ستاره سینما

هنرمندانی که با تلویزیون تبدیل به ستاره سینما شدند

تاریخ انتشار : 5 بهمن 1395کد مطلب : 43162زمان مطالعه : 6 دقیقه
برخی از ستاره های سینما در اصل چهره های تلوزیونی بودند و با سریال هایی که بازی کردند بسیار پرطرفدار شدند اما راه سینما را پیش گرفتند.

چهره های تلوزیونی که تبدیل به ستاره سینما شدند

در سال های گذشته صدا و سیما و جعبه جادویی تلویزیون چهره های زیادی را به سینمای ایران معرفی کرده است.بازیگرانی که از تلویزیون به سینما رفتند و چهره هایی که دیگر به خانه اول خود سر نزدند و بعضی از آنها هنوز به تلویزیون وفادار مانده اند.

تعدادشان کم نیست، ستاره هایی که این روزها برای خودشان در سینما برو و بیایی دارند، اما با یک نگاه ساده به کارنامه کاریشان متوجه می شویم که برای اولین بار در قاب جعبه جادویی ظاهر شدند. سریال بازی کردند و مخاطبان پرشمار رسانه ملی چهره شان را شناختند و ستاره شدند، اما ظاهرا با بی مهری تلویزیون رو به رو شدند. تصمیم گرفتند عطای آن را به لقایش ببخشند و تنها روی پرده نقره ای ظاهر شوند.

رضا عطاران

رضا عطاران از تلوزیون به سینما رفت


تلویزیون در معرفی ستاره حرف اول را می زند و باید اعتراف کرد که رقیبی در این زمینه ندارد، اما مشکل از همین جا شروع می شود؛ هنرمندانی که با تلویزیون تبدیل به ستاره شدند، اما در سینما رشد کردند و دیگر به تلویزیون برنگشتند. نمونه شاخص آنها رضا عطاران است؛ بازیگری است که با بازی در مجموعه «ساعت خوش» درخشید، با کارگردانی سریال های مناسبتی رشد کرد، اما به سینما رفت و مسیر کارگردانی اش را در این مدیوم ادامه داد.

ستاره هایی مانند رضا عطاران کم نیستند، ستاره های تخت سلیمانی، آنتن تلویزیون را با این حجم از مخاطب رها کردند و جان تازه ای به سینما بخشیدند. آنها در سینما می درخشند و هر روز به محبوبیتی که دارند، اضافه می کنند. در این گزارش مروری داریم بر بازیگرانی که در تلویزیون ستاره شدند و به سینما آمدند.

آنها با اینکه هرازگاهی سرکی به تلویزیون کشیدند اما خانه اصلی شان همچنان سینماست. ستاره هایی نیز هستند که اولین حضورشان به عنوان بازیگر در تلویزیون بوده اما قبل از ستاره شدن از طرف کارگردانان سینما جذب شدند، مانند محمدرضا فروتن، مهناز افشار و...

مریلا زارعی؛ شاگرد دبیرستان خضرا

محمدرضا فروتن

مریلا زارعی ستاره این روزهای سینما


اواسط دهه 70، چهره تازه ای در دو سریال پرمخاطب «دبیرستان خضرا» و «هوای تازه» دیده شد. دبیرستان خضرا را اکبر خواجویی کارگردانی کرده بود و در همان زمان با میزان مخاطب بی نظیری رو به رو شد. یک سریال 13 قسمتی که سکوی پرتاب بازیگر جوانی به نام مریلا زارعی شد. بعد از آن با سریال «هوای تازه» به کارگردانی احمد آقالو، مخاطبان ارتباط خوبی با او برقرار کردند.

تا اواخر دهه 70، در چند سریال دیگر هم بازی کرد. «شن های کف رودخانه»، «فردا دیر است»، «داستان یک شهر» و «پلیس جوان» از مجموعه هایی است که زارعی در آنها بازی کرده است. در راه ورود به سینما چند انتخاب فیلم های گیشه ای داشت، اما بعد از «دو زن» ادامه مسیرش در بازیگری تغییر کرد. کمتر پیشنهادی را قبول می کرد و کم کم از تلویزیون فاصله گرفت و تا سریال «کلاه پهلوی» دیگر در هیچ سریالی حاضر نشد.


