خارش گوش
خارش گوش می تواند به علل مختلفی مانند عفونت، آب گیر کرده داخل گوش و گزش حشرات و... رخ دهد که بهتر است در این مواقع از گوش پاک کن استفاده نکنید.

خارش گوش و آنچه باید در مورد علل و راههای درمان خانگی آن بدانید

داشتن خارش مداوم گوش که با هیچ مقدار خاراندنی از بین نمی رود، می تواند باعث آسیب واقعی به شما شود. باعث می شود که شما از تمرکز بر هر چیز دیگر و یا لذت از هر چیزی دور بمانید.به نظر می رسد که کمی خارش برای گوش بی ضرر است، اما خارش مداوم گوش فرق می کند.

گوش داخلی انسان بسیار حساس است و از این رو، حتی یک تغییر ناگهانی می تواند منجر به خارش گوش شود. مجرای گوش با فیبرهای عصبی حساس پوشانده شده است که گوش ها را واکنشی و مستعد به خارش می کند.

با وجود مزاحمت شایع، اغلب افرادی که از این مشکل رنج می برند، وقتی با این مشکل سر و کار دارند، استرس و حال بدی دارند. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید در اغلب موارد این مشکل را با استفاده از مواد غیر استریل و اشیا تیز همچون خلال دندان و سنجاق و کلید برای تسکین خارش خود استفاده می کنند.

استفاده از چنین ابزارهای ساینده ای در مجرای گوش می تواند باعث خراش و یا پارگی پوست شود. این کار به نوبه خود ورود باکتری ها و همچنین ذرات خارجی را برای داخل راحت تر می کند که می تواند موجب عفونت بسیار جدی شود.

دلیل خارش گوش

علل خارش گوش:

برخی از رایج ترین دلایل، عبارتند از: 

  • واکنش های آلرژیکی
  • عفونت های گوش
  • خشکی گوش به علت ناکافی بودن یا عدم ترشح موم گوش
  • تمیز کردن اجباری و نفوذی گوش که دارای موم طبیعی و مواد دیگر است
  • انباشته شدن موم گوش، به طوری که موم تمایل دارد با فرو کردن مداوم ابزار برای تمیز کردن، به درون حفره گوش فرو رود.
  • آب گیر کرده در گوش
  • شنیدن صدا در زمان استفاده از هدفون
  • درماتیت کانال گوش
  • گزش حشرات
  • گاهی اوقات، حتی پسوریازیس، اگزما و یا جوش در گوش داخلی می تواند باعث خارش شود.

تب کردن

نشانه های خارش گوش :

علاوه بر خود حس خارش، خارش گوش می تواند علائمی دیگری از این قبیل را داشته باشد: 

  • قرمزی در بیرون گوش
  • ترشح یا نوعی از تخلیه که از گوش بیرون می آید
  • درد وحساسیت ناحیه متاثره
  • تب
  • تورم

خارش گوش

پیشگیری از خارش گوش:

از آنجا که گوش ها به طور گسترده ای خودشان تمیز می شوند، شما باید از تمیز کردنشان خودداری کنید. تمام موارد زیر که معمولاً برای حفظ بهداشت گوش بکار می روند، می تواند برای پرده گوش شما مضر باشد: 

  • توپ های پنبه ای
  • گوش پاک کن
  • گیره کاغذ
  • سنجاق

پیشگیری از خارش گوش

راه های جلوگیری از خارش گوش

زمانی که گوشواره را انتخاب میکنید، مراقب باشید از فلزات نباشند، زیرا که ممکن است موجب ایجاد واکنش آلرژیک شود که منجر به خارش می شود. 

اگر شناگر هستید، از یک محلول برای آزاد کردن آب اضافی از گوش استفاده کنید. 

برای حفظ حفره گوش خود از رطوبت بیش از حد، هنگام استحمام از کلاه حمام استفاده کنید. 

از شامپوهای ملایم و ژل های حمامی استفاده کنید که به طور خاص برای پوست حساس ساخته شده اند. 

اگر از سمعک یا به طور مرتب از گیره گوش استفاده می کنید، حتما ضد عفونی کنیدشان تا به گوش آسیب نرسانند. 

