کیف نجات زلزله
آماده کردن کیف نجات زلزله از مهم ترین کارهایی است که باید هنگام احساس خطر زلزله انجام داد این کار باعث می شود تا رسیدن امداد از خانواده خود محافظت کنید.

کیف نجات زلزله شامل چه اقلامی است ؟ 

افراد باید بعد از وقوع زلزله برای جلوگیری از خطرات پس از زمین لرزه برای مواقع اضطراری لوازمی را به همراه خود داشته باشند. تجهیزاتی که به انسان کمک می کند تا رسیدن نیروهای امداد و نجات به مدت سه روز از خود و خانواده در منزل، محل کار یا اتومبیل محافظت نماید. در این بخش از نمناک با لوازم کاربردی آشنا می شوید که بهتر است هنگام زمین لرزه به همراه شما باشد. 

تهیه کیف نجات زلزله 

به طور یقین تا کنون با زمین لرزه و آثار مخرب آن آشنایی دارید یا در رسانه ها عواقب بعد از زلزله را مشاهده کرده اید. نخستین مسئله ای که به ذهن همه خطور می کند نجات جان خود و اعضای خانواده است که بارها درباره نحوه مصون ماندن در هنگام زلزله در رسانه های اجتماعی و عمومی توضیح داده شده است. اما نکته مهم بعد از نجات یافتن شما از زلزله، و دور شدن از محل وقوع چه می باشد؟ 
برای درک این موضوع بهتر است خود را در این شرایط تصور کنیم ، یعنی زلزه تمام شده و آسیب زیادی به محل زندگی شما وارد کرده است. تمام راه های ارتباطی به منطقه زندگی شما و حتی راه ورود به منزلتان مسدود شده است. با وجودی که در این حادثه زنده مانده اید اما ممکن است تا رسیدن نیروهای امداد و نجات به برخی اقلام ضروری مانند جعبه کمک های اولیه، آب و غذا نیاز داشته باشید. کیف نجات زلزله برای این مواقع مفید است. یک کیف راحت مانند کوله پشتی که قابل حمل آسان است را تهیه کنید، این کیف نباید زیاد کوچک باشد که لوازم کمی را در خود جای دهد و نه آن قدر بزرگ باشد که حمل آن در شرایط سخت برای شما دشوار باشد. یک کیف راحت با سایز متوسط که دارای جیب های متعددی باشد برای جای دادن لوازم ضروری شما و خانواده تان مناسب است. کیف راحت و ترجیحا از نوع کوله پشتی تهیه کنید که در مواقع ضروری بتوانید به راحتی آن را حمل کنید.
کمک های اولیه

لوازم مورد نیاز در کیف نجات 

آب 

آب اولین و مهمترین نیاز شما و خانواده با توجه به بسته شدن مسیرهای ارتباطی و بسته بودن مغازه ها است. آب آشامیدنی دو تا سه روز خود را در کیف جای دهید. البته باید حداقل نیاز خود را در نظر داشته باشید. به طور متوسط هر شخص به دو لیتر آب در طول شبانه روز نیاز دارد. 

مواد غذایی 

از غذاهای کنسروی که احتمال کپک زدگی یا خرابی کمی دارند، در مواقع ضروری استفاده کنید. مواد غذایی مانند خرما، کشمش و خشکبار، کمی نان خشک، بیسکوئیت و غذاهای کنسرو شده مانند کنسرو ماهی و مرغ را می توان در کیف نجات جای داد.البته باید توجه داشت که تاریخ انقضاء تمام این مواد غذایی تا چند ماه دیگر باشد. هر چند وقت یکبار تاریخ این اقلام را چک کنید تا در صورت نیاز با ممواد غذایی جدید تعوض نمائید. اگر فرزند کوچکی دارید باید شیر خشک و لوازم مورد نیاز او را نیز تامین کنید. 

