پیشگیری از هموروئید
نام بیماری همورئید یا همان بواسیر را حتما شنیده اید ، بیماری جدی روده که حتی در سنین جوانی نیز می توان به آن مبتلا شد پس راه های “پیشگیری از هموروئید” را بشناسید.

بیماری بواسیر یا هموروئید چیست و چطور می توان از ابتلا به آن پیشگیری شد

بیماری همورئید یا همان بواسیر بیماری چندان نا آشنایی نیست ، نه تنها برای سالمندان بلکه در سالهای اخیر بنا به تغییرات در سبک زندگی در میان جوانان نیز بسیار شایع شده است پس آگاهی از راه و روش پیشگیری از آن اهمیت ویژه ای خواهد داشت. این اختلال خاموش ممکن است بدون بروز نشانه های واضحی در بدن فرد به وجود آید و حتی در صورت ظهور علایم نیز به دلیل جوانی و بی توجهی فرد به آن ها، سال ها از نظر فرد مخفی بماند. 

پیشگیری از هموروئید

آنچه باید برای پیشگیری از هموروئید بدانید 

بیماری بواسیر با نام علمی هموروئید به صورت تورم و التهاب مویرگ های موجود در خروجی دستگاه گوارش یعنی مقعد بروز می کند. در تعریف همورئید باید گفت :دیواره ها ی درونی مقعد چهار سانتی متر انتهایی روده ی بزرگ به دلیل داشتن خاصیت ارتجاعی و عملکرد دریچه ای از رگهای بالشتکی با دیواره های حساس تشکیل شده است ؛ مویرگ های بخش انتهایی دستگاه گوارش که موظف به مراقبت از کانال مقعد هستند، در هنگام دفع مدفوع خشک دچار کشش و ملتهب خواهند شد. کشیدگی دیواره ی سیاهرگ ها با کاهش توان انقباضی مانع پمپاژ خون به سمت نواحی بالاتر و بازگشت آن به قلب می شوند. بنابراین هر عاملی که مانع بازگشت خون داخل این عروق مخرج به قلب شود سبب افزایش فشار داخل این سیاهرگهای دهانه مقعد شده و سبب گشاد شدن وپیچ در پیچ شذن این عروق خواهد شد که به آن بواسیر یا هموروئید گفته میشود.

بهترین راه پشگیری از ابتلا به همورئید و بواسیر 

نوشیدن 2 لیتر آب در روز :

عادات غذایی خوب باید با مصرف روزانه آب تکمیل شوند. توصیه می شود که بین 1.5 تا 2 لیتر آب در روز بنوشید چون این بهترین مقدار برای تحریک مجرای روده است. بنابراین برون ریزی به تلاش زیادی نیاز ندارد و هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.نوشیدن زیاد آب یبوست را بهبود می بخشد. علاوه بر این ، مصرف روزانه حداقل 1.5 لیتر آب باعث ایجاد سازگاری بین مدفوع نرم تر و همه دلایل از بین رفتن بواسیر شده است.

پیشگیری از هموروئید

نوشیدن به اندازه آب اولین قدم برای پیشگیری از هموروئید و بواسیر

رژیم غذایی غنی از فیبر :
یک رژیم متعادل غنی از فیبر، تلاش لازم برای استفاده از توالت را کاهش می دهد. با این کار ، هیچ شانسی وجود ندارد که رگ های خونی هموروئید در معرض التهاب قرار بگیرند و به درد شدید و خونریزی بیشتر منجر نخواهد شد. ضایعه ناشی از این التهاب گاهی ممکن است مانع تخلیه شود و عواقب بعدی را به همراه دارد بنابراین حبوبات ، میوه ، غلات ، سبزیجات ، گندم بخورید. 
 
ورزش :
علاوه بر کمک به کاهش وزن و یا افزایش استقامت فیزیکی، فعالیت جسمانی منظم به بهبود حمل و نقل روده کمک می کند. زمانی که عبور و مرور خوب روده صورت می گیرد، مدفوع در تمام طول راه نرم می شود به این ترتیب، ، تخلیه بدون تلاش را ممکن می سازد، که خطر بروز بواسیر را کاهش می دهد. توصیه می شود که حداقل 3 بار در هفته ورزش کنید. این ممکن است شامل فعالیت هایی باشد که تحرک بخش روده ای است مثل پیاده روی، دویدن یا شنا کردن. 
 
اجتناب از برخی غذاها :
هنگامی که در معرض خطر شدید بواسیر قرار می گیرید، باید از غذاهایی اجتناب کنید که برای این بیماری توصیه نمی شود.غذاهای ادویه ای ، سیر ، سرکه ، قهوه ، غذاهای نمکی را نخورید چون هر کدام از این غذاها دفع مدفوع را دشوارتر می کند ، غذاهای دریایی شور می توانند باعث انسداد مجاری تنفسی شوند که التهاب هموروئید را بدتر می کند. بنابراین توصیه می شود آن ها را به طور متوسط مصرف کنید.
پیشگیری از هموروئید

اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماری جدی هموروئید 

به موقع توالت رفتن :
تصمیم گرفتن برای رفتن به توالت کارخوبی نیست ، به خصوص اگر قبلا بواسیرداشته اید .بهتر است در لحظه ای که نیاز دارید توالت بروید زمانی که نیاز دارید از توالت استفاده کنید ، ممکن است عواقبی مانند فشار بالاتر در منطقه مقعدی داشته باشید که این باعث التهاب وریدی و در نتیجه بواسیر می شود . توصیه می شود که ساعت تخیله مدفوع ثابت داشته باشید ، به طوری که عمل به عادت فیزیولوژیکی در ساعات خاص تبدیل شود. از همه مهم تر، در هر شرایطی نیاز به تخیله داشتید اینکار را بکنید ، لطفا اجازه ندهید این حقیقت که شما در خانه نیستید، بهانه ای برای عدم موفقیت باشد. به یاد داشته باشید ناحیه مقعدی نیز بخشی از بدن شماست و نیاز به مراقبت حداکثری دارد.

بیماری همورئید چیست و راه پیشگیری از بواسیر کدام است ؟

426
این مطلب مفید بود ؟215
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ز.ن
وبگردی