شهاب حسینی از اکسیژن تا درباره الی

مهناز افشار

شهاب حسینی بازیگر تلوزیونی که به سینما رفت


اگر قرار باشد ماجرا را از همان ابتدا تعریف کنیم، باید بگوییم که شهاب حسینی از گویندگی در رادیو شروع کرد، به اجرا در برنامه تلویزیون رسید، که محبوب ترین آن ها «اکسیژن» بود. بعد بازی در سریال های تلویزیونی را شروع کرد و امروز یکی از ستاره های سینما به شمار می آید. بازی را از سریالی به نام «خانواده محبوب» شروع کرد، اما انتخاب دوم او «پس از باران» بود. سریالی که سال 77 به عنوان یکی از پرمخاطب ترین سریال های تلویزیونی شناخته شد و به غیر از شهاب حسینی، چهره های زیادی را به مردم معرفی کرد. بعد از این سریال «پلیس جوان» شروع شد؛ سریالی که سکوی پرتاب او بود.

در همان سال های اول تبدیل به ستاره ای شد که به طور هم زمان در سینما و تلویزیون کار می کرد. در حالی که فیلم «رخساره» را بر پرده سینماها داشت، «پلیس جوان» از شبکه سوم سیما روی آنتن رفته بود، اما بعد از دو سال همه چیز تغییر کرد. انتخاب های سینمایی اش بیشتر شد و میزان حضورش در سریال های تلویزیونی کاهش پیدا کرد.

در سینما با فیلم هایی مثل «واکنش پنجم»، «شمعی در باد»، «این زن حرف نمی زند» روی پرده رفت و در تلویزیون هیچ سریالی نداشت. حضورش در سینما ادامه داشت و در تلویزیون همچنان کمرنگ بود. «مدار صفر درجه»، «رقص پرواز» و «شوق پرواز» آخرین سریال هایی بودند که او در آنها حضور داشت و البته سریال «سرزمین کهن» که در نیمه های راه متوقف شد.

«درباره الی» به هواداران او افزود و حالا شهاب حسینی سوپراستار سینمای ایران است. نزدیک به یک دهه است که در بسیاری از نظرسنجی های منتقدان و مردم در صدر قرار دارد و به نظر می رسد همچنان راه برای او باز است و هر روز ستاره یک فیلم تازه می شود.


یوسف زمانی درگیر سینما

مریلا زارعی

یوسف زمانی با یوسف پیامبر شناخته شد


مصطفی زمانی یکی از بازیگرانی است که می توان در موردش گفت که یک شبه راه صدساله را رفته است. با بازی در سریال «یوسف پیامبر» خیلی زود به محبوبیت بی نظیری دست پیدا کرد اما هوش بالایی به خرج داد و تصمیم گرفت در مقابل پیشنهادهای نه چندان خوب مقاومت کند.

بعد از یوسف پیامبر در سریال «در چشم باد» بازی کرد و جای خودش را بین مخاطبان محکم کرد و بعد از یک سال با بازی در فیلم سینمایی «آل» به کارگردانی بهرام بهرامیان، تلویزیون را برای همیشه بوسید و کنار گذاشت و به طور متمرکز در سینما شروع به فعالیت کرد.

بعد از آل با حسن فتحی همکاری کرد و نظرات را به خوبی به سمت خودش جلب کرد. هر چند بعد از آن درخشش او را در سریال «شهرزاد» دیدیم، اما در همین سریال هم با ستاره های سینما هم بازی بود و به نظر می رسد برنامه درستی برای خودش در نظر گرفته است.


