خواص چای لیمو
چای لیمو با چای سبز یا چای سیاه تهیه می شود و دارای خواص بی نظیری مانند کاهش وزن، کنترل قند خون و بهبود سلامت قلب می باشد اما برای برخی افراد هم مضر است.

فواید و خواص درمانی قابل توجه چای لیمو

چای لیمو نوع دیگری از چای های معمولی مانند چای سبز یا چای سیاه است که شما نام آن را بسیار شنیده اید. چای لیمو ترکیبی از آب لیمو یا برش های لیمو با چای سبز یا چای سیاه و سایر مواد تشکیل دهنده است. انواع مختلف تهیه چای لیمو فواید متفاوتی به شما ارائه می دهد که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به صورت کامل به شما خواهیم گفت.

مزایای چای لیمو

دستورالعمل چای لیمو

قبل از اطلاع از فواید چای لیمو، اجازه دهید تا بدانیم که چگونه چای لیمو را تهیه کنیم.

مواد مورد نیاز

  • آب لیمو
  • یک فنجان آب
  • برگ های چای یا برگ های چای سبز
  • عسل یا شکر

روش تهیه چای لیمو

  1. یک ظرف بردارید و یک فنجان آب به آن اضافه کنید.
  2. بگذارید آب جوش بیاید سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
  3. مقدار مورد نیاز برگ چای یا چای سبز را به آب اضافه کنید. مقدار مورد نظر 1/2 یا 3/4 قاشق چایخوری برای یک فنجان آب است.
  4. 3 تا 5 دقیقه زمان برای دم کشیدن آن کافی است.
  5. 1/4 یا نیمی از آب لیمو را به چای آماده شده اضافه کنید.
  6. برای طعم بهتر می توانید شکر یا عسل را به چای لیمو اضافه کنید.

این روش عمومی و پرکاربرد برای تهیه چای لیمو است. با تهیه آن به روش های مختلف می توانید چای لیمو را حتی خوشمزه تر کنید. انواع دیگر چای لیمو عبارتند از:چای یخی لیمو، چای سیاه لیمو و چای یخ زده آبلیمو و غیره.

چای لیمو

فواید چای لیمو

اگر می خواهید بدانید که چای لیمو برای چه چیزی مفید است، پس باید به فواید سلامتی چای لیمو در مطلب ارائه شده در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک توجه کنید.

بهبود گوارش

نوشیدن یک فنجان چای لیمو هر روز صبح به جای یک چای معمولی، تولید اسید معده را افزایش می دهد و باعث جذب مواد غذایی تجزیه شده می شود و مواد زائد یا سموم را از بین می برد.

همچنین با هضم سالم غذا به بدن کمک می کند تا مواد مغذی اساسی را از مواد غذایی جذب کرده و سنگ کلیه را حل کند. اسیدیته چای لیمو علائم ناشی از سوزش قلب، نفخ و سوء هاضمه را کاهش می دهد.

تقویت جذب ویتامین C

ویتامین C یکی از ویتامین های ضروری برای سنتز کلاژن و سیستم ایمنی سالم است. از آنجا که بدن به تنهایی نمی تواند ویتامین C را تولید کند، لازم است که ما مقدار کافی ویتامین C را از طریق یک رژیم غذایی سالم دریافت کنیم. برای تقویت سطح ویتامین C در بدن، باید روزانه 75 تا 90 میلی گرم آب لیمو مصرف کنید.

ویتامین C چای لیمو

سم زدایی

چای لیمو پاک کننده و سم زدای خوبی است و با از بین بردن سموم از دستگاه گوارش بدن را پاکسازی می کند. این ماده ضد عفونی کننده عالی است و از بروز انواع مختلف عفونت ها و بیماری هایی که به بدن حمله می کنند، جلوگیری می کند. این چای باعث می شود احساس انرژی بیشتر و بی حالی کمتر کنید. چای لیمو همچنین در تقویت آرامش مفید است و به خستگی کمک می کند.

