چسبیدن ژله به ظرف
ژله پایه ثابت دسر در سفره ایرانی ها است، اما در زمان تهیه ژله باید نکاتی را رعایت کنید تا ژله به ظرف نچسبد و ظاهر دسر خراب نشود.

چسبیدن ژله به ظرف چه دلایلی دارد

ژله یکی از دسرهای خوشمزه و پر طرفدار است که خیلی ساده و راحت تهیه می شود اما گاهی رعایت نکردن برخی نکات در هنگام تهیه ژله سبب می شود که ژله به قالب بچسبد. اگر شما هم تجربه چسبیدن ژله به ظرف را دارید، با این بخش از نمناک همراه شوید تا با علت های چسبیدن ژله به ظرف، روش های جدا کردن ژله از قالب و ترفندهای جلوگیری از چسبیدن ژله به قالب بیشتر آشنا شوید.

چسبیدن ژله به ظرف

علت چسبیدن ژله به قالب

چسبیدن ژله به قالب به دلایل زیر می باشد:

  1. پودر ژله را خیلی رقیق درست کرده و به دستورالعمل توجه نکرده اید.
  2. از قالب ژله با جنس مناسب استفاده نکرده اید.
  3. قبل از تهیه ژله، قالب را با روغن، شکر و... نپوشانده اید.
  4. به زمان بستن ژله بی توجه بوده اید.
  5.  ژله را درون فریزر قرار داده اید.

چگونه از چسبیدن ژله به ظرف جلوگیری کنیم؟

روش ها و ترفندهای زیر به شما کمک می کند که ژله تان به ظرف نچسبد. این ترفندها عبارتند از:

تهیه غلیظ تر ژله

برای جلوگیری از چسبیدن ژله به ظرف، ژله را کمی غلیظ‌تر از دستور روی پاکت درست کنید و آب کمتری به پودر ژله اضافه کنید. مقدار آب سرد را کم کنید و آب داغ را به همان میزان گفته شده در پشت پاکت به ژله بیافزایید. البته خیلی سفت درست کردن ژله هم چندان خوشایند نیست.

ژله میوه ای

استفاده از قالب با جنس بهتر

اگر در تهیه ژله مبتدی هستید قالب های فلزی را انتخاب کنید زیرا قالب‌های فلزی دما را به خوبی جذب خود می‌کنند و این عامل باعث می‌شود تا ژله به خوبی از قالب جدا شود. قالب‌های پلاستیکی نیز برای تهیه ژله مناسب است، قالب‌های سیلیکونی انعطاف‌پذیری بسیار خوبی دارند اما در مقابل کار کردن با آن‌ها نسبت به قالب پلاستیکی سخت‌تر است.

پاشیدن شکر و روغن مالی کف قالب

برای تهیه ژله اگر از قالب پلاستیکی و یا سیلیکونی استفاده می کنید، این قالب ها را با برس روغن مالی کنید اما نباید بیش از حد روغن کف قالب بمالید. در مرحله بعد کف قالب را شکر بپاشید و در فریزر برای 20 دقیقه قرار دهید و بعد از آن ژله را درون قالب مورد نظر بریزید. در صورت استفاده از قالب فلزی آنرا خیس کنید و در فریزر گذاشته تا یک لایه نازک یخ ببندد و بعد مایه ژله را بریزید.

توجه به زمان بسته شدن ژله

زمان بستن ژله از دیگر فاکتورهای مهم هنگام درست کردن ژله است. اگر شما ژله را خیلی زود از یخچال خارج نمایید، ژله شما از قالب به راحتی جدا نخواهد شد پس باید همیشه به ژله زمان کافی (حتی بیشتر از آنچه در دستور تهیه ژله آورده شده) را بدهید تا خود را بگیرد.

ژله توت فرنگی

قرار ندادن ژله در فریزر

برخی از افراد به دلیل کمبود وقت ژله را در فریزر می گذارند اما این کار اشتباه است و کیفیت ژله خوب نخواهد شد و ژله به ظرف می چسبد پس از میانبرها مثل قرار دادن ژله در فریزر استفاده نکنید.

چگونه ژله را از قالب خارج کنیم؟

  1. ابتدا ژله را با توجه به دستورالعمل و آب کمتر تهیه می کنیم.
  2. قالب ژله را چرب و شکر پاشی کرده و در فریزر برای 20 دقیقه قرار می دهیم.
  3. ژله را درون قالب می ریزیم و داخل یخچال قرار می دهیم.
  4. مطمئن می شویم که ژله کاملا بسته است.
  5. قبل از خارج کردن ژله از قالب، قالب را چند لحظه در آب ولرم قرار می دهیم اما نباید بیش از حد درون آب قرار دهید زیرا ژله شکل خود را از دست می دهد.
  6. با نوک انگشت خیس و یا با یک کارد ژله را از دیواره ژله جدا می کنیم.
  7. قالب را کمی تکان می دهیم تا کف ژله هم از قالب جدا شود.
  8. این کار را چند بار تکرار می کنیم.
  9. ظرفی که می خواهیم ژله را درون آن قرار دهیم کمی مرطوب می کنیم تا اگر ژله در جای مورد نظر ظرف قرار نگرفت، بتوان آن را جا به جا نمود.

ژله تمشک

چگونه ژله را مغذی و خوشمزه تر کنیم؟

اگر ژله را برای کودکان تهیه می کنید با توجه به نکات زیر آن را مغذی و خوشمزه تر نمایید:

  • به جای یک لیوان آب سرد، یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژله ای که در آب گرم حل شده است اضافه کنید.
  • به ژله قبل از بسته شدن اسلایسی از میوه های خوشمزه بیافزایید اما در انتخاب نوع میوه دقت کنید زیرا برخی از میوه ها مانند کیوی، آناناس، انجیر و انبه و... باعث می‌شوند ژله نبندد و آب بیاندازد.
  • می توانید پاستیل را روی ژله قرار دهید اما توجه کنید که قرار دادن انواع پاستیل روی ژله های نیمه بسته باعث آب شدن سطح زیرین پاستیل و شل شدن سطح رویی ژله خواهد شد.

علت چسبیدن ژله به ظرف چیست؟+ راه نچسبیدن ژله

4.6812
این مطلب مفید بود ؟75161
منبع : بخش آشپزخانه نمناک/ن/ن.ح
برچسب : ژله
وبگردی