همیشه گوشی موبایل خود را تمیز نگاه دارید، تا به عفونت کردن گوش کمک نکنند. 

از لمس کردن گوش های خود با انگشتان کثیف اجتناب کنید.

عوامل خطر خارش گوش

چه زمانی برای خارش گوش باید به پزشک مراجعه کرد:

خارش گوشی که ریشه در برخی از عفونت ها و یا بیماری ها ندارد، به ندرت موجب نگرانی می شود و بعد از چند روز خوب می شود با این حال، اگر شما با مشکلاتی از قبیل خونریزی شدید یا ترشح از گوش مواجه شده اید و یا ناگهان شنوایی خود را از دست دادید، همه چیز را رها کنید و بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

هم چنین، اگر خارش در عرض یک هفته با توجه به مراقبت خانگی مناسب فروکش نکرد هم نشانه ای برای مراجعه به پزشک خواهد بود. درک علت اصلی خارش، کلید برنامه درمان موفق است.

خارش خفیف مربوط به گوش های خشک، حساسیت دار و یا عفونت خفیف است که می تواند با کمک روش های ساده و موثر در خانه مدیریت شود.

معاینه گوش

درمان های خانگی و طبیعی برای رفع خارش گوش

در این بخش از سلامت نمناک 10 درمان خانگی برتر برای درمان خارش گوش آورده شده است. 

1. جاذبه:

آن طرف سر خود را که گوش آسیب دیده دارید، موازی روی زمین قرار دهید. یک انگشت تمیز در گوش خود بگذارید و حالا، سعی کنید خلا ایجاد کنید تا مایع را به بیرون بریزید.

از یک پنبه یا حوله پنبه ای برای تمیز کردن ترشحات استفاده کنید. همچنین می توانید به سادگی روی پهلو بخوابید و یک حوله در زیر گوش خود قرار دهید. 

2. آب گرم برای رفع خارش گوش:

یک سرنگ پلاستیکی را با آب مقطر گرم پر کنید. سر خود را صاف کنید و گوش بیرونی تان را بکشید تا مجرای گوش را صاف کنید. از سرنگ برای ریختن مقدار کمی آب در مجرای گوش استفاده کنید.

بگذارید یک دقیقه بماند و سپس آن را با خم کردن سرتان به سمت مخالف تخلیه کنید. آب را تمیز کنید و با یک دستمال تمیز بشویید. این فرآیند را در گوش دیگرتان تکرار کنید.

گوش درد

3. تنظیم فشار هوا برای درمان خارش گوش:

دهان خود را ببندید و بینیتان را با انگشتان خود بگیرید و سپس نفس عمیقی بکشید. هوا را از بینی فوت کنید و بیرون کنید تا فشار هوا را تنظیم کنید. اگر درست انجام دهید، صدای انفجار خفیفی را خواهید شنید که نشان دهنده بازگشایی لوله های تنفسی است. 

توجه:بیش از حد محکم فوت نکنید، چون ممکن است باعث آسیب به پرده گوش شود. هم چنین اگر شما مشکلات قلبی، به خصوص ضربان قلب غیر عادی دارید، لطفاً قبل از اقدام به این درمان، با پزشک خود مشورت کنید. 

4. رفع خارش گوش با روغن زیتون:

به سمت مخالف گوش آسیب دیده تان دراز بکشید. به آرامی قسمت بیرونی گوش خود را عقب بکشید. دو یا سه قطره روغن زیتون ولرم را در دهانه گوش خود با استفاده از قطره چکان بریزید.

به آرامی پوست جلوی گوشتان را ماساژ دهید، تا به کار روغن در مسیر خود کمک کند. بگذارید 5-10 دقیقه بماند. هر گونه روغن اضافی که از گوشتان چکه می کند را پاک کنید. در صورت نیاز این کار را در گوش دیگر تکرار کنید.

روغن زیتون

5. هیدروژن پروکسید برای رفع خارش گوش:

به نسبت های مساوی آب اکسیژنه (3 %) و آب را با هم مخلوط کنید. قطره چکان را با این مواد پر کنید. سرتان را کج کنید و چند قطره از این محلول را در گوش بریزید.

این موقعیت را مدتی حفظ کنید. سپس، سر خود را به سمت مخالف خم کنید، تا محلول را تخلیه کنید. سپس با استفاده از یک پارچه تمیز اضافی ها را پاک کنید.

