استریل کردن شیشه شیر نوزاد
راه های بسیاری برای تمیز کردن شیشه شیر نوزاد وجود دارند که راحت ترین آنها، استریل کردن با آب جوش است و شیشه را قبل از استفاده حتما استرلیزه کنید.

چگونه می توان شیشه شیر کودک را تمیز و استریل کرد؟

بهترین راه برای یک مادر، ایجاد رابطه تغذیه ای با کودکش از طریق شیردهی است. اما دیر یا زود باید به جایگزین های دیگری برای تغذیه نوزادتان فکر کنید. زمانی که شیرتان کم می شود و یا اگر در رنج ناشی از بیماری هستید یا به انتهای مرخصی زایمان خود نزدیک می شوید و باید به سمت کار و خانه داری گام بردارید، کاملاً نامناسب می شود.

نیاز نوزادتان به تغذیه از سینه می تواند به تدریج به یک شیشه شیر تبدیل شود، روندی طبیعی است که اغلب والدین جدید آن را می پذیرند. شاید راحت ترین تغذیه از شیشه شیر مربوط به این است که نه فقط مادر بلکه هر کسی در خانه می تواند این کار را انجام دهد؛ با این حال، مهم ترین مساله، تمیز کردن و ضدعفونی کردن این شیشه شیر است.

کودکان بعد از اینکه در محدوده گرم رحم قرار می گیرند، زمان خود را صرف سازگاری و تطبیق با محیط بیرونی می کنند. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن آنها هنوز هم در حال رشد است و هم برای مقابله با میکروب ها و باکتری ها حساس تر هستند، بنابراین، تمیزی هر چیزی که نوزادتان با آن در تماس است، خیلی استرس زا نمی باشد.

یکی از جنبه های کلیدی، حفظ چنین استانداردهای بهداشتی این است که تجهیزات تغذیه کودک خود را تمیز و استریل نگه دارید.

دهان نقطه ورود اولیه به بدن است. بنابراین ضروری است از آنچه کودک شما در دهان می گذارد، مراقبت کنید. استرلیزه کردن راه زیادی را برای از بین بردن هرگونه میکروب های موجود در شیشه شیرها و تمیز کردن آنها به طور کامل انجام می دهد.

دلایلی برای تمیز کردن شیشه شیرهای کودک

نوزادان باید از تمام بیماری های فراگیر و واگیردار محافظت شوند. تمیز نگه داشتن شیشه شیر و لوازم جانبی آن، یک روش تضمینی برای سلامتی کودک شما است.

یک بطری شیشه ای، پلاستیکی یا سیلیکونی بخرید، تمیز کردن و ضدعفونی کردن این تجهیزات تغذیه برای دلایل زیر ضروری است:

برای موجودات ذره بینی بیماری‌زا بسیار آسان است که در داخل ظرف مرطوب بطری جمع شوند و رشد کنند. بطری هایی که شیر دارند در آنها ذخیره شده اند و پس از آن به درستی تمیز نمی شوند، زمینه رشد و تولید عالی برای باکتری ها و ویروس ها ایجاد می کنند. متعاقباً، این میکروارگانیسم ها می توانند دسترسی آسان به بدن کودک شما را به دست آورند که می تواند منجر به کشمکش استفراغ، اسهال و بیماری های دیگری شود.

در سه ماه اول، نوزادان تنها دارای بیماری هایی هستند که از سوی مادر به آنها انتقال داده شده است. این شکل مصونیت انفعالی در چند ماه اول پس از تولد کاهش می یابد.

تامین آب در منزل شما ممکن است آلوده به میکروب های عامل بیماری و یا سایر ناخالصی ها باشد، به خصوص اگر از آب منبع شهری استفاده نکنید.

شستن شیشه شیر

انواع روش ها برای استریل کردن شیشه شیر نوزاد

چه زمانی باید شیشه شیر نوزاد را استرلیزه کرد؟

این یک تصور غلط و رایج است که شیشه شیر فرزندتان که استفاده نشده است، عاری از هرگونه میکروب هستند و بدون تمیز کردن ابتدا از آن استفاده کنید.

