کبد

کبد چرب بیماری خفته ایرانیان

کد مطلب : 5464زمان مطالعه : 2 دقیقه
حدود 40 درصد ایرانی ها دارای کبد چرب هستند، اما از بیماری خود اطلاع ندارند، اگر کبد چرب شدت یابد، درمانی ندارد.اکثر مبتلایان دارای علامت نیستند، گاهی فرد از درد شکم در ناحیه کبد احساس درد و پری معده میکند.

کبد چرب بیماری شایع،اما راه های درمان  و پیشگیری از آن کدامند؟

 

 علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینه ای شناخته شده اند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند. دیابت و بالا بودن چربی های خون نیز از علل زمینه ای آن می باشند. عوامل مختلفی که باعث تغییر متا بولیسم در بدن می شوند، شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی و گرسنگی طولانی مدت نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.

انجام بعضی از جراحی های شکم شامل برداشتن کیسه صفرا، برداشتن قسمتی از روده یا معده، جراحی روی لوزالمعده و مصرف بعضی از داروهای خاص شامل قرص های ضدبارداری، هورمون استروژن، کورتون  نیز از علل زمینه ساز کبد چرب هستند . 
 
به طور کلی می توان عوامل ایجاد این بیماری را به شرح زیر عنوان کرد:رژیم غذایی نادرست ، استرس درونی و نهفته، مصرف دارو بیش از حد معمول، مصرف لووستاتین ها و غذاهای فست فودی ( سوسیس، کالباس، سس، پیتزا و...)
 
        فست فود     فست فود

مصرف فست فود و افزایش احتمال ابتلا به کبد چرب

 
اکثر مبتلایان دارای علامت نیستند، گاهی فرد از درد شکم در ناحیه کبد احساس درد و پری می نماید و به ندرت احساس ناراحتی در قسمت فوقانی و راست شکم و خستگی وجود دارد. گاهی به دنبال بررسی های اتفاقی آزمایشگاهی (مانند بررسیهای استخدامی ) کشف می شود.با مطالعات تصویربرداری مانند سونو گرافی، تجمع چربی در کبد نشان داده می شود. 
 
برای درمان و بهبود کبد چرب باید اختلالات زمینه ساز درمان شوند.  داروهای جدید مختلفی مانند متفورمین برای درمان کبد چرب عرضه شده اند که تاثیر قطعی آنها ثابت نشده است.
ورزش روزانه و مصرف مرتب میوه و سبزیجات اثرات مفیدی بر روی این بیماری دارند. کاهش تدریجی وزن در افراد چاق لازم و مفید است، ولی کاهش ناگهانی وزن، این اختلال را تشدید می کند.
رژیم غذایی مناسب شامل شیر و لبنیات کم چرب، جوانه غلات، ماهی، یک ساعت راهپیمایی در روز و سبزیجات برای کنترل کبد چرب مؤثر است.  
 
سبزی

درمان کبد چرب به روش طبیعی و سنتی

 
درمان طب سنتی برای کبد چرب عبارت است از:
سرکه انگبین روزی یک لیوان
حجامت عام دو تا سه نوبت در ایام پر فشار (فواصل بین حجامت 25 روز یک بار) 
سالادی مخلوط از:کلم، هویج، ترب، روغن زیتون تصفیه نشده، آبغوره، سرکه سیب، عرق کاسنی و عرق بید
میوه سیب با پوست - صبح ناشتا و شب  درمان کبد چرب
 
 

کبد چرب بیماری خفته ایرانیان

4.8200
این مطلب مفید بود ؟1937
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : نمناک / ن
وبگردی