این روند را برای گوش دیگرتان تکرار کنید.

6. سرکه سفید:

نسبت های مساوی از سرکه سفید و الکل را باهم در یک کاسه مخلوط کنید. یک توپ پنبه را در محلول فرو ببرید و خیس کنید. گوش بیمار را به سمت بالا بکشید و سپس 2-3 قطره از این محلول را به داخل گوش بریزید.

5 دقیقه صبر کنید و سپس سرتان را به جهت مخالف خم کنید تا جاذبه وارد عمل شود و محلول و موم را از حفره گوش بیرون بکشد. سپس مایع اضافی گوش را تمیز کنید.

سرکه سفید

7. کمپرس گرم برای درمان خارش گوش:

پارچه ای را در آب گرم خیس کنید و آب اضافی شان را فشار دهید. این کمپرس آب گرم را به مدت 5 دقیقه روی گوش خود قرار دهید. از یک تمیز کننده نرم برای شستن گوشتان استفاده کنید. از این درمان دو بار در روز برای چند روز استفاده کنید. 

8. استفاده از سشوار برای درمان خارش گوش:

لاله گوشتان را از بدن خود دور کنید. یک سشوار را حدود 10-12 اینچ از گوش خود قرار دهید. گرمای سشوار را برای گرم کردن و جریان انداختن هوا در گوش تنظیم کنید.

سشوار را روشن کنید و آن را مستقیماً به مجرای گوش نشانه ببرید. برای حدود 30 ثانیه سشوار را در همینجا نگه دارید. در صورت نیاز دوباره این کار را تکرار کنید. 

نکته: بیش از چند دقیقه گوشتان را در معرض سشوار قرار ندهید.

سشوار

9. گوش های خود را خشک نگه دارید:

پس از قرار گرفتن در معرض رطوبت ناشی از شنا و حمام کردن، گوش های خود را به طور کامل خشک کنید.

فقط گوش بیرونی خود را خشک کنید و آن را آهسته و با یک حوله نرم پاک کنید. سر خود را به کنار کج کنید تا به تخلیه آب از مجرای گوش کمک کنید.

برای جلوگیری از ماندن آب در مجاری شنواییتان هنگام استحمام، 2 توپ پنبه آغشته به وازلین را در گوش های خارجی خود قرار دهید. 

10. حفظ سلامت گوش برای رفع خارش آن :

از گوش پاکن برای تمیز کردن مجرای داخلی گوش خود استفاده نکنید.این می تواند نهایتاً منجر به آسیب بیشتری شود. به طور منظم قسمت خارجی گوش های خود را با استفاده از توپ پنبه، مقداری آب گرم و صابون ملایم تمیز کنید.

تمیز نگه داشتن بیرون گوش مهم است؛ همیشه زمانی که شنا می کنید از گوش گیر استفاده کنید تا از ورود آب و وقوع عفونت جلوگیری کنید و هم چنین هنگام شرکت در کنسرت های بلند و یا دیگر رویداده ای پر سر و صدا هم گوش گیر بزنید.

گوش پاک کن

توصیه های دیگر برای خارش گوش:

  • خمیازه کشیدن یا جویدن همچنین می تواند با ایجاد فشار در گوش میانی و کش دادن مجرای گوش به بیرون آوردن آب از مجرای گوش کمک کند.
  • گوش های خود را به طور مرتب تمیز کنید تا از روغن، سلول های مرده پوست و آوار حاصل از لغزش به حفره جلوگیری کنید.
  • از قرار دادن اشیا خارجی به گوش خود اجتناب کنید.
  • از گوش خود در برابر محرک هایی چون اسپری و رنگ مو، با قرار دادن تکه های پنبه در گوش ها محافظت کنید. با این حال مطمئن باشید که بیش از حد عمیق آن ها را وارد نکنید.
  • اگر از داشتن گوش های خشک رنج می برید، از یک بخور برای افزودن رطوبت به محیط خانه خود استفاده کنید.

تمام علل ، علائم و راههای درمان گیاهی و طبیعی خارش گوش

4.2110
این مطلب مفید بود ؟9317
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ/ح.ب
وبگردی