پروتئین
یکی از دغدغه های رژیم مبتنی بر پرهیز از خوردن مواد گوشتی و رویکرد به مصرف گیاهان یا همان گیاهخواری، تامین پروتئین لازم برای بدن است. در این نوشتار هفت منبع سرشار از این ماده معدنی معرفی شده است.

بهترین منابع پروتئین گیاهی و غیرگوشتی

پروتئین عاملی مهم و ضروری در یک رژیم غذایی سالم است. در گذشته، مصرف پروتئین برای عده ای خاص مثل ورزشکاران و طرفداران باشگاه های ورزشی حائز اهمیت بود، اما امروزه که بیشتر ما از اهمیت این ماده مغذی آگاه هستیم سعی می کنیم تا حد امکان آن را در رژیم غذایی خود بگنجانیم تا از مزایای آن برای سلامتی بدن مان بهره مند شویم.

پیش تر در مطالب گذشته با منابع مهم و سالم پروتئین حیوانی آشنا شده ایم و ایده بدی نیست تا با منابع گیاهی این ترکیب مغذی هم آشنایی پیدا کنیم. در ادامه مطلب امروز با مهم ترین منابع گیاهی برای تامین پروتئین لازم برای بدن مان آشنا می شویم که علاوه بر طعم خوب بسیار سالم هم هستند. چرا بدن ما به پروتئین نیاز دارد؟ پروتئین از واحدهای ریزی به نام آمینو اسیدها تشکیل شده که برای ترمیم آسیب های سلولی و ساخت سلول های جدید فاکتوری ضروری است. علاوه بر این، پروتئین برای تشکیل بافت های مختلف بدن، عضلات و استخوان ها هم بسیار مهم و ضروری است. در نتیجه، برای داشتن بدنی سالم باید از دریافت میزان لازم پروتئین اطمینان پیدا کنید.

7منبع گیاهی برای تامین پروتئین بدن

1. تخم مرغ

پروتئین

تخم مرغ منبعی بسیار مناسب برای دریافت پروتئین است. با اینکه زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است، متخصصین باور دارند این کلسترول تاثیری در افزایش میزان کلسترول خون نخواهد داشت. در حقیقت، این چربی های اشباع شده و چربی های ترانس هستند که موجب افزایش کلسترول می شوند.

2. سویا

پروتئین لازم برای بدن ما تنها از طریق مصرف فرآورده های گوشتی تامین نمی شود. توفو، برگرهای تهیه شده از پروتئین سویا و سایر غذاها و فرآورده های گیاهی هم می توانند منبع مناسبی برای پروتئین باشند. مصرف روزانه 25 گرم پروتئین سویا کمک می کند تا کلسترول خون کاهش یابد.

3. انواع لوبیا

 پروتئین

پروتئین یک فنجان و نیم لوبیا به طور میانگین مساوی با 85 گرم گوشت استیک کباب شده است. به غیر از پروتئین، فیبر درون انواع لوبیا هم کمک می کند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. علاوه بر همه این موارد، مصرف لوبیا باعث کاهش میزان چربی بد (LDL) هم خواهد شد.

4. فرآورده های لبنی کم چرب (مصرف کلسیم مضاعف)

مصرف شیر، انواع پنیر و ماست باعث تامین پروتئین و کلسیم لازم برای استحکام استخوان ها و سلامت قلب تان می شود. علاوه بر این، لبنیات کم چرب و یا بدون چربی کمک می کند تا کالری کمتری مصرف کنید.

5. غلات سبوس دار، فیبردار

 پروتئین

نان های تهیه شده از غلات سبوس دار حاوی مقدار زیادی مواد مغذی از جمله پروتئین هستند. تنها در هنگام خرید این نوع محصولات به برچسب پشت بسته بندی دقت کنید تا حاوی مقدار زیادی شکر و چربی نباشد.

6. دانه های روغنی

دانه های روغنی جز تنقلات مفید و سالم برای بدن ما محسوب می شوند و خوشبختانه حاوی مقدار زیادی پروتئین هم هستند. بادام و تخم کتان به طور ویژه حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. به طور مثال 30 گرم بادام حاوی 6 گرم پروتئین است.

7. پنیر توفو

این نوع پنیر از شیر سویا تهیه می شود و منبع غذایی بسیار مفیدی برای گیاه خواران است. به طور میانگین 100 گرم پنیر توفو حاوی 8 گرم پروتئین است. می توانید از این پنیر در انواع سالادها و یا حتی به جای گوشت در خورشت هم استفاده کنید.

مهم ترین منابع گیاهی برای تامین پروتئین لازم برای بدن

58
این مطلب مفید بود ؟80
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از بهداشت نیوز/ ر
برچسب : پروتئین
وبگردی