ریزش مو شیمی درمانی
شیمی درمانی عوارض متعددی دارد که از مشهودترین آنها میتوان به ریزش موی بعد از شیمی درمانی اشاره کرد. شاید برایتان سوال باشد که چرا داروی شیمی درمانی مستقیم بر روی مو تاثیر می گذارد.

ریزش مو بعد از شیمی درمانی

 یک فوق تخصص خون و هماتولوژی گفت:شیمی درمانی علاوه بر از بین بردن سلول های سرطانی، یک سری از سلول های طبیعی بدن که تکثیرشان زیادتر از حد معمول است را نیز از بین می برد که موها هم جزو این دسته اند.  با بیان اینکه به هرگونه دارو شیمیایی که برای بیماران استفاده می شود، شیمی درمانی گفته می شود، افزود:اما شیمی درمانی به عنوان یک اصطلاح برای بیماری های بدخیم جا افتاده است.دسته ای از داروها هستند که بر روی سلول های سرطانی تاثیر گذاشته و موجب توقف رشد یا از بین رفتن سلول های سرطانی می شود. در دوره ای که چرخه سلولی در حال ساخت جداره و هسته سلولی است، شیمی درمانی چرخه را متوقف کرده و در زمان خاصی از چرخه سلول، تخریب سلول های سرطانی را به دنبال دارد.

 شیمی درمانی

علت ریزش مو بعد از شیمی درمانی

وی در ادامه اضافه کرد:استفاده از شیمی درمانی، لوله هایی را که موجب چسبیدن DNA به یکدیگر شده و تشکیل کرومزوم های سرطانی می شود را تخریب می کند. پس از انجام شیمی درمانی عوارضی نظیر زخم دهان، سوزش و عفونت های ادراری، مشکلات گوارشی، ضعیف شدن ریه ها، تهوع، درد شکم و کاهش مغز استخوان بروز می کند. عوارض یاد شده محدود بوده و طی مدت زمان کوتاهی از بین می رود.شیمی درمانی درمان اولیه بیماری است و در این مرحله بیش از 99 درصد سلول های سرطانی از میان می روند تا علامت های اولیه پاک شوند. همچنین درمان اولیه در دو ماه اول انجام می شود و بقیه درمان نیز در سه سال اول دمان صورت می گیرد.

 وی اظهار کرد:برای درمان توده های خوش خیم، تنها راه درمان برداشتن آن توسط جراحی است، اما در توده های بدخیم سلول ها ماهیت تکثیر بیش از معمول دارند و به بافت های دوردست نیز دست اندازی می کنند که در این گونه موارد علاوه بر جراحی از شیمی درمانی هم استفاده می شود. عوارض ناشی از شیمی درمانی و میزان موفقیت درمانی آن وابسته به نوع سرطان و سن بیمار است.

علت اصلی ریزش مو بعد از شیمی درمانی

4.730
این مطلب مفید بود ؟282
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایسنا /ن
وبگردی