خواص کشمش
مصرف کشمش، خاصیت های شگفت انگیزی را به همراه دارد، از “خواص کشمش” می توان به تقویت سلامت دهان، درمان کم خونی، بهبود سلامت پوست و بهبود خواب اشاره کرد.

خواص کشمش و فواید درمانی آن برای بدن

کشمش ها از خشک شدن انگورها در جلوی نور خورشید یا خشک کن تهیه می شوند، به طور طبیعی شیرین هستند و طعم آن به طور گسترده ای در پخت و پز غذایی در سراسر جهان، به ویژه در دسرها استفاده می شود.

آیا کشمش برای شما خوب است؟

اگرچه کشمش کوچک است، اما آنها سرشار از مواد مغذی می باشند. بر طبق گزارش‌ها، کشمش ها به عنوان بخشی از گروه میوه محسوب می شوند. این میوه های خشک شده انرژی را افزایش می دهند و معمولا برای کوهنوردان، مسافرین یک تونیک سالم به حساب می آیند.

ویتامین ها و ارزش تغذیه ای کشمش:

کشمش منبع خوبی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات ها است. آنها همچنین دارای قند و کالری زیادی هستند، اما هنوز هم دارای شاخص گلیسمی پایین هستند. کشمش حاوی کلسترول صفر و غنی از مواد مغذی مختلف است، که برای سلامتی بسیار مفید هستند و عبارتند از:

  • ویتامین ها: ویتامین C، فولات، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید.
  • مواد معدنی: پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی و سدیم.

کالری در کشمش:

43 گرم کشمش حاوی حدود 129 کالری است، از آنجایی که آنها کالری زیادی دارند، توصیه می شود که در یک روز، بیش از ¼ فنجان کشمش مصرف نکنید. می توانید آنها را به راحتی در فروشگاه ها تهیه کنید و قابل دسترسی هستند.

خاصیت کشمش

خواص و ویتامین های کشمش

خواص و مزایای استفاده از کشمش برای سلامتی:

1. سرشار از فیبر است و به عنوان یک ملین استفاده می شود:

از آنجا که کشمش منبع غنی از فیبر می باشد، به جذب مایعات طبیعی موجود در بدن کمک می کند. این نوع فیبر، فیبر نامحلول محسوب می شود، زیرا در حجم زیادی از آب قرار دارد و باعث آسانی حرکت مواد غذایی در روده می شود، اگر به طور منظم آن را مصرف کنید می تواند به درمان یبوست نیز کمک کند. یک مطالعه تایید کرد که اگر در روز فقط دو وعده کشمش مصرف کنید، می‌تواند عملکرد روده بزرگ را بهبود بخشد و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

2. کشمش برای درمان نفخ شکم:

فیبر موجود در کشمش باعث می شود تا مواد مضر و سموم از دستگاه گوارش دفع شود و این می تواند از بروز بیماری های روده، رشد باکتری ها و ناراحتی های ناشی از نفخ شکم محافظت کند.

3. کشمش برای پیشگیری از اسیدیته:

همانطور که قبلا گفته شد، کشمش غنی از پتاسیم و منیزیم است که یک درمان طبیعی برای اسیدیته هستند، این مواد معدنی دو عنصر رایج از آنتی اسید ها هستند، زیرا آنها در مقیاس PH پایه محسوب می شود.

دو نوع اسیدوز وجود دارد و بسیاری از بیماری های سیستم تنفسی، جوش، بیماری های پوستی، آسیب به اندام های داخلی، نقرس و کلیه را درمان می کند.

4. کشمش غنی از آهن (درمان کم خونی):

کشمش حاوی مقدار قابل توجهی آهن است، که به طور مستقیم در درمان کم خونی مؤثر می باشد. همچنین حاوی بسیاری از ویتامین B پیچیده است که برای تشکیل خون جدید ضروری می باشد، محتوای مس زیاد نیز در تولید گلبول های قرمز کمک می کند.

5. کشمش برای تقویت سلامت دهان و دندان ها:

کشمش ها غنی از کلسیم هستند، که به تقویت مینای دندان برای ترمیم دوباره کمک می کند. علاوه بر این مقدار بور موجود در این میوه های خشک می تواند باعث جلوگیری از رشد میکروب های دهانی و تقویت دندان ها شوند. اسید اولئانولیک، یکی از مواد شیمیایی موجود در کشمش است که نقش مهمی در محافظت از دندان ها در برابر فرسایش ایجاد حفره ها و شکنندگی دارد.

سلامت دهان و دندان

تقویت سلامت دهان و دندان

6. کشمش غنی از آنتی اکسیدان ها:

کشمش سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها را دارد، که حاوی کاتچین ها، فیتونوتوپ ها و پلی فنول هستند، آنها در مقابل آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد از بدن محافظت می کنند که رادیکال های آزاد یکی از عوامل اصلی اولیه مرتبط با رشد سلول های سرطانی است، با این حال همچنان شواهد علمی بیشتری برای تایید این یافته ها نیاز است. علاوه بر این، محتوای فیبر باعث افزایش دفع صفرا از بدن می شود و سموم را نیز کاهش می دهد.

7. کشمش برای کمک به بهبود سلامت استخوان ها:

با افزایش سن، یکی از مشکلاتی که ممکن است پیش آید، افزایش شکنندگی استخوان ها است. یکی از دلایل این امر آن است که افراد مقدار کلسیم مورد نیازشان را مصرف نمی کنند، شیر به تنهایی کافی نیست. خبر خوب آن است که منابع مختلفی از کلسیم وجود دارند، مانند کشمش که می تواند در رژیم هر یک از ما گنجانده شود. کشمش به جز کلسیم، حاوی بور هم هست، ریزمغذی که می تواند به بهبود توانایی بدن برای جذب مواد مغذی گوناگون کمک کند.

8. کشمش برای افزایش باروری:

کشمش ها باعث تحریک میل جنسی و برانگیختگی می شوند، بسیاری از افراد نمی دانند که کشمش حاوی آمینو اسیدی به نام آرژنین است. این آمینو اسید مسئول تقویت میل جنسی در هر فردی است، برخی مردان از اختلال نعوظ رنج می برند و پس از مصرف کشمش می توانند عملکرد بهتری داشته باشند. چنانچه چندین بار در بخش سلامت نمناک اشاره شده است آرژنین آفرودیسیاک، یک ماده طبیعی است که سطح حرکت اسپرم را افزایش می دهد، پس بنابراین باعث افزایش شانس تخمک گذاری در رابطه جنسی می شود.

مصرف این میوه های خشک و شیرین، به صورت روزانه به افزایش استقامت جنسی نیز کمک خواهد کرد.

9. کشمش برای بهبود سلامت پوست:

آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در کشمش باعث جوان سازی پوست و از بین رفتن چین و چروک می شود. مصرف آنها می تواند، از ایجاد شرایطی مانند پسوریازیس و آکنه جلوگیری کند.

10. کشمش برای بهبود سلامت مو:

مصرف روزانه کشمش به داشتن موهایی براق و ضخیم کمک می کند، زیرا محتوای ویتامین C آن از آسیب سلول ها جلوگیری می کند. خواص ضد التهابی آن باعث جلوگیری از سوزش پوست سر و شوره سر می شود.

ویتامین کشمش و ارزش غذایی کشمش

بهبود سلامت مو با کشمش

11. کشمش برای بهبود خواب خوب :

کم خونی و فقر آهن ممکن است باعث مشکلات بی خوابی شود، بنابراین مصرف کشمش که غنی از آهن است، می تواند باعث خواب خوب شبانه شود.

12. کشمش برای کمک به کنترل سطح کلسترول:

میزان بالای پتاسیم، فیبر، پلی فنول ها، فنولیک اسید، تانن ها، و آنتی اکسیدان های موجود در کشمش باعث سوزاندن کلسترول و همچنین پایین آوردن فشار خون می شوند، که از این طریق سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد.

13. کشمش برای کمک به کاهش فشار خون :

مصرف کشمش می تواند برای فشار خون فوق‌العاده باشد. بسیاری از کارشناسان باور دارند دلیل کارایی بالای کشمش در کاهش فشار خون، سطح بالای پتاسیم است که می توان در آن یافت. پتاسیم اساسا می تواند به کاهش تنش عروق خونی و جریان آزادانه ی خون در بدن کمک کند می تواند به طور کلی تاثیر مثبتی بر بدن داشته باشد.

14. کشمش برای کمک به افزایش وزن سالم:

کشمش، زمانی که به تنهایی و همراه با تمرینات فیزیکی مصرف شود، می تواند به کاهش وزن کمک کند. فیبر فراوان موجود در کشمش شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد. کشمش به ویژه برای افرادی که دارای وزن کم هستند و می خواهند وزن خود را با یک روش سالم افزایش بدهند، مفید است. این میوه ی خشک دارای قندهای طبیعی، فروکتوز و گلوکز، است که می توانند به افزایش وزن بدون افزایش سطح کلسترول کمک کنند.

15. کشمش برای کمک به کنترل دیابت:

در تعدادی از مطالعات، نشان داده شده است کشمش واکنش انسولینی بعد از صرف غذا را کاهش می دهد، که این یعنی کشمش می تواند جلوی فوران یا جهش یکباره ی انسولین را بعد از صرف یک وعده ی غذایی بگیرد، که در غیر این صورت می تواند برای بیماران دیابتی خطرناک باشد. کشمش همچنین به تنظیم ترشح لپتین و گرلین کمک می کند، که هورمون های مسئول اعلام سیری یا گرسنگی به بدن هستند.

مزایای کشمش برای سرماخوردگی

کمک به کنترل دیابت با کشمش

16. کشمش مفید برای عملکرد کلیه ها:

کشمش سرشار از پتاسیم است، به همین دلیل مصرف آن به طور مرتب از شکل گیری و همچنین عود سنگ کلیه جلوگیری می کند.

17. کشمش برای کمک به سم زدایی بدن:

هدف اصلی کبد، حذف سمومی است که در بدن یافت می شوند و ممکن است به دلیل مصرف زیاد فرآورده های خوراکی حاوی مواد ناسالم تشکیل شده باشند. گاهی اوقات، محیطی که معمولا در معرض آن قرار داریم نیز می تواند تعداد سموم یافت شده در بدن را افزایش دهند. برای کمک به کبدتان و خارج کردن آن از زیر فشار دفع سموم، می توانید هر روز به اندازه ی کافی مصرف کنید، این کار تفاوت عظیمی ایجاد می کند. هرچه کبدتان در سم زدایی بهتر کار کند پوستتان شفاف تر خواهد بود.

کشمش را چگونه بخوریم؟

می توانید کشمش را به قسمتی از رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید، برای صبحانه به جای شکر یا هرگونه شیرینی از کشمش استفاده کنید.

برای شام می توانید آن را روی سیب زمینی پخته یا سبزیجات بریزید.

در سالاد از آن استفاده کنید، که طعم لذت بخشی را می دهد.

از آن روی کلوچه و پنکیک های خود می توانید به عنوان شیرین کننده استفاده کنید و سعی کنید مصرف شکر تصفیه شده را تا حد ممکن کاهش دهید.

به عنوان میان وعده می توانید میوه های خشک را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید.

شکلات های کشمشی نیز پر از انرژی هستند.

نحوه ذخیره‌سازی کشمش ها:

بهترین حالت نگهداری این است که آن را در یک مکان خشک و خنک بگذارید. اگر بیش از دو ماه آن را نگهداری می کنید بهتر است آن را در یک ظرف درب دار بگذارید و در یخچال آن را نگهداری کنید، به این ترتیب حتی زمان بیشتری قابل استفاده هستند.

اگر شما کشمش را برای مصرف بعد تان می خواهید، توصیه می شود که آن را داخل یخچال بگذارید. شما می توانید آنها را در یخچال تا یک سال و در فریزر تا دو سال نگه دارید. ذخیره‌سازی طولانی مدت ممکن است منجر به کریستالیزه شدن (کریستالیزاسیون یا بلوری شدن) محتوای قند کشمش شود.

برای جلوگیری از کریستالیزاسیون، کشمش ها را از ظرف درب دار به یک کیسه ی ذخیره‌سازی انتقال دهید و تا آن جا که ممکن است هوای داخل کیسه را خارج کنید. کیسه را به درستی مهر و موم کنید و آن را در یخچال یا کابینت آشپزخانه قرار دهید. این باعث می شود که کشمش بلوری یا کهنه نشود. شما حتی می توانید آنها را در آب گرم بشویید تا کریستال های شان را جدا کنید.

عوارض جانبی استفاده بیش از حد از کشمش:

  • کشمش برای سلامت قلب مفید است؟ بله، حاوی مواد مغذی است که به حفظ سلامت قلب کمک می کند و باعث کاهش فشار خون می شود. اگر شما از فشار خون بالا رنج می برید باید روزانه 8 تا 10 عدد کشمش را صبح ها مصرف کنید، اما اگر این تعداد بیش از حد شود برای سلامت قلب مضر است.
  • فیبر بیش از حد موجود در کشمش، برای شکم مضر است.
  • خوردن کشمش به طور مرتب برای معده بسیار مفید است و سلامت گوارشی شما را بهبود می بخشد، اما این وضعیت عمدتاً به دلیل وجود الیاف رژیمی یا همان فیبر است. الیاف رژیمی که در کشمش وجود دارد به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود، بدین معنا که حرکت روده را بهبود می بخشد و مانع از ایجاد یبوست می شود و در درمان سایر مشکلات دستگاه گوارش نیز مانند سندروم روده تحریک پذیر، گاز معده و نفخ تاثیرگذار است.
  • اگرچه فیبرهای رژیمی برای گوارش ما مناسب هستند، اما توصیه می شود که آنها را در حد متعادل مصرف کنید و بیش از حد نخورید، این به این دلیل است که مصرف بیش از حد الیاف برای سلامت گوارشی شما مضر است و ممکن است که منجر به ضعف جذب مواد مغذی، گاز روده، انسداد روده ای و غیره شود.

مصرف بیش از حد آنتی اکسیدان ها بد است:

کشمش غنی از آنتی اکسیدان های مختلف مانند:ویتامین C و سایر ترکیبات آنتی اکسیدان ها مانند:پلی فنول ها و بیوفلاونوئید ها هستند، این ترکیبات سلول ها را از آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در بدن محافظت می کند و خطر ابتلا به سرطان های مختلف را کاهش می دهد. اگرچه آنتی اکسیدان ها برای بدن ما مناسب هستند و مزایای متعددی دارند، اما مصرف آنها در طی مدت زمان طولانی ممکن است به سیستم بدن آسیب برساند.

کشمش برای لاغری

استفاده بیش از حد از کشمش چه عوارضی دارد؟

خوردن کشمش در دوران بارداری:

هرچند در این مورد در بخش بارداری نمناک کامل توضیح داده ایم اما خاطرنشان می کنیم که بارداری مرحله مهمی در زندگی هر زن است و در این مرحله برای زن بسیار مهم است که از یک رژیم غذایی متعادل و پر از مواد مغذی لذت ببرد. مواد مغذی که مادر می خورد نه تنها سلامت او را تعیین می کند بلکه برای سلامت جنین نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود. اگرچه کشمش برای این دوره مناسب است، اما توصیه می شود که از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث ناراحتی معده، اسهال و سایر مشکلات گوارشی مانند گاز و نفخ معده شود. به همین دلیل به مادران باردار و شیرده توصیه می شود که میزان استاندارد آن را با پزشک خود بررسی کنند.

چه تعداد کشمش باید در طول روز مصرف شود؟

مصرف کشمش باید در حدود 30 گرم در روز محدود شود.

آیا کشمش به سلامت کلی بدن شما کمک خواهد کرد؟

کشمش به شما کمک می کند تا مایعات موجود در بدن جذب شود و یبوست را کاهش می دهد.

آیا کشمش باعث افزایش وزن می شود؟

آنها کالری بسیار بالایی دارند، در صورتی که مصرف بیش از حد داشته باشد، ممکن است باعث اضافه وزن سریع شود.

آیا کشمش ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟

میوه های خشک حاوی بیشترین مقدار فروکتوز (قند میوه) هستند، که با سطح بالای تری گلیسیرید مرتبط است. یک مطالعه می گوید سطح بالا تری گلیسیریدها می تواند احتمال ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

انرژی کشمش و کالری کشمش

هر آنچه باید درباره کشمش بدانید

ایجاد آلرژی:

برخی افراد نسبت به کشمش واکنش آلرژیک دارند مانند:خس‌خس سینه، مشکلات تنفسی، اسهال و تب.

چگونگی تهیه کشمش در منزل:

به سادگی مقداری انگور را از ساقه آن جدا کنید و کاملا با آب سرد بشویید آنها را در یک سینی بریزید و در یک روز خشک و آفتابی در مقابل نور خورشید قرار دهید و پس از 2 تا 3 روز کشمش های شما آماده خواهند شد.

فواید و خواص کشمش برای سلامت ، زیبایی و درمان + عوارض

4.7148
این مطلب مفید بود ؟13810
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : healthline / lybrate / goodhealthall / sfgate / nutrition / cashkaro / momjunction / organicfacts / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب /ن
وبگردی