کمک های اولیه 

یکی از لوازم ضروری دیگر برای کیف نجات ، قرار دادن لوازم کمک های اولیه است مانند ماده ضدعفونی کننده زخم یا بتادین، پماد سوختگی، گاز استریل، باند، دستکش لاتکس و ... . علاوه بر این لوازم، مقداری دارو مانند داروهای مسکن، قرص سرما خوردگی و تب، داروهای بیماران قلبی و دیابتی یا بیماری های خاص مانند آسم، آسپرین ،پودر ORS، پنس، داروهای ضد اسهال و تهوع، پماد سوختگی پای کودک و ... و داروهای و پمادهای ویژه جهت بانوان مانند کرم های ضد عفونی کننده و ضد قارچ که با توجه به میزان آلودگی در طی چند روز بعد از حادثه بسیار ضروری است را باید در جعبه کمک های اولیه قرار دهید. 

پوشاک و لوازم بهداشتی و ملزومات خواب 

کیسه های خواب، پتوی سبک و پلاستیک های محکم به عنوان زیر انداز را برای خواب در نظر داشته باشید. همچنین اگر در فصل سرم هستید برای هر یک از اعضای خانواده، یک دست لباس گرم، یک جفت کفش محکم و لباس زیر را در کیف جای دهید. 
برای لوازم بهداشتی می توان، دستمال کاغذی رولی، مایع شوینده، صابون ،قرص کلر، کیسه زباله کلفت و لوازم بهداشتی بانوان و... را در نظر گرفت. 
تهیه ملزومات مورد نیاز برای افراد خاص ( نوزادان، بیماران، سالمندان و افراد معلول) 
برای نوزادان:
شیرخشک و شیشه شیر، پستانک، پوشک بچه و داروهای خاص نوزادان، یک عروسک مورد علاقه کودکان 
برای افراد بزرگسال:
وسیله ای برای به دوش کشیدن و حمل سالمندان و افراد معلول، لنز، عینک، دندان مصنوعی و سمعک و باتری آن. 

پتوی مسافرتی 

به هنگام زمین لرزه و پس از آن، فشار خون برخی از افراد کاهش می یابد، به همین دلیل با استفاده از پتوی مسافرتی می توان از این اتفاق پیشگیری نمود. همچنین زمان زمین لرزه قابل پیش بینی نیست و ممکن است پتوی مسافرتی در فضای آزاد مورد نیاز باشد.
پتو مسافرتی

ابزار چندمنظوره 

ابزار چند منظوره برای باز کردن درب قوطی کنسرو یا برخی موارد دیگر که در شرایط بحرانی بسیار کاربردی می باشد. 

شارژر موبایل و پاور بانک 

حتما شارژر و پاور بانک را در کیف جای دهید تا در شرایطی که پریز موجود نیست بتوان از آن استفاده کرد. 

چراغ قوه 

چنانچه در نمناک گفته ایم یکی از ابزارهای مهم و کاربردی در شرایط بحرانی، چراغ قوه است. چراغ قوه برای شناسایی مسیر و یا هنگام تاریکی و نبود برق بسیار پرکاربرد می باشد. 

رادیو

یکی از ابزارهای مهم اطلاع رسانی در زمان زلزله رادیو است که می توان با استفاده از آن، اخبار و مستندات مربوط به زلزله را دریافت کرد.
رادیو 