با این حال، هرگز نمی توانید مطمئن باشید که شیشه کجا بوده است و چگونه قبل از اینکه بسته بندی شود و به شما فروخته شود، نگهداری می شده است. علاوه بر این، مقدار زیادی مواد شیمیایی وارد ساخت این بطری ها می شود و آنها در طی حمل و نقل و در فروشگاه ها قبل از رسیدن به شما در معرض خطر بسیار زیادی از میکروب ها و آلودگی ها قرار دارند.

احتمال زیادی وجود دارد که حتی یک بطری هرگز مورد استفاده قرار نگیرد، ممکن است عوامل سمی و عفونی زیادی بر روی سطح آن قرار گیرد. بنابراین چنانچه در این بخش از نمناک گفته شده است وقتی می خواهید یک شیشه تازه و جدید بخرید، توصیه می شود که آن را با آب داغ و صابون، یا با دست و یا در ماشین ظرفشویی خود تمیز کنید.

این نوع نظافت کامل به نفع سلامت کودک شما عمل می کند، زیرا بطری را از هرگونه آلودگی سطحی پاک می کند.

تاثیر استریل کردن اولیه بعد از مدتی از بین خواهد رفت و تامین غذا در نهایت میکروب ها را از خانه شما شروع خواهد کرد.

زمانی بود که نیاز به ضدعفونی کردن بطری به مراتب بیشتر از امروز بود. با پیشرفت مداوم در کیفیت آب، به خصوص در دنیای توسعه یافته، بیشتر خانه ها در حال حاضر با منابع آبی نسبتاً ایمن و قابل اطمینان تامین می شوند، در نتیجه، نیاز به ضدعفونی کردن بطری ها پس از اولین استفاده، به جز در موارد خاص، وجود ندارد:

اگر از یک شیشه شیر قدیمی استفاده می کنید که از کسی دیگری قرض گرفته شده باشد، استریل کردن برای برطرف کردن هرگونه عارضه بیماری زا اجباری است.

اگر نوزادتان به تازگی بیمار بوده است، احتمال برخی از باکتری های مسبب بیماری وجود دارد که ممکن است در بطری گیر کرده باشند، و استفاده از آن بدون ضدعفونی کردن ممکن است ابتلا به عفونت مجدد را به همراه داشته باشد.

اگر نوزاد شما تولد زودرس داشته است، کمتر از 3 ماه سن دارد و یا ایمنی بدنش به خاطر مسائل بهداشتی و سلامتی مانند شیمی درمانی پایین است، استریل کردن روزانه برای اطمینان از سلامتی اش مهمتر است.

اگر دسترسی به آب آشامیدنی سالم شهری با کیفیت خوب ندارید و یا با منابع آب غیرقابل اعتماد سفر می کنید، ممکن است برای جلوگیری از تجمع میکروب های مضر به استریل کردن مدام بطری ها نیاز داشته باشید.

بطری های پلاستیکی کودک

در حالی که اکثر متخصصان بر اهمیت استریل کردن موافق هستند، نظرات مختلفی در مورد این که چند بار باید انجام شود، وجود دارد. اگر نوزادتان سالم است و شما می خواهید آن را اینگونه نگه دارید، شستن بطری ها در ماشین ظرفشویی با یک چرخه گرما و یا تمیز کردن آنها با دست در آب داغ و صابون، کافی است که میکروب ها را دور نگه دارید.

هنگامی که کودکتان از 3 ماهگی عبور می کند، می توانید بدون استریل کردن روزانه این کار را انجام دهید به این معنی که موارد تغذیه با دقت بعد از هر مصرف تمیز می شوند. اما اگر مدت زیادی باقی ماند، مجددا کثیفی را به خود خواهد گرفت. در چنین مواردی، اکثر متخصصان کودک توصیه می کنند که مواد غذایی کودکتان را در دور دوم استریل کردن قرار دهید.

