مروری بر زندگی محمدرضا شفیعی کدکنی در سالروز تولدش
استاد محمدرضا شفیعی کدکنی 78 ساله شد
امروز 19 مهرماه 96 سالروز تولد یکی از برجسته ترین های دنیای ادبیات است که کمتر کسی در دنیا وجود دارد که نام استاد محمدرضا شفیعی کدکنی را نشنیده باشد . بوی جوی مولیان و به کجا چنین شتابان یادآور استاد بزرگ ادبیات محمدرضا شفیعی کدکنی است که بی تردید چهره ای ممتاز در دنیای ادبیات و شعر معاصر است.
امروز سالروز تولد 78 سالگی استاد بزرگ شعر معاشر محمدرضا شفیعی کدکنی است. به همین بهانه مروری بر زندگی و آثار این استاد برجسته ادبیات داشته ایم که در این مطلب آن را در اختیارتان قرار میدهیم . محمدرضا شفیعی کدکنی متخلص به م. سرشک است.
مروری کوتاه بر زندگی محمدرضا شفیعی کدکنی
محمد رضا شفیعی کدکنی متخلص به م. سرشک در 19 مهر ماه 1318 در روستای کدکن، یکی از ولایت های دوازده گانه ی نیشابور کهن، و در خانواده ای روحانی چشم به جهان گشود. از کودکی به تشویق پدر به حفظ و فراگیری شعر و آثار ادبی پرداخت.
استاد محمدرضا شفیعی استاد برجسته ادبیات
شفیعی کدکنی دوره های دبستان و دبیرستان را در مشهد گذراند و چندی نیز به فراگیری زبان و ادبیات عرب, فقه، کلام و اصول سپری کرد. او مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ زبان و ادبیات پارسی از دانشگاه فردوسی گرفت. در سال 1344 از دانشکده ادبیات این دانشگاه فارغ التحصیل شد. در سال 1348 دوره ی دکترای ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران بپایان برد و از همان زمان کار آموزشگری در دانشکده ادبیات را آغاز کرد.
سالروز تولد استاد محمدرضا شفیعی کدکنی
شفیعی شاعری را با غزل آغاز میکند و مجموعه زمزمه ها که در سال 1344 منتشر شده ، نمودار توانای و اگهی وی از شعر کلاسیک فارسی است و به خصوص قدرت او را در غزل سرایی تائید میکند . ولی بعد از چندی قالب سنتی را رها کرده و به شعر نمایی رو میاورد . شفیعی از شاعرانی است که می تواند شعر های جاودانه و شاهکارهای هنری بیافریند . زبانی نرم و پرتوان دارد و تصاویر خیال انگیز در شعر وی به اوج میرسد. تمایل به فرهنگ و تمدن خراسان و نیشابور تقریباً در تمامی آثار و حتی در افکار ایشان نمایان است . م.سرشک شاعری است که از فرهنگ چند صدایی برخوردار است . هر خواننده ای پس از ورود در دیوان شاعر وقوف بر زیبایی های شعری این شاعر به نوعی کثرت گرایی فرهنگی در دیوان شاعر پی خواهد برد .
استاد محمدرضا شفیعی شاعر برجسته شعر معاصر
م.سرشک معتقد است که آشنایی حقیقی او با شعر نیمایی از زمانی آغاز شد که با دکتر علی شریعتی در انجمن پیکار دانشکده ی ادبیات نشست و برخاست داشته است .
استاد محمدرضا شفیعی شاعر برجسته شعر معاصر
محمدرضا شفیعی کدکنی با انتشار مجموعه «در کوچه باغهای نشابور» در سال 1350 نشان میدهد که به دهن و زبان و ساخت و صورت مشخصی دست یافته و شعرش در مسیر تکامل افتاده و راه واقعی خود را یافته است. آخرین اثر م. سرشک مجموعه «هزاره دوم آهوی کوهی» است که در سال 1367 منتشر شد.
مجموعه اشعار محمدرضا شفیعی کدکنی:
استاد محمدرضا شفیعی شاعر برجسته معاصر
1344 - زمزمه ها
1344 - شبخوانی
1347 - از زبان برگ
1350 - درکوچه باغ های نیشابور
1356 - بوی جوی مولیان
1356 - از بودن و سرودن
1356 - مثل درخت در شب باران
1367 - هزاره دوم آهوی کوهی
نمونه ای از اشعار محمدرضا شفیعی کدکنی
به کجا چنین شتابان؟
گون از نسیم پرسید
دل من گرفته زین جا
هوس سفر نداری
ز غبار این بیابان؟
همه آرزویم اما
چه کنم که بسته پایم
به کجا چنین شتابان؟
به هر آن کجا که باشد
به جز این سرا، سرایم
سفرت به خیر اما تو و دوستی، خدا را
چو از این کویر وحشت به سلامتی گذشتی
به شکوفه ها، به باران
برسان سلام ما را
********
آخرین برگ سفرنامه باران
این است
که زمین چرکین است...