کودکان
کنترل کودکان در عید از مشکلات مهم مادران است زیرا در این تایم کودکان احساس ازادی بیشتری می کنند و کارهای زیادی انجام می دهند که با راهکار های ما قابل کنترل است.

روش های موثر برای کنترل کودکان در دید و بازدید عید

بعضی از کودکان در مهمانی ها از کنترل پدر و مادرها خارج شده و رفتارهایی را از خود بروز می دهند که برای والدین نیز جای تعجب دارد. بسیاری از کودکان در حضور دیگران برای جلب توجه بیشتر همه محدودیت ها را کنار می گذارند و می خواهند که تمام رفتار والدین را تلافی کنند. اگر شما نیز چنین کودکی دارید که رفتارهای عجیب و بی ادبانه ای در مهمانی ها نشان می دهد بهتر است این مطلب را از دست ندهید چرا که این بخش از خانواده پلاس نمناک پیشنهادهای خوبی برای شما دارد. 

کنترل رفتار کودک در مهمانی های عید 

بسیاری از والدین با مشاهده این گونه رفتارهای کودک خود، سکوت می کنند و یا آن را نادیده می گیرند تا کودک به کار زشت خود ادامه دهد. در این گونه مواقع شما به عنوان میزبان مدام خودخوری می کنید و با خود می گویید امان از این پدر و مادر بی خیال. اما آیا این کودکان در منزل خود نیز این گونه رفتار می کنند و یا تلافی تمام محدودیت و تنبیه ها را در مهمانی ها بر سر میزبان خالی می کنند.

برخی از والدین دلایل مختلفی برای سکوت خود دارند؛ مثلا برخی از ترس اینکه شخصیت کودک را با تذکر و یا تنبیه تحقیر کنند و باعث عقده ای شدن آن شوند در برابر رفتار کودک سکوت می کنند، برخی از ترس آبرو و جلوگیری از یکی به دو کردن با کودک در برابر دیگران ترجیح به سکوت دارند. درصدی دیگر ترس از هدم کنترل و عصبانیت زیاد خو دارند چرا که می تواند منجر به بروز عصبانیت زیاد و یا تنبیه بدنی شدید کودک شود ، بنابراین سعی می کنند چیزی به روی خود نیاورند تا نه تنها جلوی دیگران حفظ آبرو کنند بلکه شاید از نگاه میزبان هم رفتاربد کودک خود را توجیه کرده و آن را به پای کودکی و شیطنت های آن دوران بنویسند. 

با این وجود اگر کسی به مادری، شیطنت کودک او را گوشزد کند بی گمان مادر ناراحت می شود زیرا با خود فکر می کند که آن فرد قصد داشته به طور غیر مستقیم به او بفهماند که تو در تربیت بچه ات کم گذاشتی، و یا توان تربیت کودک مودب را نداشتی، اگر به کمک احتیاج داری ما می توانیم در تربیت کودکت، تو را یاری کنیم و …

10 راهکار برای کنترل کودکان در مهمانی های عید

میزبان وظیفه ای برای کنترل کودک ندارد، کار اصلی بر عهده مادر بچه است. بنابراین اگر نمی خواهید لذت مهمانی را برای مهمان دیگر و میزبان کم کنید باید به نکات زیر توجه نمائید:

آموزش آداب مهمانی رفتن به کودک

والدین باید از قبل آداب مهمانی رفتن را در قالب بازی های کودکانه مثل خاله بازی به کودک آموزش دهند. در این نوع بازیها نقش یک مهمان خوب و محترم را بازی کنید و نقش مهمان بد را به دیگری واگذار کنید . با کودک بسیار تمرین کنید تا او تفاوت کارهای درست و غلط را درک کند و در حضور دیگران کارهای اشتباه را تکرار نکند. همچنین کودکان باید متوجه شوند که کارهای بد همیشه غلط و اشتباه هستند وفرقی نمی کند که نزد چه کسی آنها را انجام دهند . چون این کارهای بد مورد علاقه کسی نیستند. 