ویشکا آسایش قطام سیمرغ به دوش

شهاب حسینی

ویشکا آسایش ستاره سینما


بعد از بازی در نقش قطام، شهرت و محبوبیت بسیاری را به دست آورد، اما بعد از آن بازیگری را کنار گذاشت و برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت. زمانی که بازگشت، دوباره با داوود میرباقری به فعالیتش ادامه داد و در فیلم سینمایی «ساحره» ایفای نقش کرد. بعد از این فیلم سینمایی، چندین تجربه سینمایی دیگر هم داشت، اما ترجیح داد در زمینه طراحی صحنه و لباس به فعالیتش ادامه دهد و در بازیگری گزیده کار باشد. تا اینکه به سیمرغ بلورین برای بازی در فیلم «ورود آقایان ممنوع» رسید. بعد از آن بود که نقش های متفاوتی را در سینما تجربه کرد و تا همین سال گذشته، در هیچ سریالی از تلویزیون دیده نشد تا اینکه به «پرده نشین» بهروز شعیبی رسید.


مهتاب کرامتی؛ اُخت شده با سینما

مصطفی زمانی

مهتاب کرامتی بازیگر سینما 


کمتر کسی به خاطر دارد که مهتاب کرامتی برای اولین بار در سریال «مردان آنجلس» ظاهر شد؛ سریالی مذهبی – تاریخی که در اواسط دهه 70، با حجم زیادی از مخاطبان رو به رو شد. بازی در همان سریال کافی بود تا مورد توجه کارگردانان سینمایی قرار بگیرد.

هرچند انتخاب اول او در سینما، «مردی از جنس بلور» خیلی چشمگیر نبود، اما در ادامه انتخاب های بهترین به خرج داد و با سومین فیلمی که در سینما داشت «مومیایی 3» کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول شد و به این ترتیب توجه بیشتری به سمت او جلب شد. بعد از این اتفاق تنها در دو سریال «مریم مقدس» و «خاک سرخ» بازی کرد و بیشتر زمانش را برای بازی در فیلم های سینمایی گذاشت.


پارسا پیروزفر ستاره در پناه تو

ویشکا آسایش

پارسا پیروزفر از تلوزیون به سینما رفت


اوایل دهه 70، بازیگر تازه ای به سینمای ایران معرفی شد. پارسا پیروزفر اولین بار در فیلم «مجسمه» حاضر شد، اما مورد توجه قرار نگرفت. تا اینکه فرصت بازی در نقشی کوتاه برای داریوش مهرجویی در فیلم پری را پیدا کرد، اما حضورش در این فیلم نیز برای او اتفاقی ایجاد نکرد.

بعد از بازی در همین فیلم بود که حمید لبخنده سراغ او رفت و نقش اصلی سریال «در پناه تو» را به او داد. بعد از همین سریال بود که به سرعت محبوب شد و مخاطبان دنبال چهره او در سریال های دیگر می گشتند، اما پارسا پیروزفر هم مانند ستاره های دیگر وارد سینما شد و تا چند سال سراغ تلویزیون نرفت و در چند فیلم سینمایی بازی کرد.

اواخر دهه 70 اما دوباره با پیشنهاد حمید لبخنده در سریال «در قلب من» در قاب تلویزیون حاضر شد. هر چند این سریال مانند «در پناه تو» پرمخاطب نشد، اما به هر حال مردم با چهره پیروزفر آشنا بودند و او با بازی اش در این سریال به عنوان ستاره نام خودش را ثبت کرد. بعد از این سریال به طور متمرکز در سینما حضور داشت. بعد از چند سال دوباره به تلویزیون بازگشت و «سفر سبز» و «در چشم باد» آخرین سریال هایی بودند که به او عنوان یکی از ستاره هایش در آن حاضر شد.

آخرین کار پارسا پیروزفر روی صحنه اتفاق افتاد با نمایش ماتریوشکا. کارگردانی و طرح این نمایش نیز که بسیار مورد استقبال قرار گرفت نیز بر عهده خودش بود.

هنرمندانی که با تلویزیون تبدیل به ستاره سینما شدند

3.99
این مطلب مفید بود ؟72
برگرفته از برترین ها -/ح
وبگردی