برخی متخصصان تمایل به یک رویکرد محتاطانه تری دارند که هفته ای یک بار برای استریل کردن منظم نیاز است. با توجه به این که ضدعفونی کردن تجهیزات تغذیه کودک شما یک فرآیند بسیار ساده است که می تواند به راحتی در عرض نیم ساعت مدیریت شود.

استرلیزه کردن شیشه

استریل کردن شیشه شیر نوزاد قبل از استفاده برای اولین بار

تمیز کردن تجهیزات تغذیه با شیشه شیر

شما می توانید از نیاز به تمیز کردن تجهیزات تغذیه کودک خود به طور مرتب و بعد از هر غذا اجتناب کنید. علاوه بر این، تمیز کردن شیشه ها، سر شیشه ها و دیگر تجهیزات تغذیه ای در آب داغ و صابونی یک پیش نیاز مهم برای فرآیند استریلیزاسیون است.

این یک راهنمای گام به گام برای تکمیل استریلیزاسیون است:

اول و پیش از همه، دست هایتان را با آب صابون بشویید و با یک حوله تمیز خشک کنید. اگر هرگونه ترک در بطری را دیدید، آن را فوراً دور بیندازید زیرا باکتری ها به راحتی می توانند در چنین قسمت هایی رشد کنند.

تمیز کردن شیشه ها، سر شیشه ها و دیگر تجهیزات تغذیه اغلب شامل استفاده از یک برس بطری است که می تواند به داخل بطری و سر شیشه ها برسد تا هر شیر خشک را که روی سطح باقی مانده است، تمیز کنند.

سر شیشه را در بیاورید و آن را در آب صابون داغ برای تمیز کردن کامل تر شستشو دهید؛ اگر می خواهید تجهیزات تغذیه کودک خود را در ماشین ظرفشویی پاک کنید، مطمئن شوید بطری ها، سرپوش ها و سر شیشه ها رو به پایین هستند.

در نهایت تمام لوازم تمیز شده را با آب جاری سرد قبل از اینکه با هوا خشک شوند، آبکشی کنید؛ این شکل اولیه تمیز کردن برای حذف همه آثار شیر و شیر خشک در بطری است؛ اما مطمئن نیستید که لوازم تغذیه کاملاً استریل یا عاری از میکروب است یا خیر.

روش های استاندارد ضدعفونی کردن بطری های نوزاد

روش های مختلفی برای پاک شدن بطری های نوزاد، سر پستانک ها و دیگر تجهیزات تغذیه وجود دارند. شما می توانید هر کدام از گزینه های پیشنهاد شده را انتخاب کنید و انجامشان دهید.

 1. استریل کردن با جوشاندن

مکانیزم ضدعفونی کردن از طریق آب جوش با افزایش دما به اندازه کافی برای از بین بردن هر یک از باکتری ها پس از شستشو، مؤثر است. این شاید ساده‌ترین شکل استریلیزاسیون است و به هیچ تجهیزات خاصی نیاز ندارد. از یک قابلمه و آب تمیز استفاده کنید.

با این حال، قبل از اینکه با این روش پیش بروید مطمئن شوید که تجهیزات تغذیه که می خواهید ضد عفونی کنید ایمن است.

قابلمه را با آب کافی پر کنید تا تجهیزات تغذیه را که می خواهید ضدعفونی کنید، کاملا بپوشاند. آنها را طوری غوطه ور کنید که هیچ راه هوایی وجود نداشته باشد.

 قابلمه را با یک درپوش سنگین بپوشانید که تقریباً سطح آب را لمس می کند، قابلمه را روی اجاق بگذارید و آب را بجوشانید. بگذارید آب حداقل چند دقیقه بجوشد و تایمر را تنظیم کنید.

اگر می خواهید بطری را بلافاصله آماده کنید، دست ها و سطح آشپزخانه را از قبل تمیز کنید. در واقع، ضد عفونی کردن دست ها قبل از برخورد با هر نوع تجهیزات استریل، مهم و ضروری است.

از انبر استریل برای بیرون آوردن تجهیزات از قابلمه استفاده کنید. وقتی شعله و حرارت خاموش شد، اجازه دهید کمی خنک شود به محض اینکه تجهیزات را بیرون می آورید، بلافاصله درها و سر شیشه ها را روی بطری ها بگذارید.

