گوگرد بدن
کمبود گوگرد بدن باعث آسیب به بافت ها خواهد شد و برای جلوگیری از این مشکل می توان از منابع غذایی حاوی گوگرد استفاده کرد مثل کاکائو، تمشک، زردآلو، موز.

اهمیت گوگرد در بدن و اثرات کمبود آن

گوگرد سومین ماده معدنی مهم در بدن محسوب می شود و مقام اول و دوم به کلسیم و فسفر اختصاص دارد. گوگرد را می توان در قسمت های مختلفی از بدن از جمله عضلات، پوست، استخوان ها و حتی مو مانند سایر ارگان های بدن یافت و همچنین می تواند انعطاف پذیری پوست را نیز افزایش دهد و شکل و اندام مناسبی را هدیه کند و کمبود گوگرد در بدن باعث آسیب به بافت ها خواهد شد.

منابع غذایی گوگرد

برخی فواید مهم گوگرد در سلامتی بدن

گوگرد نقش مهمی را در بدن ایفا می کند و برای ترکیبات پروتئینی بسیار مهم می باشد . گوگرد دارای خواص آنتی اکسیدانی است و سلول ها را از آسیب حفظ خواهد کرد . از آنجایی که استفاده از گوگرد موجود در مواد غذایی امر مهمی است اما می توان از مکمل گوگرد نیز استفاده کرد. 

 رفع شوره سر

سازمان جهانی سلامت تایید کرده است که گوگرد می تواند در برطرف کردن شوره سر مفید باشد زیرا اغلب با سالیسیک اسید همراه است. نتایج تحقیقات نشان می دهد شامپوهایی که حاوی گوگرد و سالیسیک اسید هستند، کمتر باعث شوره سر می شوند. 

 پوکی استخوان

مکمل های گوگرد برای درمان پوکی استخوان مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر در مورد زانو و غضروف ها صدق می کند. 

 آلرژی ها

مکمل های گوگرد به تسکین مشکلات ناشی از آلرژی کمک می کنند. در مطالعات و تحقیقات انجام شده، نشان داده شده است که مصرف مکمل های گوگرد به مدت 30 روز علائم تنفسی مربوط به آلرژی را از بین می برد که نست به دیگر گروه های درمانی پلاسبو موثرتر است. 

 گل سرخی

گوگرد می تواند درمان خوبی برای بیماری گل سرخی باشد. لوسیون ها و پاک کننده هایی که حاوی گوگرد هستند، می توانند فواید درمانی گل سرخی را افزایش دهند. 

درمان گل سرخی

عوارض جانبی مکمل های گوگرد

همچنان مطالعات دقیقی در این باره انجام نشده است اما بعضی از افراد گزارش کرده اند که مکمل های گوگرد باعث ایجاد عوارضی از جمله سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، اسهال در آن ها شده است . مصرف گوگرد و خوردن آن از طریق مکمل کاملا امن و بدون خطر است. البته اگر غلظت این مکمل ها بیشتر از 10 درصد نباشد. همچنین باید مراقب بود که فردی اقدام به کارهای خود درمانی نکند و قبل از استفاده از هر نوع مکملی از جمله گوگرد با پزشک متخصص خود مشورت کند. پس حتما در مورد تاریخچه مصرف دارو با پزشک تان صحبت کرده و او را در جریان بگذارید. 

عوارض جدی کمبود گوگرد در بدن

چنانچه در این بخش از سلامت نمناک گفته ایم کمبود گوگرد در بدن عاملی برای ایجاد وضعیت های مختلفی مانند؛ چین و چروک، زخم، پوست آسیب دیده، نارسایی ریه ، سوزش مفصل و عضلات، دیابت ، میگرن، واکنش های آلرژیک ، عفونت، کلسترول بالا، آکنه ، آرتروز، شکنندگی ناخن و مو، افسردگی، کمبود حافظه، مشکلات گوارشی، قرمزی و دیر شفا یافتن زخم خواهد بود . کمبود گوگرد همچنین عاملی برای چاقی ، بیماری های قلبی، آلزایمر و خستگی مزمن می باشد و از طرفی عاملی برای درد ، التهابات و اختلالات اسکلتی است . کمبود گوگرد در بدن ممکن است که باعث مقاومت به انسولین شود . البته این موارد تنها عوارض کمبود گوگرد در بدن نیستند.

سایر تاثیرات کمبود گوگرد در بدن عبارتند از:

پیشگیری از عملکرد طبیعی سلول ها

بسیاری از افراد مخصوصا افراد مسن نمی توانند از رژیم غذایی خود، به اندازه کافی گوگرد دریافت کنند. بدن، بدون گوگرد کافی نمی تواند سم های موجود در کبد را از بین ببرد و دفع کند. سلول ها بدون گوگرد کافی نمی توانند عملکرد مناسب و طبیعی داشته باشند زیرا ارگان و ساختار سلول ها از طریق گوگرد محکم می شود. کمبود گوگرد همچنین از اکسیژن رسانی جلوگیری می کند و باعث می شود که فعالیت مغز و سلول ها به خوبی انجام نشود. 

منابع غذایی گوگرد

راه تقویت و افزایش سطح گوگرد بدن بدون دارو

نوع رژیم غذایی که استفاده می کنید، در جذب گوگرد و افزایش آن بسیار مهم است. به طور مثال اگر از رژیم غذایی با چربی کم استفاده کنید، گوگرد موجود در کلسترول که یک نوع گوگرد حیاتی در بدن است، از کبد به سیستم گوارشی تحویل داده می شود و پاتوژن تولید می کند. مصرف رژیم غذایی با میزان کربن کم با پروتئین کافی، گزینه بهتری نسبت به مورد قبلی می باشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید، سطح گوگرد را افزایش می ده، زیرا پوست ویتامین د 3 را از نور خورشید دریافت می کند.

البته نکته اینجاست که خود گوگرد به تنهایی در بدن نمی تواند کاری را از پیش ببرد. گوگرد بخشی از پروتئین موجود در بدن می باشد اما اگر بخواهیم که کمی خاص تر عمل کنیم، باید از مواد مغذی دیگر نیز استفاده کنیم.

آیا گوگرد برای سم زدایی مهم است؟

1. گوگرد به خوبی فعالیت های مهم آنزیم ها را در بدن منظم می کند و در نتیجه خودش را به یک جزء حیاتی در بدن تبدیل کرده است که می تواند به خوبی عملکردهای بیولوژیکی و متابولیسمی انجام دهد که شامل پاکسازی سموم بدن نیز می باشد.

2. گوگرد در تولید انرژی نیز نقش دارد و عملکرد انسولین را منظم می کند که هر دو عامل در سم زدایی بدن موثر می باشند.

3. گوگرد در غشاهای سلولی وجود دارد که مواد مغذی وارد شده به سلول ها را کنترل کرده و مواد سمی را از آن ها خارج می سازد.

4. گوگرد همچنین در از بین بردن مواد شیمیایی محیطی موثر است زیرا به آن ها می چسبد. این مواد شیمیایی شامل باریوم، جیوه و آلومینیوم می باشد.

5. گوگرد همچنین کبد را پاکسازی می کند که راهی کلیدی و مهم برای پاکسازی دیگر اعضای بدن است.

6. گوگرد ماده ای است که گلوتاتیون را می سازد که یک آنتی اکسیدان قوی است. این آنتی اکسیدان همچنین فعالیت آنتی اکسیدان های دیگر را نیز بهینه سازی می کند و در واقع سرپرست آنها محسوب می شود.

 تمشک

چگونه گوگرد را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم؟

بدن انسان در نگهداری و ذخیره گوگرد محدودیت دارد. هرگونه ماده اضافی و باقیمانده در بدن نیز از طریق ادرار دفع می شود. رایج ترین منابع رژیمی گوگرد شامل غذاهایی است که حاوی پروتئین است که دارای آمینواسیدهای متیونین و سیتئین می باشد.

متیونین یک آمینواسید ضروری است که بدن خود توانایی ساختن آن را ندارد . بدن قادر است که سیستئین بسازد اما برای ساخت آن نیز، به اندازه کافی به گوگرد نیاز دارد.

گوگرد به تولید آنتی اکسیدان های مهم در بدن کمک می کند که به آن گلوتاتیون می گویند که سلول ها را از آسیب حفظ می کند. گوگرد همچنین به تولید بافت های متصل کمک می کند که از مفصل ها مراقبت می کند. بدن بدون گوگرد کافی ممکن است که با درد مفصلی روبرو شود. گوگرد در مکمل های مختلف مثل کوندروئیتین سولفات و گلوکوزامین سولفات یافت می شود. بعضی از منابع گوگرد را می توان در پنیر، تخم مرغ ، ماهی، گندم، مارچوله، پیاز، سیر، گوشت قرمز و بنشن یافت.

مواد غذایی زیر نیز دارای گوگرد هستند:

  •  کاکائو
  •  تمشک
  •  زردآلو
  •  موز
  •  گریپ فروت
  •  انجیر
  •  آجیل
  •  جعفری

اگر پروتئین کافی ، میوه و سبزیجات مصرف کنید، پس نیازی به استفاده از مکمل گوگرد نخواهید داشت اما اگر رژیم غذایی تان ضعیف باشد، در نتیجه با کمبود گوگرد روبرو خواهید شد.

علائم و عوارض جدی کمبود گوگرد در بدن + فواید و منابع

4.729
این مطلب مفید بود ؟272
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
وبگردی