
علل و علائم اصلی میگرن مقعدی + راههای پیشگیری و درمان خانگی
میگرن مقعدی چیست و چه علل و علائمی دارد؟
احتمالا شما با سردرد های میگرنی آشنا هستید اما شاید تا بحال نام میگرن مقعدی را نشنیده باشید و برایتان عجیب به نظر برسد . این بیماری هیچ ربطی به سر و میگرن ندارد و تنها دلیل این نامگذاری شباهت علائم آن به میگرن است.
دردهای مزمن مقعدی یکی از مشکلات مقاوم به درمان است که کسی به آن فکر نمی کند وعلت و نشانه مشکلی جدید است که به دلایل نزدیک با میگرن باید آن را میگرن مقعد نامید زیرا این درد همیشگی نیست و مغایر بیماریهای کلاسیک انتهای روده و مقعد دربافت و یا اطراف آن هیچ سابقه ای از تصادفات، آسیب و یا اثری از هموروئید، عفونت، جراحت، فیستو ل و تغییرات ساختاری دیده نمی شود.
میگرن مقعدی و درد انتهای روده
مشکلات دستگاه دفع مدفوع و دردهای میگرن مقعدی
درد مقعد در اثر عوامل گوناگونی ایجاد می شود، اما اغلب موارد نشانه ای جدی از بیماری ها نیست ، یکی از این بیماری ها میگرن مقعدی نام دارد. میگرن مقعدی مشکلی مزمن و مقاوم به درمان است که در فواصل مخلتف بروز کرده و معمولاً در یک طرف مقعد ایجاد می شود و به هیچ درمانی پاسخگو نیست.
این دردهای مقعدی پس از گذشت چند ساعت یا چند روز بدون هیچ درمان و تغییراتی آرام میشود. این دردهای مقعدی بیشتر در خانم ها دیده می شود و مقاوم به درمان است یعنی اینکه به هیچ درمانی پاسخ نمی دهد.
اگر فردی که به دردهای میگرن مقعدی دچار است در معاینات تغییراتی مانند هموروئید و یا زخمی مشاهده گردد و برای درمان این تغییرات تحت عمل جراحی قرار گیرد، دردهای تکراری او درمان نمی شود . برای درمان این دردهای میگرنی مثل سردرد میگرنی تنها باید از عوامل محرک دوری نمود زیرا این دردها به روش نورال تراپی پاسخ می دهند.
از دردهای همجوار مقعد درد دنبالچه نیز می باشد که همیشگی نیست و شایع ترین علت آسیب دیدگی های دنبالچه زمین خوردن در حالت نشسته و روی یک سطح سفت یا آسیب تاندونی یا استخوانی ایجاد می گردد.
درد دنبالچه با تحریکات مثانه ، روده و اعضای تناسلی، بروز میکند و درمان با عمل جراحی این درد را شدیدتر نماید. در بخش قبلی سلامت نمناک توضیح دادیم که درمان درد دنبالچه شامل درمان های دارویی، فیزیوتراپی و حتی جراحی است . از جمله اقدامات در درمان درد دنبالچه می توان به ماساژ توسط خود بیمار از درون مقعد پس از آموزش و جا انداختن دنبالچه توسط پزشک از درون مقعد اشاره نمود.
آسیب دیدگی دنبالچه از عوامل میگرن مقعدی
دلایل اصلی و علل درد مقعدی
در اغلب موارد درد مقعد ناشی از بروز انواع بیماری ها در این ناحیه رخ می دهد که به شرح مهمترین آنها پرداخته می شود. انواع بیماری هایی که باعث درد مقعدی می شود، به این شرح است:
- هموروئید
- شقاق یا فیشر مقعدی
- آبسه آنورکتال
- زگیل های جنسی
- درد راست روده زودگذر
- فیستول مقعدی
- خارش ناحیه مقعد
- رابطه ی جنسی از طریق مقعد
- سرطان مقعد
- سندرم لواتور آنی
- پروکتالژیا فوگاکس
- تروما
- پروکتیت زخمی
- کولیت زخمی روده
- سندرم زخم منفرد در رکتوم
- درد دنبالچه
- پروکتیت
- یبوست
- بیماری کرون
- اسهال
میگرن مقعدی در بیماران مبتلا به یبوست
مهمترین راهکارهای درمان خانگی میگرن مقعدی
در ادامه بخش سلامت نمناک به راهکارهای ساده ولی موثر خانگی در زمینه درمان میگرن مقعدی پرداخته ایم .
تشت آب گرم:
نشستن 2 تا 3 بار درروز در تشت آب گرم به مدت 15 دقیقه یا پوشاندن مقعد با حوله خیسانده در آب گرم می تواند درد مقعدی را کاهش می دهد.
بی حس کردن:
ناحیه مقعد را می توان با داروهای بنزوکائین یا ایبوکائین پوشاند تا درد مقعدی کاهش یابد.
نوشیدن آب:
روزانه 6 تا 8 لیوان نوشیدن آب می تواند در درمان انواع بیماری ها از جمله درمان درد مقعدی مفید باشد.
درمان درد و میگرن مقعدی با نوشیدن آب
روش های خانگی برای درمان میگرن مقعدی
مصرف غذاهای حاوی فیبر:
مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی فیبر سبب افزایش حجم و نرمی مدفوع شده و فشار بر رگ های خونی ناحیه مقعد را کاهش می دهد.
مسهل بخورید:
مصرف این دارو دفع مدفوع را آسان تر می کند و مانع فشار بر رگ های ناحیه مقعد می شود.
ورزش کگل:
ورزش کگل سبب قوی کردن ماهیچه های ناحیه مقعد و درمان بی اختیاری مدفوع می شود.
شنا:
از ورزش شنا می توان برای درمان درد مقعدی و منظم کردن دفع مدفوع استفاده نمود.