اگر فوریت وجود ندارد، بطری را در یک موقعیت وارونه قرار دهید و یا درپوش رو وارونه بگذارید تا آب اضافی خارج شود. بعد از خشک کردن برای جلوگیری از آلودگی آنها را درون یک ظرف تمیز بریزید.

توجه: به دلیل اینکه نوک پستانک معمولاً برای تحمل گرمای جوش برای مدت طولانی بسیار شکننده است، به احتمال زیاد در این روش دچار ترک خوردگی یا پارگی می شوند. به همین دلیل بهتر است بیش از چند دقیقه آنها را نجوشانید. حتی در آن صورت، به طور منظم برای هر نشانه ای از آسیب ناشی از گرما بررسی کنید.

 2. استفاده از مایکروویو

همانطور که امواج مایکروویو که در مصرف منظم خانگی هستند، از مقدار زیادی نشت مواد غذایی استفاده می کنند، اغلب به صورت بهداشتی برای انجام یک فرآیند استریل کردن مناسب نیستند.

با این حال، به ویژه واحدهای استریلیزاسیون در دسترس در بازار وجود دارند که قدرت بخار را نیز مهار می کنند. این واحدها بطری های پلاستیکی را در داخل روکش پلاستیکی قرار می دهند و آنها را در داخل مایکروویو تمیز می کنند.

اگر شما از دستگاه ضدعفونی کننده بخار مایکروویو و یا مایکروویو استاندارد استفاده می کنید، مطمئن شوید که تمام تجهیزات تغذیه قبل از شروع فرآیند استریل کردن کاملاً تمیز شده است.

همچنین باید مطمئن شوید که درون ماکروویو شما عاری از هر نوع باقیمانده غذایی است.

هنگامی که از مایکروویو استفاده می کنید، یک کاسه را با آب پر کنید به طوری که بطری شیر، سر شیشه ها، حلقه ها و دیگر لوازم جانبی در آن غوطه ور شوند. کاسه را در حدود 3 تا 4 دقیقه درون مایکروویو قرار دهید.

آب باقیمانده را تخلیه کنید و اجازه دهید که تجهیزات خشک شوند، همچنین شما می توانید منتظر موارد تغذیه مناسب برای بازگشت به دمای نرمال باشید تا بتوانید با دستان خالی اما تمیز خود آنها را کنترل کنید.

راه استرلیزه شیشه

چه راه هایی برای استریل کردن شیشه شیر نوزاد وجود دارد؟

3. استفاده از سفید کننده

سفید کننده راه بسیار زیرکانه دیگری را برای استرلیزه کردن بطری نوزادتان به هنگام رکود اقتصادی، بدون دسترسی به تسهیلات پایه مورد نیاز برای استریل کردن استاندارد مانند آب جوش، بخار، یا یک ماشین ظرفشویی ارائه می کند.

این روش به سادگی شامل مراحلی است که در ادامه این بخش از نمناک گفته ایم:

  1. 1 قاشق چای خوری سفید کننده بی بو را در 16 فنجان آب داغ مخلوط کنید. تجهیزات تغذیه را در محلول به گونه ای تنظیم کنید که هیچ گونه شکل گیری حباب هوایی در پایین بطری وجود نداشته باشد.
  2. بطری را به مدت 2 تا 5 دقیقه خیس کنید و سپس آنها را از محلول با استفاده از انبر استریل بیرون بیاورید. بطری های مرطوب را بر روی یک حوله تمیز قرار دهید و بگذارید تا خشک شوند.
  3. از آنجا که هرگونه باقی مانده از سفید کننده به طور طبیعی در طول فرآیند خشک شدن از بین خواهد رفت، نیازی نیست زمانی که بطری از محلول بیرون کشیده می شود، یک آبکشی با آب انجام شود.

توجه: سفید کننده باید با احتیاط استفاده شود؛ تهویه باید مناسب و سازگار با سلامت شغلی مربوطه و راهنمای ایمنی باشد.