اگر رفتاری را به صورت عادت در کودکان تبدیل کنیم بدون شک ، کودک در منزل دیگران نیز آن را انجام خواهد داد. مثلا اگر کودک عادت کند که دستان کثیف خود را روی مبل نگذارد و یا منتظر تعارف میوه و تنقلات بماند ، در خانه میزبان نیز به همان روال ادامه می دهد .اما اگر کودک رفتار بد را در جایی پسندیده و در جای دیگر ناپسند یاد بگیرید در موقعیت هایی که شما به او اعتراض می کنید هیچ گاه نخواهد توانست علت مخالفت ها را بفهمد و درست عمل کند.

کنترل کودک

به همراه داشتن اسباب بازی

یکی از راههای کنترل کودکان ، به همراه داشتن اسباب بازی های مورد علاقه آنها است. بنابراین برخی از داروهای قابل حمل کودک که آنها را بیشتر دوست دارد به همراه داشته باشید تا اگر کودکتان ابراز بی حوصلگی و یا بهانه گیری کرد برای مشغول ساختن و سرگرمی به بدهید.

مراقبت از کودک خود

دقت کنید که کودک شما خردسال است و نسبت به محیط اطراف کنجکاوی نشان می دهد بنابراین در منزل دیگران که محیط ناآشناتر است ممکن است این حس بیشتر شده و شروع به جست و خیز کند .به همین دلیل مراقب رفتارهای کودک خود باشید و وسائلی را که نمی خواهید کودک به آن ها دست بزند را دور از دسترس او قرار دهید . دستان کودک را مرتب تمیز کنید تا با کشیدن آنها روی مبل و یا سطوح دیگر ، کثیف کاری نکند. 

هرگز از میزبان دلگیر نشوید 

اگر فرزند شما رفتار نادرستی بروز دهد که باب میل میزبان نباشد شاید ایشان درصدد اعتراض برآید و یا آن که از کودکتان بخواهد آرام و ساکت باشد،بنابراین نباید از این رفتار میزبان دلگیر و ناراحت شوید و یا واکنش های ناموجه نشان دهید. بهترین راه این است که دست کودک را گزفته و در کنار خود بنشانید و با آرامی در گوش کودک خود بگوئید که اجازه ندارد از جایش بلند شود و گرنه از مهمانی های بعدی محروم خواهد شد.

تشویق کودک

قواعد مهمانی را به کودک آموزش دهی تا از تلخ کردن میهمانی ها پیشگیری نمائید. به کودکتان قول دهید اگر مطابق میل شما رفتار کند جایزه ای به او خواهید داد. رفتارهای مثبت کودکتان را نادیده نگیرید و آنها را در جمع مطرح کنید تا کودک را تشویق به انجام دادن دوباره آن رفتارها کنید.

 کودک را هرگز تنبیه نکنید 

کودکان معمولا با دیدن دیگران رفتار خود را تکرار می کنند. اولین گزینه ای که والدین ممکن است با ناکام ماندن از تغییر رفتار کودک انجام دهند تنبیه می باشد. شاید پدر و مادرها ندانند که همین تنبیه جدی و برخورد سختگیرانه، یکی از دلایل مهم در تکرار این رفتارهای مخرب است. ترس مضاعف، رفتار بد کودکان را تقویت می کند و در صورت تنبیه و یا تهدید کودکان، این رفتارها را تکرار خوهند کرد.

ایجاد محدودیت

بعضی از پدر و مادرها تصور اشتباهی از محدودیت دارند و فکر می کنند که تعیین حد و مرز و قوانین برای کودک به معنای محدود ساختن آزادی و خلاقیت اوست. بنابرای هیچ حد و مرزی برای رفتارهای کود تعیین نمی کنند. تا دیر نشده باید رفتار کودکان را اصلاح کنید. فرزند شما باید از هم اکنون مسئولیت پذیری و محدودیت را یاد بگیرد، تا با شناخت جامع آن رفتار و روابط خود را تنظیم نماید. 

مهمانی های طولانی ممنوع

کودکان معمولا از مهمانیهای طولانی مدت بیزار هستند زیرا نمی توانند مانند بزرگترها به مدت طولانی روی مبل بدون تحرک بنشینند، پس باید حواستان باشد که کاری خارج از توان کودک نخواهید.

 تربیت کودک

توجه به کودک و دوستان او در مهمانی

اگر میزبان جای مخصوصی برایی بازیهای کوددکان در نظر گرفته است، نسبت به فرزندتانن بی توجه نبوده و او را به حال خود رها نکنید .به امنیت اتاق باید دقت کنید، معمولا کودکان هنگام جمع شدن در کنار هم ، دست به کارهای خطرناکی می زنند و یا برای گرفتن اسباب بازی های همدیگر ممکن است حتی دعوا و کتک کاری نیز کنند. 

در حضور دیگران از کودک بدگویی نکنید

هرگز در برابر مهمانانی که کودک باآنها رودربایستی دارد درباره غیرقابل کنترل بودن، نافرمانی و حرف نشنوی او صحبت نکنید. کودکان در این مواقع رفتار خود را دیگر ناپسند نمی دانند و آن را تکرار می کنند . با کودکتان در تنهایی صحبت کنید و نامناسب بودن رفتارش را به گوشزد نمائید، به او بگوئید که ممکن است او را در مهمانی بعدی به همراه خود نبرید. 

از قبل هشدار ندهید 

گاهی والدین به خاطر نگرانی های خود از قبل به کودکان اخطار می دهند و او آنها را از انجام برخی کارها منع می کنند . کودکان بسیار زرنگ هستند و با پی بردن به حساسیت والدین خود ، مخصوصا آن کار را می کنند. ککودکان با شناخت والدین خود احتمال می دهند که امکان بروز رفتارهای مخرب در مهمانی وجود ندارد. اما هشدار دادن های والدین، ذهن کودک را بیشتر معطوف آن رفتار می سازد. 

دوست شدن با کودکان 

برای کنترل بیشتر نباید والدین به اندازه ای خشن باشند که کودکان از ترس آنها ، مشکل خود را بیان نکنند. از سوی دیگر بچه هایی که از والدین خجالت می کشند قدرت ابراز وجود در مقابل آن ها را ندارند. به همین دلیل ممکن است در حضور افراد دیگر رفتارهای متفاوتی نشان دهند. اگر والدین با کودکان خود دوست باشند، همیشه شاهد رفتارهای درستآنها خواهند بود.

رابطه خوب با فرزند

نکات مهم در کنترل رفتار کودکان 

فرزندتان باید متوجه شود که شما قادر به کنترل او هستید.

توقعات خود را پیش از خروج از منزل به آنها گوشزد کنید و، همچنین به او بگوئید که در صورت رفتار ناشایست چه مجازاتی انتظار او را می کشد.اما از قبل آنها را تهدید به انجام دادن کارها نکنید.

نارضایتی خود را از رفتار نامناسب او نشان دهید و به او بگویید که رفتارش را دوست ندارید.

اگر انتظار رفتار نامناسب از کودک در مکانهای دیگر را دارید تا زمانی که رفتارهای ناشایست را انجام می دهد، او را از خانه خارج نکنید و با خود به میهمانی نبرید تا رفتار خود را اصلاح کند.

برای اصلاح رفتارهای ناشایست برای او جایزه ای در نظر بگیرید.

او را تشویق به تغییر رفتار کنید و از فیلم ها و یا داستانهای آموزنده برای این منظور استفاده کنید.

برای کنترل کودکان در دید و بازدید عید نوروز چه کنیم؟

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
برچسب : تربیت کودک
وبگردی