درمان بیماری ام اس
بیماری ام اس درمان قطعی ندارد ولی عواملی هستند که به شما در مدیریت و کنترل این بیماری کمک می کنند مثل تغییر سبک زندگی و داروهای تجویزی پزشک.

درمان بیماری ام اس با چه روش هایی امیدوار کننده می شود؟

هیچ درمانی برای ام اس وجود ندارد، اما داروها و تغییرات سبک زندگی می توانند به شما در مدیریت این بیماری کمک کنند.با پزشک خود صحبت کنید تا درمانی که برایتان مناسب است و عوارض جانبی کمتری دارد تجویز کند.

چنانچه در ادامه بخش سلامت نمناک خواهید خواند برای درمان متخصصان اعصاب و روان یک توضیح جامع دارند و می گویند :دردرمان بیماری MS از 2 روش تعدیل اختلالات ایمونولوژیک بدن و درمان علایم و کاهش عوارض بیماری استفاده می شود ؛ به طور کلی برای درمان در بیمار با وضعیت حاد عموما از روش کورتن انجام شده و یا در موارد شدید تر تعویض پلاسمای خون نیز توصیه می شود.

بیماری ام اس و درمان آن

راه و روش های درمان بیماری ام اس

مراحل درمانی که پزشک برای درمان بیماری ام اس آغاز می کند:

**** هشدار جدی :بخش معرفی درمان های دارویی صرفا برای معرفی است و هرگز نباید خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف شود *******

بیماری - داروهای اصلاح شده :اگر ام اس داشته باشید، پزشک شما ممکن است برای اولین بار با یک داروی تغییر دهنده بیماری شما را درمان کند ، این داروها پیشرفت بیماری شما را کاهش می دهند.این داروها با کنترل سیستم ایمنی کار می کنند -- دفاع اصلی تان در برابر میکروب ها - - به طوری که به پوشش محافظ به نام میلین که اعصاب را احاطه می کنند، حمله نمی کنند.

برخی داروها زیر پوست و یا به درون یک ماهیچه تزریق می شوند که این تزریق ممکن است باعث ناراحتی پوستی، زخم، خارش و یا قرمزی پوست شود . آن ها شامل موارد زیر هستند:

بتا اینترفرونس :

اینها برخی از رایج ترین داروهایی هستند که برای درمان به کار می روند.آن ها هم چنین می توانند باعث بروز علائم آنفولانزا مانند درد، خستگی، تب، و لرز شوند، اما باید ظرف چند ماه محو شوند.این داروها احتمال عفونت گرفتن شما را کاهش می دهند.

این به این دلیل است که تعداد گلبول های سفید خون را کاهش می دهند، که به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کنند تا با بیماری ها مبارزه کند. 

درمان MS

داروهای درمانی بیماری ام اس

این داروها شامل موارد زیر هستند :

  • آونکس ( اینترفرون بتا - 1 آ )
  • بتاسرون ( اینترفرون بتا - 1 ب )
  • اکستاویا ( اینترفرون بتا - 1 ب )
  • بتا ( پگینترترون بتا - 1 آ )
  • ربیف ( اینترفرون بتا - 1 آ )

داروی MS

درمان بیماری ام اس چگونه است؟

گلاتیرامر ( کوپاکسون، گلاتوپا):

این دارو سیستم ایمنی بدن شما را از حمله به میلین که احاطه کرده و از اعصاب شما محافظت می کنند ، متوقف می کند.شما می توانید از تریفلونومید ( آئوباگیو ) که یک قرص است، روزی یکبار مصرف کنید که بیش ترین عوارض جانبی اش اسهال، تست غیرطبیعی کبد، تهوع و ریزش مو است ؛

همچنین مصرفش می تواند منجر به مشکلات کبدی و نقص های مادرزادی شود اگر این دارو را بخورید، پزشک به احتمال زیاد آزمایش های منظم انجام می دهد تا چک کند که کبد شما چقدر خوب کار می کند.