استفاده نادرست از سفید کننده، شامل انحراف از محلول های توصیه شده (یا قوی تر یا ضعیف تر) ممکن است اثربخشی آن را برای ضد عفونی کردن کاهش داده و می تواند به کارکنان مراقبت بهداشتی آسیب برساند.

4. استرلیزه کننده سرد را امتحان کنید

والدینی که همیشه در حال حرکت هستند و بر روی یک بطری نوزاد تکیه می کنند، ممکن است به آب و یا آب جوش دسترسی نداشته باشند. استریل کردن سرد در چنین شرایطی عالی است.

یک محلول یا قرص ضدعفونی کننده (موجود در سوپرمارکت ها) را به یک سطل پلاستیکی تمیز یا وان آب اضافه کنید و سپس وسایل کودک را در آن بیندازید.

آب را برای حداقل 30 دقیقه و یا ترجیحاً بیشتر نگه دارید. همان آب و راه حل را می توان به طور ایمن دوباره مورد استفاده قرار داد اما باید بعد از 24 ساعت تغییر داد.

5. استفاده از یک استرلیزه کننده الکتریکی

یک لامپ الکتریکی یکی از ابزارهای مناسب برای ضدعفونی کردن بطری نوزادتان است. این دستگاه کار را بدون هیچ زمانی و با حداقل تلاش انجام می دهد. بخار با درجه حرارت بالا برای از بین بردن میکرو ارگانیسم ها در بطری ها و سر شیشه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

به سادگی بطری ها و سر شیشه را تمیز کنید و درون دستگاه ضدعفونی بگذارید. دقت کنید که دهانه بطری و سر شیشه ها رو به پایین باشند تا به طور کارآمد استریل شوند.

آب تصفیه شده را طبق دفترچه راهنمای کاربر بریزید. دستگاه را خاموش کنید. زمانی که استریل کردن کامل شد، آن را خاموش کنید.

دفترچه راهنمای کاربر را چک کنید تا دستورالعمل را در مورد این که چگونه بطری ها را می توانید در داخل نگه دارید، بررسی کنید.

استرلیزه کننده های الکتریکی بسیار کارآمدتر از روش های جوشاندن یا مایکروویو هستند که احتمال هرگونه استدلال غلط انسانی را از بین می برند.

6. استفاده از نور UV

نور UV می تواند بیشتر میکروارگانیسم هایی که از باکتری ها و ویروس ها تا جمعیت ها شکل می گیرند را از بین ببرد. اگرچه این روش نمی تواند شیشه شیر کودک شما را خراب کند، اما یک ابزار قابل حمل و سبک است که می تواند در هنگام سفر به شما کمک کند.

شیشه استریل شده

اهمیت استریل کردن شیشه شیر نوزاد

توصیه های ایمنی استریل کردن شیشه شیر نوزاد

همیشه زمانی که از مایعات داغ و یا جوش استفاده می کنید آگاه باشید، به خصوص اگر کودکان در خانه هستند.

هرگز آنها را بدون نظارت در دسترس کودکان رها نکنید، تا حوادث یا جراحاتی پیش نیاید.

مراقب باشید که با استفاده از بخار برای استریل کردن، آن را به اندازه آب جوش درست کنید و یا با آن اسپری کنید.

مواد شیمیایی و راه حل های شیمیایی را در مکان هایی که فراتر از دسترس کودکان قرار دارند، نگهداری کنید.

اگر قبل از استفاده از وسایلی که استریل نشده اند، دست هایتان را به طور کامل بشویید، خطر انتقال هرگونه میکروب احتمالی از دست شما به یک شیشه شیر تازه ضدعفونی شده وجود دارد.

این یک مساله ای است که ممکن است تمام تلاش های هماهنگ شما را خنثی کند و باید از آن اجتناب کرد.

بهترین روش استریل کردن شیشه شیر و پستانک نوزاد + آموزش

349
این مطلب مفید بود ؟2920
منبع : top10homeremedies / بخش سبک زندگی نمناک /ن /آ
وبگردی