کاهش وزن

بسیاری از افراد می‌دانند که نوشیدن آب لیمو به کاهش وزن بدن کمک می کند با این حال، چای لیمو ترش بیشتر مفید است، زیرا هر روز صبح آن را به صورت گرم می نوشیم. بسیاری از افراد نوشیدن این چای معجزه آسا را آغاز کرده اند زیرا باعث می شود بدن 3 برابر سریع تر، کمبودهای جریان خون را جذب کند.

این چای باعث از بین رفتن چربی شکم می شود؛ اسید سیتریک موجود در لیمو باعث کاهش جذب قند توسط بدن می شود، زیرا این قندها به چربی تبدیل می شوند.

چای لیمو علاوه بر تقویت سوخت و ساز بدن، سطح pH بدن را نیز متعادل می کند، همچنین بدن را هیدراته نگه می دارد که به کاهش وزن کمک می کند به این ترتیب چای لیمو برای کاهش وزن مفید است.

چای لیمو برای لاغری

کاهش سرماخوردگی و آنفولانزا

نوشیدن چای لیمو با اضافه کردن زنجبیل به آن و مصرف 3 تا 4 بار در روز به کاهش سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. این چای همچنین باعث تسکین گلودرد و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. چای لیمو می تواند به مخاط گلو کمک کند و شما را گرم نگه می دارد.

کمک به جذب آهن

نوشیدن چای می تواند با جذب آهن توسط بدن ارتباط داشته باشد. اما وقتی نوبت به چای لیمو می رسد، ویتامین C موجود در آن به تقویت جذب آهن غیرهم توسط بدن کمک خواهد کرد بنابراین، با مصرف مرتب چای لیمو، این مزایا را دریافت کنید.

کنترل قند خون

ترکیبی به نام هسپریدین در لیمو موجود است که می تواند عملکرد آنزیم ها را تغییر دهد. این امر در کنترل سطح قند خون در بدن مفید است. اگر عادت به نوشیدن روزانه چای لیمو داشته باشید، می توانید از این مزایا استفاده کنید.

کنترل قند خون

مزایای روانشناسی

چای لیمو سموم خون را از بدن خارج می کند و از این رو انرژی بدن شما را تقویت می کند، همچنین باعث تازه و راحت شدن ذهن می شود. استرس مسئول تولید سموم در خون است که باعث ایجاد مشکلات مختلف سلامت روان می شود. چای لیمو یک درمان عالی برای سردرد، ضعف، استرس، نشاط کم، بی حالی و خستگی است. چای لیمو با پاکسازی خون، شما را سالم و سرحال نگه می دارد.

خاصیت ادرار آور

مواد ادرار آور مثل چای لیمو، تولید ادرار را افزایش می دهند، این موارد توسط پزشکان برای معالجه بیماری های مختلف مانند:سنگ کلیه که به دلیل وجود آب زیاد در بدن، فشار خون بالا، پوکی استخوان و تخمدان های پلی کیستیک تشکیل شده است، تجویز می شوند. کلیه برای دفع آب بیشتر است و به خلاص شدن از شر این مشکلات سلامتی کمک می کند.

بهبود سلامت قلب و عروق

چای لیمو یکی از انواع چای است که دارای فلاونوئیدها می باشد و التهاب و چربی ها را کاهش می دهد. این چای می تواند مانع از تشکیل لخته های خون در عروق شود. بنابراین، چای لیمو به محافظت از مشکلات قلبی کمک می کند.

سلامت قلب

دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی

2 تا 3 فنجان چای لیمو در روز با زنجبیل اضافه شده در آن به شما کمک می کند که از خاصیت ضد عفونی کننده این چای استفاده کنید. خواصی مانند:آنتی ویروسی و ضد باکتریایی که در لیمو وجود دارد، به درمان بیماری ها و عفونت ها کمک می کند؛ بنابراین، برای دریافت فواید این چای لیمو، روزانه این چای را مصرف کنید.

مقابله با اختلالات پوستی

ویتامین C موجود در لیمو برای پوست بسیار مفید است. در مبارزه با جوش ها و آکنه، پاک کردن لکه های تیره، روشن کردن رنگ پوست و شفافیت پوست کمک می کند. آنتی اکسیدان های موجود در لیمو از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کنند. پس با نوشیدن چای لیمو به طور منظم می توانید پوست خود را سالم و درخشان جلوه دهید.

درمان جوش

سرشار از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان های موجود در چای لیمو به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و باعث تقویت ایمنی بدن می شود. آنتی اکسیدان ویتامین C، استحکام دندان ها و استخوان ها را تقویت می کند، همچنین از آسیب های ایجاد شده به سلول های سالم بدن جلوگیری می کند.

لیمو با تحریک سلول های ناسالم و تخریب شده از رشد سرطان یا سلول های سرطانی در بدن جلوگیری می کند. با نوشیدن چای لیمو می توان احتمال ابتلا به سرطان پوست، سرطان سینه و تعداد کمی از سرطان های دیگر را کاهش داد، زیرا این ماده خواص ضد سرطانی دارد.

درمان تورم ناشی از جراحی

تورم یا ورم جراحی یک مشکل شایع بعد از عمل های جراحی است که در اثر تزریق سلول های مرده چربی و خون آبه در کنار هم ایجاد می شود، مایعات با جمع شدن بین بافت های بدن باعث ایجاد درد و ناراحتی می شوند.

چای لیمو اغلب برای کاهش و بهبود شرایط تورم توسط پزشکان توصیه می شود. علاوه بر آن چای لیمو اثرات سمی بیهوشی را از بین می برد و باعث کاهش درد در چرخه قاعدگی زنان می شود.

این چای همچنین در کاهش سردرد، نشاط کم، خستگی و افسردگی و سایر موارد اختلالات نیز کمک می کند.

سردرد و خستگی

چای لیمو و اثرات جانبی آن

چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم نوشیدن چای لیمو با احتیاط های خاص به افراد کمک می کند تا تمام مزایای آن را بدست آورند. با این حال، برای افراد در سنین مختلف و افرادی که مشکلات بهداشتی زیر را دارند مناسب نیست.

  1. افرادی که فشار خون دارند باید از نوشیدن چای لیمو به طور منظم خودداری کنند.
  2. به خانم های باردار و شیرده توصیه نمی شود که چای لیمو بنوشند.
  3. افرادی که داروهای خاص مصرف می کند قبل از نوشیدن چای لیمو باید از پزشک خود سؤال کنند.
  4. چای لیمو برای کودکان توصیه نمی شود.
  5. اگر از سندرم روده تحریک پذیر یا اسهال رنج می برید، چای لیمو را مصرف نکنید.
  6. نوشیدن بیش از اندازه چای لیمو می تواند با تغییر سطح pH بدن باعث سوزش سر دل شده و بعضی اوقات منجر به کم آبی بدن شود.

از آنجا که آب لیمو جزو مرکبات است، می تواند برای ایجاد حساسیت و آسیب پذیری دندان ها مضر باشد. برای جلوگیری از این امر، همیشه بعد از نوشیدن این چای، آب غرغره کنید. چای لیمو در دوران بارداری بی خطر نیست زیرا حاوی کافئین است.

خواص چای لیمو

موارد منع مصرف چای لیمو

قطعا هر چقدر که سنتان بالاتر می رود، تمایل ندارید که به زخم معده یا پوکی استخوان دچار شوید؛ خوب، اگر هر روز بیش از اندازه چای لیمو بنوشید، به این بیماری ها در سنین بالا مبتلا خواهید شد. چای لیمو در کنار تمام خواصی که دارد، در صورت مصرف بیش از حد عوارضی به وجود می آورد که برای بدن مضر است و در اینجا برخی از عوارض جانبی جدی چای لیمو را بررسی می کنیم.

