تولد
پوست صورت
پوست صورت برای زیبایی و جوان ماندن نیاز به مراقبت های خاصی ندارد. در این رابطه بهتر است ابتدا بدانید که چه مواد مضری با تماس با پوست موجب پیری و چروک شدن آن می شود.

موادی که نباید با پوست صورت تماس داشته باشند

برخی از ماسک ها و مواد طبیعی به علت خواص فراوان برای پوست صورت مفید هستند و باعث درخشندگی پوست می شوند اما استفاده از برخی از مواد ، برای سلامتی پوست مضر است و سبب افزایش چین و چروک پوست و از بین رفتن زیبایی می شود.

بنابراین نسبت به آنچه برای پوست صورت تان استفاده می کنید هوشیار باشید زیرا یک اشتباه می تواند تاثیرات منفی بلند مدت و غیر قابل جبرانی را برایتان باقی بگذارد. در این بخش از سلامت نمناک شما را موادی آشنا می کنیم که تاثیرات سوئی برای صورت دارند.

مواد مضر برای پوست را بشناسید

اسپری مو

برخی از خانم ها پس از آرایش برای تثبیت آن از اسپری مو استفاده می کنند اما زدن اسپری مو به صورت به علت دارا بودن لاک و الکل سبب از بین رفتن رطوبت پوست و خشکی آن و افزایش چین و چروک خواهد شد . مواد موجود در اسپری مو می تواند باعث حساسیت پوست صورت نیز شود.

اسپری مو

دئودرانت (ضدعرق)

اگر فکر می کنید برای عرق نکردن صورت در روزهای گرم تابستانی و جلوگیری از آب شدن آرایش ، استفاده از دئودرانت موثر است ، سخت در اشتباه هستید.

دئودرانت از عرق زیربغل جلوگیری می کند اما استفاده از آن برای ناحیه صورت سبب آسیب به پوست خواهد شد . برای اینکه پوستی زیبا و سالم داشته باشید ، شما باید به پوست اجازه تنفس بدهید.

رنگ مو

در صورت رنگ ردن مداوم موها و ابروها ، پوست اطراف چشم و ابرو آسیب می بیند . همچنین این کار سبب حساسیت پوست اطراف چشم و حتی سوزش و اشک چشم می شود پس برای اینکه رنگ ابروهایتان را با رنگ موهای خود هماهنگ نمایید ،از یک رنگ پایه گیاهی و یا ریمل ابرو استفاده کنید.

شامپو

برخی از افراد برای شستشوی صورت همیشه از شامپو استفاده می کنند . شامپوها اگر چه برای شستشوی موها از آلودگی و چربی های اضافی مناسب هستند اما برای مولکول های حساس و ظریف پوست طراحی نشده اند و تنها می توانند آلودگی را از سطح موها پاک کنند . استفاده از شامپو برای شستن صورت سبب از بین رفتن رطوبت پوست و خشک شدن پوست صورت و پوسته پوسته شدن آن می شود.

سرم مو

استفاده از سرم مو برای پوست صورت ، تنها به دلیل درج نام "سرم" مناسب نیست زیرا سرم مو حاوی عطر است که می تواند بسیار برای پوست صورت حساسیت ایجاد کند و این ماده برای درمان چین و چروک مناسب نیست.

لوسیون بدن

مواد موجود در لوسیون بدن سنگین تر و حاوی عطر هستند بنابراین استفاده از لوسیون های بدن برای صورت مناسب نیست و برای پوست صورت باید از محصولات ملایم تر استفاده شود.

لوسیون بدن

کرم های پا

برای مرطوب کردن پوست صورت حتی در صورت عدم دسترسی به مرطوب کننده هرگز از کرم های پا استفاده نکنید زیرا این کرم ها درای فرمالاسیون و لایه بردارهای شیمیایی هستند که برای پینه های عمیق پا مناسبند و برای صورت بسیار قوی، ضخیم و چسبناک هستند و نامناسب می باشند.

پراکسید هیدروژن

یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از عفونت در آسیب هایی مانند بریدگی و سوختگی استفاده از پراکسید هیدروژن بعنوان یک ضد عفونی کننده ی ملایم می باشد، اما استفاده از پراکسید هیدروژن به خاطر ماهیت سایندگی برای درمان جوش مناسب نیست و سبب سوزش و التهاب پوست و به دلیل فشار اکسیداتیو، موجب تاول پوست می شود.

