حسودی
اگر حس میکنید آدم حسودی هستید و با این کار خودتان را اذیت میکنید, ما به شما میگوییم چگونه این ویژگی ناپسند را کنار بگذارید.

مقابله با حسودی کردن

مسلما شما هم این حس را تجربه کرده اید و گاهی حتی متعجب شده اید !!! شاید تصور نمی کردید که آدم حسودی باشید ، واقعا چرا این اتفاق می افتد و با این حس باید چگونه برخورد کرد ؟

همه می دانند که حسادت صفتی ناپسند است. با این حال همه ما در میان اطرافیان و آشنایان افرادی را سراغ داریم که به حسادت شهره اند و خودمان هم در برخی امور زندگی از حسادت در امان نمی مانیم.

آدم حسود

راه مقابله با حسودی


بلندنظر باشید
تنگ نظری ریشه حسادت است. اینکه فردی از پیشرفت مادی و معنوی دیگری ناراحت و آزرده شود چه معنایی جز تنگ نظری می تواند داشته باشد. دیگران ممکن است بنا به قضاوت ما به حق یا ناحق از ثروت و دارایی و... برخوردار باشند. حال باید اندیشید تغییر وضعیت آنان یا احتمالا تلاش برای خدشه دار کردن شرایط آنان یا بدگویی پشت سرشان چه سودی به حال ما دارد و چه منفعتی برایمان به ارمغان می آورد. حسودها گمان می کنند اگر دیگران پیشرفت نکنند یا از نعمات برخوردار نباشند آنان زندگی بهتری خواهند داشت!


خوش بین باشید
پیشرفت دیگران باید بیش از آنکه مایه بی اعتنایی یا حسادت ما باشد باعث خوشحالی مان شود. برای مثال اگر در میان افراد فامیل فردی از نظر اقتصادی و شغلی موفق باشد این امکان را برای سایر آشنایان پدید می آورد که آنان نیز پیشرفت کنند.


مقایسه نکنید
از قدیم گفته اند دست بالای دست بسیار است. آن که به او حسادت می کنیم خود نسبت به دیگران حسادت های رنگارنگی دارد و شرایط امروز ما نیز برای بسیاری مایه حسادت و حسرت است. اگر قرار باشد شرایط خود را با دیگری که از ما بالاتر است، مقایسه کنیم و حسرت خوردن و حسادت ورزیدن در این باره را روا بدانیم باید کار و زندگی را تعطیل کنیم و صبح تا شب غصه بخوریم و بدگویی کنیم.


تقویت اعتماد به نفس
عزت نفس در مقابل حقارت قرار می گیرد که ریشه اغلب حسادت هاست. افراد ضعیف که برای شخصیت خود و موجودیتشان ارزشی قائل نیستند تا این درجه پایین می آیند که به خاطر چیزی به دیگری حسادت کنند. صاحبان اعتماد به نفس به جای حسادت بیهوده شرایط خود را می پذیرند، برای ارتقای خود تلاش می کنند و با صبوری مسیر ترقی را می پیمایند.


برای خود ارزش قائل باشید
دیگران حسادت را می شناسند و آن را در میان رفتار و گفتار شما تشخیص می دهند. همان طور که شما این توانایی را دارید که حسادت دیگران را تشخیص بدهید. درک حسادت شما شخصیتتان را نزد دیگران خرد می کند و قضاوت منفی آنان را بر می انگیزد.حسادت مانند هر رذیله اخلاقی دیگری فرصت های ناشی از اعتماد دیگران نسبت به شما را از بین می برد. حسادت همان قدر مایه پلیدی و فساد است که دروغ، غیبت و سایر رذایل اخلاقی.


از روح خود محافظت کنید
حسودان به بیماری روحی مزمنی گرفتارند که آرامش درونی آنان را ذره ذره می خورد و آنان را مضطرب می کند.

چگونه حسودی کردن را کنار بگذاریم؟

4.129
این مطلب مفید بود ؟245
برگرفته از فردا -/ح
برچسب : حسادت
وبگردی