پوسیدگی دندان

افرادی که چای لیمو را به طور مرتب مصرف می کنند شاهد علائم پوسیدگی در مینای دندان هستند. چای لیمو می تواند یک قاتل خاموش برای مینای دندان شما باشد و دندان های شما را مستعد درد حاد و حساس به تغییرات شدید دما می کند.

سوزش سر دل

مصرف بیش از حد چای لیمو می تواند سطح pH معده و روده شما را تغییر داده و باعث ایجاد رفلاکس اسیدی در جایی که اسید معده به مری منتقل می شود، گردد. این تغییرات باعث احساس سوزش در قفسه سینه و گاهی استفراغ می شود.

سوزش سر دل

کم آبی

همانطور که گفته شد لیمو خاصیت ادرارآور دارد، در صورت مصرف زیاد با فشار مکرر برای دفع ادرار، باعث کم آبی بدن در بدن می شود.

زخم های دهان و لثه

نوشیدن زیاد چای لیمو باعث تحریک غشاهای مخاطی می شود و ممکن است منجر به زخم های دهان و لثه شود. چای لیمو می تواند در دهان شما نقش مخربی را ایفا کند.

ناسالم برای زنان باردار

به خانم های باردار توصیه می شود که از مصرف چای لیموترش خودداری کنند، زیرا حاوی کافئین است. مصرف زیاد چای لیمو خطر سقط جنین یا سایر عوارض جانبی شدید را افزایش می دهد.

زنان باردار

ناسالم برای زنان شیرده

زنانی که به نوزاد خود شیر می دهند نیز باید از چای لیمو دوری کنند. بله، چای لیمو سرشار از طراوت است؛ دقیقاً همان چیزی که یک مادر خسته نیاز دارد. اما کافئین موجود در چای با شیر مادر مخلوط می شود و می تواند به کودکی که تنها از شیر مادر تغذیه می کند آسیب برساند.

افزایش جذب آلومینیوم

وقتی لیمو را به چای خود اضافه می کنید، آلومینیوم موجود در چای در بدن جذب می شود، این اتفاق با نوشیدن چای معمولی رخ نمی دهد. آلومینیوم جذب شده باعث ایجاد مسمومیت در بدن می شود، که می تواند منجر به آنسفالوپاتی، استئوماسیا یا بیماری استخوانی بلاستیک، میوپاتی پروگزیمال، افزایش خطر عفونت، افزایش توده بطن چپ و کاهش عملکرد میوکارد و آنمی میکروسیتیک با سطح بسیار بالا و حتی مرگ ناگهانی شود.

پوکی استخوان

چای لیمو بی سر و صدا مقدار زیادی کلسیم را از طریق ادرار از بدن خارج می کند که باعث پوکی استخوان در سنین بالا شود.

پوکی استخوان

آلزایمر

مطالعات، میزان مصرف چای لیمو را با احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در مراحل بعدی زندگی مرتبط دانسته اند. مصرف منظم چای لیمو می تواند باعث تجمع پلاک در مغز شود که با شروع آلزایمر ارتباط دارد.

مشکلات معده

در برخی افراد، مصرف منظم چای لیمو می تواند باعث درد معده، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر و حتی زخم شود.

حرف آخر

همه این عوارض جانبی چای لیمو جدی است، اما به این معنی نیست که خودتان را کاملاً از منبع آرامش بخش روزانه این چای محروم کنید. تنها کاری که باید انجام دهید مصرف آن را متعادل کنید. بیش از یک فنجان در روز ننوشید و در صورت امکان، صبح هنگام خالی بودن معده از خوردن آن خودداری کنید.

اگر علائمی مانند:حساسیت دندان، درد معده یا حالت تهوع را احساس کردید، مصرف این چای را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید و در مورد فواید چای لیمو و عوارض جانبی آن مشاوره بگیرید.

خواص فوق العاده چای لیمو + هشدار و عوارض آن

4.623
این مطلب مفید بود ؟212
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : staynaturally / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : خواص چای
وبگردی