الکل

برای درمان جراحت و بسیاری از مشکلات پوستی ، استفاده از الکل مناسب است اما استفاده از الکل روی صورت در چند دقیقه اول احساس خنکی ایجاد می کند اما پس از آن الکل باعث حساسیت و تغییرات بسیار ناراحت کننده می شود پس اگر از محصولات مراقبت از پوست استفاده می کنید ، دقت کنید که حاوی مقدار زیادی الکل نباشد.

لاک ناخن

برخی از افراد برای انجام طراحی های خاص روی صورت از لاک ناخن استفاده می کنند اما لاک های ناخن حاوی مواد آکریلیک هستند که سبب خشکی پوست شده و به سختی پاک می شوند. پس بهتر است از رنگ های مناسب صورت برای این طراحی ها استفاده نمایید.

کره

استفاده از کره به دلیل دارا بودن ترکیباتی با خواص رطوبت رسانی و آنتی اکسیدانی برای رطوبت رسانی پوست بدن توصیه می شود اما استفاده از کره برای پوست صورت مناسب نیست زیرا سبب بروز جوش و دانه های سیاه می شوند.

کره

شکر و نمک

برای لایه برداری پوست بدن از شکر و نمک استفاده می شود اما استفاده از این مواد برای صورت تان مناسب نیست زیرا پوست صورت بسیار نازک تر و حساس تر از پوست دیگر نقاط بدن است واین مواد، پوست صورت شما را خراش می دهد.

جوش شیرین

برخی از ماسک های صورت حاوی جوش شیرین هستند, اما این ماده شامل pH 9 می باشند و باعث جذب تمام اسیدهای خوب پوست و خشکی آن می شوند بنابراین برای جلوگیری از خشکی پوست و تولید روغن های طبیعی پوست از زدن جوش شیرین البته به تنهایی به پوست خودداری کنید ، در واقع جوش شیرین نباید به تنهایی و به صورت مداوم استفاده شود.

لیمو

استفاده از لیمو ، پوست صورت را روشن و شفاف می کند اما این ماده اسیدی سبب رسیدن آسیب به پوست صورت و خشکی پوست، سوختن یا حتی تاول می شود پس برای روشن شدن پوست صورت تان به جای لیمو از کرم های روشن کننده پوست استفاده نمایید.

وازلین

وازلین سبب حفظ رطوبت پوست های بسیار خشک است اما یک درمان دراز مدت یا نرم کننده ی مناسب نیست زیرا وازلین سبب جذب کثیفی و آلودگی شده و جلوی هوا و رطوبت اضافی را می گیرد بنابراین سبب خشکی پوست می شود.

وازلین

آب داغ

دوش آب داغ سبب از بین رفتن رطوبت لایه ی بیرونی پوست ، کاهش روغن های طبیعی لایه ی اپیدرم ، تخریب لایه ی محافظتی که سبب از دست رفتن رطوبت پوست می شود ، می گردد و بنابراین منجر به خشکی و عدم تعادل پوست می شود پس به جای آب داغ، از آب ولرم استفاده کنید تا پوست شما دچار خارش نشود.

خمیر دندان

احتمالا شنیده اید که خمیر دندان برای از بین رفتن جوش مفید است و سبب خشک شدن جوش می شود اما باید بدانید خمیر دندان حاوی موادی می باشد که سبب خشکی و تحریک پوست می شوند و از نظر شیمیایی، این پتانسیل را دارد که پوست را بسوزاند و باعث زخم های تیره ای شود که از بین بردن آن ، نیاز به صرف هزینه بیشتر دارد و بسیار زمان بر است پس بجای آن، از داروی پراکسید بنزوئیل یا کمی روغن درخت چای استفاده کنید.

اگر برای رفع نقاط سرسیاه روی بینی از خمیردندان استفاده کردید حتما بعد از شستشوی آن بخش از پوست با یک نرم کننده ی طبیعی پوست خود را مرطوب کنید.

اسید استیک همانند سرکه

زدن سرکه به صورت مانند یک تونر عمل میکند اما استفاده از آن برای صورت مضر است و پوست صورت را می سوزاند بنابراین بهتر است به جای آنکه از سرکه به عنوان تونر استفاده نمایید ، از یک تونر حاوی مواد ملایم تر استفاده کنید.

مایونز

گرچه استفاده از مایونز برای موها مفید است و سبب رطوبت رسانی به موها می شود اما استفاده از مایونز برای صورت سبب حفظ رطوبت پوست نمی شود بلکه مایونز به علت اسیدی بودن به پوست اجازه تنفس نداده و می تواند منافذ پوست را مسدود کند.

موادی که پوست صورت را نابود می کند!

4.4486
این مطلب مفید بود ؟43056
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی