شایع ترین سوالات گوش و حلق و بینی + پاسخ
پاسخ به سوالات گوش و حلق و بینی
بیماری های گوش و حلق و بینی با حس های مختلفی در بدن درگیر هستند به همین دلیل از اهمیت ویژه ای در بدن برخوردارند . بسیاری از متخصصان گوش و حلق و بینی به بررسی دوره ای گوش و سلامت آن تاکید میکنند تا در صورت وجود مشکل بتوان در اولین زمان نسبت به درمان آن اقدام کرد .
از شایع ترین مشکلات گوش میتوان به جرمگیری و وزوز گوش و سوالات متعدد درباره شستشوی گوش اشاره کرد . از دیگر سوالات رایجی که از متخصصین گوش و حلق و بینی پرسیده میشود خشونت صدا و وجود پولیپ بینی است که ما در این مطلب به همه این موارد پاسخ میدهیم.
متخصص گوش، حلق و بینی و رییس انجمن گوش و حلق و بینی ایران مهمان این قسمت مطب مجازی بود،وی از پزشکان برجسته و متخصص در زمینه بیماری های گوش و حلق و بینی است. این متخصص در حال حاضر رییس انجمن گوش و حلق و بینی ایران و مدیریت گروه بخش گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را بر عهده دارد.
در ادامه تعدادی از سوالات مطرح شده درباره مشکلات گوش و حلق و بینی را میخوانید
ح. رفیع پور از یزد:گوش های بنده خیلی زود جرم می گیرند، برای درمان این موضوع باید چه کرد؟ آیا شما استفاده از گوش پاک کن را توصیه می کنید؟
رییس انجمن گوش و حلق و بینی ایران گفت:جرم گوش در واقع نوعی ماده چرب کننده گوش است، و اگر این ماده چرب کننده گوش منتشر نشود باعث بروز اختلالات در قسمت شنوایی خواهد شد. خوشبختانه گوش مکانیزمی دافعه دارد که بعد از مدتی ترشحات را به خارج منتقل می کند. این ترشحات در ابتدا خمیری و زرد رنگ هستند که در مواقعی که در مجاورت هوا قرار می گیرند تیره رنگ و خشک تر خواهند شد.
این ترشحات در افراد مختلف متفاوت است که در برخی افراد این ترشحات بیشتر مشاهده می شود. برجسته بودن استخوان کف گوش در برخی افراد باعث می شود این جرم ها از گوش خارج نشوند. اگر این ترشحات از گوش خارج نشوند باعث تجمع قارچ ها و میکروب ها شده که عفونت و عوارض بعدی را در پی خواهد داشت.
استفاده از گوش پاک کن برای تخلیه گوش به هیچ وجه توصیه نمی شود، و در مواقعی که جرم گوش باعث بسته شدن مجرا شده است وارد کردن گوش پاک کن در مجرای گوش باعث می شود این جرم ها به عقب رانده شوند که آسیب دیدگی غدد گوش را در پی خواهد داشت. برای خارج کردن این مواد از گوش می توان با وکیوم کردن گوش، شستشوی گوش یا استفاده از رینگ یا قاشقک مخصوص گوش استفاده کرد.
جرمگیری گوش توسط متخصص به گوش آسیبی نمیزند
ع. ولی زاده از تبریز:آیا شستشوی گوش موجب رساندن به گوش می شود؟
شستشوی گوش با آب ولرم باید انجام شود، که پزشک آب ولرم را درون سرنگی بزرگ ریخته وبا مهارتی خاص آب را با فشار وارد گوش می کند که در نتیجه جرم و مواد اضافی از گوش خارج می شود، این روش هیچ ضرری برای افرادی که گوش سالم دارند ندارد.
توصیه می کنم بعد از شستشوی گوش قبل از حمام رفتن حتما دور گوشتان را با وازلین طبی چرب کنید تا آب به گوشتان نرود این کار را قبل از رفتن به استخر نیز انجام دهید. اینکه برخی می گویند بعد از شستن گوش گوشمان زود جرم می گیرد برداشت اشتباهی است بلکه گوش آن ها ترشحات زیادی دارد.