نکته مهم :اگر باردار هستید آن را نخورید.

ms disease

درمان بیماری ام اس با داروها

فینگولیمود (گیلنیا) هم یک قرص روزانه است:

اگر آبله مرغان نگرفته اید، باید واکسنش را بزنید ؛ عوارض جانبی معمولش شامل سردرد، اسهال، درد کمر، سرفه، و تست های غیرطبیعی کبد است.از آنجا که این دارو ممکن است ضربان قلب شما را کند کند، پزشک شما را تحت مراقبت قرار خواهد داد. این دارو همچنین با شاخه پرگرسیو لوکونسفو، که یک عفونت نادر مغزی است، تداخل دارد.

دیمتیل فومارات (تسیفیدرا) :

قرصی است که دو بار در روز می خورید.این می تواند سلول های ایمنی بدن شما را کاهش دهد، بنابراین پزشک تست های خون منظمی را برای مراقبت از شما انجام خواهد داد.شایع ترین عوارض جانبی سرخ شدن، درد معده، اسهال، تهوع و استفراغ است و یک جز فعال مشابه با یک در تسفیدرا به چهار مورد از PML مرتبط است.

عوارض بیماری ام اس

عوارض داروهای درمانی بیماری ام اس

سایر داروها توسط تزریق به یک سیاه رگ انجام می شوند.اما فقط باید هر چند ماه یک بار انجام شود:

ناتالیزوماب (تیسابری) و اوکرلیزوماب (اوکرووس):

اگر داروهایتان برای شما جوابی نداد، گزینه های دیگری اند که پیشنهاد می شوند. ناتالیزوماب مانع از رسیدن سلول های ایمنی به مغز و نخاع شما می شود که نتوانند به اعصاب آسیب بزنند. اوکرلیزوماب به سلول های بی شماری حمله می کند و سیستم ایمنی شما را از حمله به بدن خود متوقف می کند ؛ این داروها با PMI مرتبط دارند بنابراین پزشک شما برای بررسی تست خون انجام خواهد داد. 

آلمتوزوماب ( لمترادا ) و میتوکسانترون ( نوانترون ):

داروهای شیمی درمانی طراحی شده برای درمان سرطان هستند ؛ اگر به داروهای دیگر واکنش نشان ندهید، اینها نیز گزینه هایی برای شما خواهند بود. آن ها سیستم ایمنی شما را مهار می کنند و از حمله به پوشش عصبی جلوگیری می کنند .نوانترون می تواند منجر به آسیب قلبی و نوعی سرطان خون شود.

درمان نشانه های داروهای بیماری ام اس:

اگر داروهای دیگری مصرف می کنید، نشانه های خفیف در نهایت به تنهایی از بین می روند ؛ اگر مزاحم نباشند، نیازی نیست که آن ها را درمان کنید.

چگونگی درمان ام اس

درمان بیماری ام اس و رفع عوارض داروهایش

استرویید:

اگر علائم بیماری در مسیر زندگی شما قرار بگیرد و باعث اذیتتان شود، ممکن است پزشک به شما استرویید بالایی را از طریق رگ ( داخل وریدی ) و یا دهان به شما بدهد تا علائم شما را به سرعت تسکین دهد. این داروها، نشانه ها را آرام خواهند کرد، اما مسیر بیماری شما را آهسته نمی کنند. معمول ترین آن ها عبارتند از:

  • متیلپردنیسولون ( سولو - مدرول )
  • پردنیسون ( دلتیسون )
  • ژل ACTH ( ژل H.P. اتچر )

تعویض پلاسما :

زمانی کمک می کند که درمان با استروئید جواب ندهد. پزشک مقداری از خون شما را می گیرد و بخش مایع ( پلاسما ) را از سلول های خونی جدا می کند.سلول ها با محلول پروتیینی مخلوط می شوند و به بدن شما باز می گردند.