دیگر لوازم ضروری 

زیرانداز ضد آب و عایق حرارتی مانند زیرانداز با جنس فوم که امکان لوله شده را دارد. همچنین می توان از یک پلاستیک ضخیم در زیر موکت نیز استفاده کرد. زیرا با بهترین کیسه های خواب نیز به سختی می توان بر روی زمین سرد و مرطوب خوابید. 
  • کپسول کوچک آتش خاموش کن
  • کپی مدارک مهم اعضای خانواده ، مقداری پول نقد و شماره حساب های بانکی
  • باتری های نو
  • انبردست و پیچ گوشتی، بیل و یک کلنگ کوچک
  • اگر در منطقه مسکونی شما امکان برخی از بیماری ها یا عفونت بر اثر گزش حشرات مخصوصا برای کودکان وجود دارد می توان پودر حشره کش یا پماد ضد حشره را نیز در کیف خود جای داد.
  • دستکش ضخیم
  • شمع، کبریت یا فندکی، یک شیشه کوچک الکل یا نفت یا قرص الکل جامد برای تهیه آتش.
  • در صورت امکان یک لاستیک کهنه در گوشه حیاط منزل نگه دارید. در مواقع غیر ضروری می توان از آن به عنوان گلدان یا تاب نیز استفاده کرد. آتش زدن این لاستیک در مواقع ضروری می تواند تا ساعت ها شما و اعضای خانواده اتان را از خطر یخ زدگی در امان نگه دارد.
  • یک سوت با بند بلند گردن آویز برای زنده یابی، در صورتی که امکان زنده بودن فردی در زیر آوار باشد، صدای سوت شما بهتر به زیر آوار منتقل میگردد تا فریاد زدن. 

ویژگی های کیف نجات 

برای جلوگیری از تعویض مداوم مواد غذایی و لوازم بهداشتی که تاریخ انقضای آنها رو به اتمام است می توان اقلام مورد نیاز را از همان کیف نجات مورد استفاده قرار داد تا نگهداری آنها هزینه ای اضافه بر شما نداشته باشد. 
لوازم ذکر شده را طوری انتخاب کنید که وزن سبکی داشته باشد و در نهایت کیف باید قابل حمل بری افراد بالای 10 سال باشد. 
کیف را در مسیر خروج از منزل قرار دهید تا در صورت نیاز به سادگی آن را بردارید.
 
 
کیف زلزله 

آمادگی فردی 

هنگام زمین لرزه آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید 
مراکز امداد و نجات مانند آتش نشانی، مراکز پلیس یا کلینیک های نزدیک را بشناسید. 
میزان آسیب پذیر بودن منزل خود را محااسبه کنید. بسیاری از آتش سوزی هایی که در زلزله رخ می دهد به دلیل شکستن لوله های گاز و یا جدایی اتصالات آنها رخ می دهد. بنابراین بهتر است هر چند وقت یکبار، آب گرم کن و سایر تجهیزات گرمایشی و اتصالات لوله ها را بررسی کنید. 
کتابخانه و لوسترها را در جای خود محکم کنید. 
اشیا و لوازم سنگین را در قفسه های پائین کمد و کابینت قرار دهید، تابلوهای روی دیوار در جای خود محکم کنید تا در اثر کوچکترین لرزشی به زمین نیافتند. 
هنگام زمین لرزه از ایستادن در کنار یخچال، قفسه های کتابخانه، و اشیاء سنگین خودداری کنید. 
با بررسی کردن سقفهای شیروانی، احتمال افتادن آنها به هنگام زلزله را کاهش دهید. لوازمی مانند کولر و گیاهان آویزان که در قسمت بیرون از منزل نگهداری می شوند را در جای خود محکم کنید. 
ساختمان های قدیمی را برای کاهش خطرات زلزله بر اساس آئین نامه های ساختمانی ایمن و مقاوم کنید. 
برای شناسایی راههای خروجی، شیرهای اصلی آب و گاز ، مکانهای ایمن و فیوز برق، نقشه ای تهیه کنید. 
امحل قرارگیری کیف نجات را در مکانی امن که زیر آوار قرار نگیرید، تعیین کنید تا قابل دسترسی سریع باشد، همچنین دیگر اعضای خانواده را از محل قرارگیری کیف آگاه کنید.

با اقلام ضروری کیف نجات زلزله آشنا شوید

4.6235
این مطلب مفید بود ؟21718
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
برچسب : زلزله
وبگردی