در مواردی که گوش آسیب دیده است بهتر است به جای شستشو از روش ساکش استفاده کنند این عمل شبیه به کار جاروبرقی است که آشغال ها را به طرف خود می کشد.
ح.حسن زاده از بجنورد:چرا صدای برخی افراد «تو دماغی» است؟
دستگاه تولید صدا در حنجره انسان است که دریچه ای است که عبور هوا از آن ایجاد ارتعاش می کند و صدا تولید می شود. فرکانس و شدت صدای انسان در حنجره تعیین می شود اما صحبت کردن در قسمت های بالاتر اتفاق می افتد و رزونانسی آن در حلق بینی و دهان ایجاد می شود. برخی از حروف عمدتا رزونانسشان در داخل بینی است و برخی دیگر در حلق و دهان هستند.
و اختلال در این قسمت ها موجب اختلال در رزونانس خواهد شد، و به طور مثال زمانی که سرما خورده هستیم حروفی که در بینی باید رزونانس پیدا کنند با مشکل مواجه می شوند. بنابراین صدا تودماغی خواهد شد. در این افراد صدا طبیعی است اما تلفظ کلمات با مشکل مواجه است.
ع.طالبی از رشت:علت بروز خشونت در صدا چیست؟
خشونت صدا در افراد به دلیل وجود مشکل در تارهای صوتی است که ارتعاش آن ها کیفیت و فرکانس متفاوتی را در افراد ایجاد می کند. طول امواج صدا در تمام افراد متفاوت است و به همین دلیل صدای مرد ها و زن ها با هم متفاوت است. عفونت این ناحیه یا بوجود آمدن تومورها، باعث اختلال در این ناحیه و ایجاد خشونت در صدای افراد می شود. در افرادی که مجبورند با صدای بلند صحبت کنند یا فریاد بزنند نیز این تارها آسیب می بیند و خونریزی در ناحیه زیر مخاط رخ می دهد. کیست های مادرزادی و رفلاکس معده باعث خشونت صدا خواهند شد که اگر این موضوع بیشتر از یک هفته ادامه یافت باید برای درمان به پزشک مراجعه کرد.
ت. غفاری از یزد:علت بروز پولیپ بینی چیست؟ راه درمان این بیماری چیست؟
التهابات و عفونت های مزمن داخل بینی از عوامل پیدایش پولیپ بینی هستند، پولیپ بینی معمولا به دلیل آلرژی بینی ایجاد می شود که ممکن است با حساسیت های دیگری مثل آسم نیز همراه باشد. به دلیل حساسیت، مخاط بینی متورم شده و کم کم به شکل نسج اضافی درمی آید که داخل بینی و سینوس ها را پر می کند و به تدریج بر میزان آن افزوده می شود. در افرادی که استعداد این بیماری را داشته باشند، معمولا با این بیماری درگیر خواهند بود، درمان این بیماری معمولا دارویی است و اگر نتوانیم با دارو مجاری را باز و عفونت ها را برطرف کنیم از روش های جراحی استفاده می شود.
س. شریفی از هرمزگان:علت بروز انحراف بینی را توضیح دهید؟
انحراف بینی اختلالی است که در آن تیغه جداکننده بینی دچار خمیدگی یا شکستگی می شود. تیغه بینی در قسمت جلو قرار دارد و از یک غضروف چهار گوش تشکیل شده است که از ناحیه پشت و کف به چند استخوان دیگر متصل می شود. اگر این انحراف شدید باشد، مشکلاتی را برای بیمار ایجاد می کند. مثلا امکان دارد یک یا هر دو سوراخ بینی دچار انسداد و گرفتگی شود. طبیعی است گرفتگی روی تنفس بیمار اثر گذاشته و گاه آن را به طور کامل مختل می کند.
اکثر افراد درجاتی از این انحراف را دارند، اما مشکل شان آنقدر شدید نیست که متوجه شده و برای درمان به پزشک مراجعه کنند و فقط درصد کمی از بیماران دچار اختلال در تنفس هستند که با جراحی درمان می شوند.