یابد.

طبق گزارشات ، اگر از هدفون استفاده می کنید ، بیش از 1.5 ساعت در روز به موسیقی با صدای 80 درصد یا کم تر گوش ندهید. اگر صدا را به میزان 70 درصد کاهش دهید، می توانید به طور ایمن در روز 4.5 ساعت به موسیقی های خود گوش دهید و یک سطح صدای ایمن را با مدت زمان ایمنش متعادل کنید که این قوانین در مورد هدفون های قدیمی نیز صدق می کند.

آنچه برای قلب شما خوب است برای شنواییتان نیز خوب می باشد.

طبق گزارشات از دست دادن شنوایی مربوط به سن، در سنین بالای 65 سال از هر 3 نفر، یکی را در کشورهای پیشرفته تحت تاثیر قرار می دهد و تقریبا نیمی از افراد بالای 75 سال مشکل شنوایی دارند. به استثنا از دست دادن شنوایی ژنتیکی، در اغلب موارد انجام ورزش هوازی و قلبی عروقی به حفظ شنوایی شما نیز کمک می کند. چه شنوایی شما عالی است و چه کمی مشکل در شنوایی دارید، با انجام تمرینات هوازی ، شنوایی خود را با بهترین شکلش حفظ کنید.

اگر هر گونه نگرانی درباره از دست دادن شنوایی خود دارید، با پزشک تان صحبت کنید و اگر مدت هاست که با این مشکل مواجهید، باید خیلی فوری نزد پزشک بروید.

باید و نبایدهای مهم ورزش برای تقویت شنوایی

4.37
این مطلب مفید بود ؟61
منبع : areahearingandspeech / بخش ورزش و تناسب اندام نمناک/ح.ب/ن
وبگردی