کاهش ویتامین k
اگر خون ریزی های بی دلیل و خون مردگی زیر پوست شما را نگران کرده است، باید توجه بیشتری به مصرف ویتامین K تحت نظر پزشک متخصص داشته باشید.

کاهش ویتامین K در بدن چه علائم و نشانه هایی دارد؟

به نظرت آشناست؟ هنگام کار کردن، یک دفعه بینی تان خونریزی می کند یا در یک روز متفاوت، هنگام پوشیدن کفش به طرز غیر معمولی بینی تان مجدد خونریزی می کند. تو واقعا مطمئن نیستی چه اتفاقی دارد می افتد، اما اخیرا، متوجه خونریزی عجیبی شدی. خب، ممکن است کمبود ویتامین K داشته باشید. در بدن به اندازه بقیه ویتامین ها نیاز به ویتامین K وجود دارد، ویتامین های معروف دیگری وجود دارند که برای بدن ضروری است و شاید شما بیشتر به آنها توجه می کنید و در این میان ویتامین K تقریبا فراموش شده است؛ به همین دلیل می خواهیم در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک با اشاره به علائم و عوارض کاهش ویتامین K در بدن به شما کمک کنیم تا از ابتلا به آنها جلوگیری کنید.

علائم مربوط به کاهش و کمبود ویتامین K در بدن کدامند؟

کمبود ویتامین k

نشانه های کمبود ویتامین K در بدن

زمانی که ویتامین K کافی برای نیاز های بدنتان ندارید دچار این علائم می شوید :

کاهش ویتامین K و خونریزی:

همان طور که قبلا گفتیم، وقتی خون بدون غلظت دارید، احتمالا دچار خونریزی می شوید. مثلا، بریدگی کوچک هنگام آشپزی می تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود زیرا توقف خونریزی، کار دشواری است. به همین دلیل مهم است میزان ویتامین K را چک کنید. به یاد داشته باشید اگر دندان پزشک بروید یا هرگونه مداخله یا جراحی جزئی انجام دهید، واقعا می توانید به دردسر بیفتید؛ صرف نظر از این که مورد شما چقدر جدی است، این علائم به مشکل جدی، در دراز مدت تبدیل می شود.

خون مردگی از علائم و عوارض کاهش ویتامین K در بدن:

کم‌ترین نشانه ی خونریزی، کبودی است. خون مردگی تجمع خون است که منجر به خونریزی می شود. با این حال، کبودی مکرر می تواند یک مزیت باشد زیرا شما را از کمبود ویتامین K آگاه می کند. افرادی هستند که، از اینکه حتی با کم‌ترین ضربه دچار کبودی می شوند نگران هستند و حتی گاهی نمی دانند چرا در وهله اول زخمی می شوند زیرا چیزی که ممکن است باعث شود را به یاد نمی آورند. با وجود عدم برخورد، خون مردگی ایجاد می شود. اگر این نشانه را دیدید، باید تست خون برای چک کردن میزان ویتامین K بگیرید.

لکه های خونریزی زیر پوست:

لکه های خونریزی زیر پوست گسترش نقاط ارغوانی، قرمز در مناطق خاصی از بدن به دلیل تجمع خون است. برخلاف کبودی، این خال ها از بین نمی روند. در ناحیه قوزک پا بسیار رایج هستند، زیرا از نظر گردش خون یک مکان حیاتی است. اگر دچار این عارضه هستید، غیر ممکن است از لکه هایی که قبلا شکل گرفته اند خلاص شوید، اما می توانید آن را از طریق مصرف ویتامین K کاهش دهید. با این حال، باید آگاه باشید که نشانه ها می توانند بدتر یا بهتر شوند.

کمبود ویتامین k

خون مردگی و خونریزی های بی دلیل از نشانه های کمبود ویتامین K است

تجمع زیاد کلسیفیکاسیون در نتیجه کمبود ویتامین K:

ویتامین K شبیه راهنما برای ویتامین D عمل می کند تا به مکان های درست برود؛ پس در نتیجه زمانی که سطح ویتامین K پایین است، ویتامین D در نواحی نادرست بدن مانند:مفاصل و غضروف ساخته می شود.

این یعنی چی؟ مقدار زیادی کلسیم در این مناطق حرکت را سخت‌تر می کند. در عین حال، مناطق دیگر به دلیل فقدان کلسیم مورد نیاز، ضعیف می شوند. اگر کمبود ویتامین K شدید باشد، ممکن است درد تیز و سیستم اسکلتی ضعیفی را تجربه کنید.

ایجاد مشکل در سلامت استخوان از عوارض کمبود ویتامین K:

ویتامین K نقش مهمی در بهبود سلامت استخوان و کاهش خطر شکستگی آن ایفا می کند. دریافت ویتامین K به طور ویژه برای بانوان یائسه که در معرض خطر پوسیدگی استخوان قرار دارند، مهم است. بدن به ویتامین K برای استفاده از کلسیم در استخوان سازی نیاز دارد. مقدار کافی از ویتامین K، به ویژه ویتامین K2، برای استئوکلسین فعال، پروتئینی که در خون گردش می کند و یون های کلسیم را به ماتریس استخوان پیوند می دهد و از این رو، استخوان را قوی تر می سازد، نیاز است که کاهش این ویتامین مشکلاتی برای اسکلت بدن ایجاد خواهد کرد.

درنتیجه

مراقب هر کدام از این علائم باشید. در حالی که اکثر آنها جدی نیستند، به عنوان یک هشدار عمل می کنند، علامتی برای در معرض خطر بودن سلامتی است؛ بنابراین به محض اینکه متوجه نشانه شدید، باید با پزشک خود قرار ملاقات داشته باشید و درخواست کنید میزان ویتامین K شما چک شود.

علائم و عوارض کمبود و کاهش ویتامین k در بدن

56
این مطلب مفید بود ؟60
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ز.ن
برچسب : ویتامین k
وبگردی