تعویض پلاسما

روش های درمانی برای عوارض داروهای بیماری ام اس

درمان و کنترل علائم بیماری ام اس:

پزشک ممکن است این درمان ها را توصیه کند:

اسپاسم و سفتی ماهیچه :

شل کننده ماهیچه ای مثل باکلوفن ( لیورسال ) و تیزانیدین ( زانافلکس ) و دیازپام ( والیوم ) و دیازپام ( والیوم )

اسپاسم در ام اس

چگونه با عوارض درمان بیماری ام اس کنار بیاییم؟

خستگی :

آمانتادین ( سیمترال ) ، آرمودافینیل ( نوویگیل ) ، مودافینیل ( پروویگیل )

افسردگی :

قرص های ضد افسردگی مانند بوپروپیون (ولبوترین)، فلوکستین (پروزاک)، و سترالین ( زولوفت)

مشکلات مثانه:

اوکسیبوتینین (دیتروپن) یا تولترودین (دترول)

مثانه درد

قرص هایی برای درمان بیماری ام اس

همچنین ممکن است این موارد برای درمان بیماری ام اس پیشنهاد شود:

درمان فیزیکی :

یک متخصص بهداشت و درمان آموزش دیده می تواند تمرین هایی را به شما آموزش دهد که به شما کمک می کند فعال بمانید ؛ همچنین می توانید یاد بگیرید که چگونه می توان از عصا و یا دیگر ابزار کمکی استفاده کنید تا راحت تر باشید.

درمان در ام اس

درمان فیزیکی بیماری ام اس

تغییرات سبک زندگی :

داروها تنها پاسخ نمی دهند پس مراقبت خوب از خودتان به شما کمک می کند تا هر روز بهتر با ام اس زندگی کنید.

مطمئن شوید که:

استراحت کافی دارید:

یک برنامه خواب منظم داشته باشید و مطمئن شوید که اتاق خواب تان خنک، تاریک و صفحه نمایش ندارد.

غذای سالم بخورید:

هیچ رژیم " ام اسی " وجود ندارد فقط باید غذاهایی را که چربی اشباع شده کم و فیبر بالا دارند انتخاب کنید.

غذای مفید ام اس

رژیم صحیح برای درمان بیماری ام اس

ورزش کنید:

حتی پیاده روی در اطراف خانه تان می تواند کمک کند ؛ ورزش استخوان ها را می سازد و ماهیچه ها را تقویت می کند. ضدافسردگی هستند و به شما کمک می کند بهتر بخوابید.

استرس خود را مدیریت کنید:

استرس علائم شما را بدتر کند. مدیتیشن کنید، مطالعه کنید، روزنامه بخوانید یا با دوستانتان صحبت کنید، چیزی را پیدا کنید که به شما در کنترل فراز و نشیب های زندگی کمک کند.

خنک باشید:

افزایش دمای بدن می تواند علائم شما را بدتر کند ؛اگر می توانید در زیر باد کولر بمانید. لباس های گشاد و تنفسی بپوشید.

خنکی در ام اس

تاثیر خنک نگاه داشتن بدن در درمان بیماری ام اس

آیا درمان دیگری وجود برای بیماری ام اس دارد؟

بسیاری از محصولات ادعا می کنند که به حذف نشانه های ام اس کمک می کنند. محتاط باشید و با پزشک خود در مورد هر چیزی که وسوسه اش می شوید صحبت کنید. برخی مکمل ها می توانند روش کار داروهای شما را تغییر دهند.

تحقیقات فعلی حاکی از آن است که این درمان ها ارزش امتحان کردن را دارند:

درمان بیماری ام اس با ویتامین D:

سطح پایین ویتامین D در خون شما می تواند شانس شما برای گرفتن ام اس افزایش دهد.شما باید به پزشک خود مراجعه کنید تا سطوح ویتامین D خود را چک کنید و در صورت نیاز دوز مصرفی بگیرید.

درمان بیماری ام اس با طب سوزنی

فواید ویتامین دی در درمان بیماری ام اس

درمان بیماری ام اس با طب سوزنی :

این یک روش سنتی چینی است که انرژی به نام چی را در امتداد بدن در خطوط به نام مریدیان را جریان می دهد. توقف "چی " از ضربه بیماری و یا درد ناشی می شود.متخصص طب سوزنی از سوزن های نازکی در امتداد بدن استفاده می کند تا جریان انرژی شما را تغییر دهد.

مطالعات نشان می دهد که می تواند به نشانه های ام اس مانند خستگی، درد، خلق و خو، بی حسی و مشکلات مثانه کمک کند.

 

بررسی تمامی راه و روش های موثر در روند درمان بیماری ام اس

4.5341
این مطلب مفید بود ؟30734
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : webmd / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی