خون دماغ در تابستان
خون دماغ شدن در تابستان از شایع ترین بیماری هایی است که افراد به آن دچار می شوند این بیماری می تواند علل زیادی داشته باشد.

ارتباط بین خونریزی بینی و استفاده از کولر در تابستان 

خونریزی بینی که به خون دماغ(خونریزی ناشی از آسیب رگ های خونی در بینی )معروف است، یک مشکل رایج است که بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. خونریزی بینی نشانه مشکل جدی نیست و به دلیل موقعیت بینی و شبکه رگ های خونی داخل آن رخ می دهد. 
خون ریزی معمولا در تابستان اتفاق می افتد و در زمستان کم تر شایع است. در فصل تابستان به دلیل خشک بودن هوا مویرگ های خونی به خاطر هوای داغ و یا خشک شدن خلط داخل بینی منفجر می شود و در نتیجه منجربه خونریزی بینی می شود. خونریزی بینی عموما در کودکان بین سنین 2 تا 10 سال و بزرگسالان بین 50 تا 80 سال رخ می دهد.
خونریزی بینی

دلایل خونریزی مکرر بینی در طول تابستان چیست؟ 

تابستان معمولا خشک و در نتیجه برای بینی بد است. لایه محافظ و ظریف در حفره بینی به علت رطوبت پایین در هوای گرم، خشک و منجر به خونریزی بینی می شود. هم چنین گرمای تابستان باعث افزایش اپیزودهای آلرژی می شود که از علل خونریزی بینی بشمار می رود. 
قسمت داخلی بینی تان را مرطوب نگه دارید چون خشکی می تواند باعث خونریزی بینی شود. 
اسپری آب نمک و یا دیگر پمادها صنعتی مانند ژله مفید هستند تا بهبود بافت را ارتقا دهند و حفره های بینی را مرطوب نگه دارند. 
برای حفظ رطوبت بینی از بخور در خانه استفاده کنید. از مصرف داروهای سرماخوردگی و آلرژی که می تواند بینی شما را خشک کند بپرهیزید. 
جسم تیز وارد بینی نکنید همچنین نباید آن را زیاد بمالید. ناخن کودک را کوتاه کنید و اجازه ندهید بینی خود را تمیز کند. 
هنگامی که بیرون از منزل هستید سر خود را با یک کلاه بپوشانید. همچنین بینی خود را با دستمال یا پارچه نخی بپوشانید تا از خشک شدن هوای گرم در داخل بینی جلوگیری کنید. شستن بینی با آب سرد و پرهیز از نور مستقیم خورشید برای مدت زیادی ممکن است به جلوگیری از خونریزی بینی در طول تابستان کمک کند. 
تنفس بخار می تواند در پیش گیری از خونریزی بینی، کمک کند. زیرا وقتی بخار وارد بینی می شود، از سوزش بینی و خونریزی جلوگیری می کند.
خون دماغ شدن

جلوگیری از خونریزی بینی با دستورالعمل های خانگی  

سرکه:

پنبه و یا یک تکه پارچه ای را آغشته به سرکه کنید و مدتی آن را به آرامی در بینی قرار دهید تا زمانی که خونریزی متوقف شود. 
یخ:تکه یخ ای را بر روی بینی خود بمالید تا تورم رگ های خونی و خونریزی را کاهش داده و درد را تسکین دهید. 
غذاهایی حاوی ویتامین ث (گواوا، کلم پیچ، خردل، جعفری، لیمو، پرتقال و توت فرنگی):ویتامین ث را در رژیم غذایی خود بگنجانید چون به لخته شدن خون کمک می کند و باعث توقف خونریزی بینی می شود.

نان سبوس دار:

گندم حاوی روی است که از رگ های خونی در بدن محافظت می کند. 

نوشیدن آب:

مایعات زیادی مانند آب میوه بنوشید تا از خشک شدن بینی خود در تابستان جلوگیری کنید.
آبمیوه
 

جوش شیرین:

مقداری جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و محلول را داخل یک بطری اسپری بریزید و به داخل سوراخ های بینی اسپری بکنید. 

ژست صحیح:

راه دیگری برای توقف سریع خون ریزی بینی، نشستن راحت روی صندلی و بالا گرفتن سر از سطح قلبتان است. 

دو نوع خون بینی وجود دارد:

خون ریزی جلویی و خلفی.
 
با پاره شدن و شکاف رگ های خونی جلویی ،خون ریزی از جلو بینی اتفاق می افتد که باعث خونریزی می شود. اما خونریزی خلفی بینی زمانی اتفاق می افتد که گسیختگی در قسمت عمیق تر بینی رخ می دهد. دومی خطرناک تر است زیرا خون می تواند در پشت گلو جریان پیدا کند. 

برخی از علل خونریزی بینی عبارتند از:  

ضربه به صورت، مانند پانچ بر روی صورت

وارد کردن جسم نوک تیز به بینی می تواند باعث خونریزی بینی شود

ناتوانی در لخته شدن خون می تواند باعث خونریزی بینی شود

فشار خون بالا می تواند جز عوامل بشمار رود.

فشار خون بالا

ارتباط بین خونریزی بینی و استفاده از کولر در تابستان 

با گرم شدن هوا و استفاده افراد از کولر های آبی، خونریزی بینی نیز اتفاق می افتد که مهمترین دلیل آن، رشد قارچ های مختلف در کولر و انتقال آن از طریق جریان هوا به داخل مخاط بینی است.از سوی دیگر کولرهای گازی نیز موجب خشک شدن هوا و کاهش رطوبت محیط می شوند که هر دو عامل از دلایل خونریزی بینی در افراد می باشند. 
برای پیشگیری از خونرییزی بینی نباید در فصل تابستان در معرض نور ستقیم آفتاب قرار گرفت و در صورت ضرورت باید از کلاه و سایه بان استفاده شود. همچنین نباید به مدت طولانی در معرض کولر گرفت.

کولر آبی باعث خونریزی بینی در تابستان می شود؟

4.719
این مطلب مفید بود ؟181
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : lybrate / ndianexpress / medindia / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
وبگردی