تقویت حافظه
بهترین و موثر ترین روش ها برای رفع کاهش حافظه تغییراتی است که می توان به راحتی وارد سبک زندگی کرد ، البته انجام 10 تمرین مغزی و ذهنی به تقویت حافظه کمک شایانی می کند.

تمرینات ساده و جالب برای تقویت حافظه و مغز

شما از خانه بیرون می روید، در را می بندید و ناگهان متوجه می شوید که کلید را جا گذاشته اید. احساس خیلی بدی در این لحظات به انسان دست می دهد. نشانه هایی از هوشیاری پایین یا کمی گیجی در فرد بسیار طبیعی است و اگر حس کریدید که کمی فراموشکار شده اید، بهتر است که ذهن خود را از خواب بیدار کنید و تمرین هایی را انجام دهید که حافظه شما را تقویت می کند که امروز در بخش سلامت روان در نمناک برای شما ارائه خواهیم داد.

10 تمرین مغزی - ذهنی که حافظه شما را تقویت می کند

1. عوض کردن دست ها هنگام انجام فعالیت روزانه:

معمولا یک دست ما همیشه قوی تر است و بیشتر اوقات از آن استفاده می کنیم اما بهتر است که گاهی اوقات سعی کنید که آن ها را تعویض کنید و با دست دیگر کار خود را انجام دهید که این کار باعث می شود ارتباطات مغزی شما تقویت شود.

مثلا می توانید این کار را هنگام مسواک زدن، شستن ظرف ها، نوشتن، تمیز کردن، یا آب نوشیدن انجام دهید ام اولین باری که این کار را انجام دهید، کمی برایتان سخت است ولی کم کم به آن عادت می کنید و مفز تان به خوبی این تمرین را از بر خواهد کرد.

 فعالیت های روزانه

عوض کردن دست ها در هنگام انجام فعالیت ها در طول روز

2. کمک به تقویت حافظه با خواندن کتاب با صدای بلند:

خواندن کتاب با صدای بلند می تواند حافظه فرد را تقویت کند و صحبت کردن و شنیدن صدا توسط خود فرد می تواند به ذخیره اطلاعات در مغز کمک کند.

این تمرین را می توانید با دوستان و اعضای خانواده تمرین کنید، مثلا می توانید از کتاب های صوتی نیز استفاده کنید که این نوع روخوانی تصویرسازی شما را نیز بهبود می بخشد و باعث می شود که نواحی مغز تان برای کار کردن فعال شوند.

3. خوردن غذا با چاپ استیک برای تقویت حافظه:

نواحی از مغز هستند که می توانند سلول های عصبی را فعال کنند و به عنوان محرکی برای مغز عمل کنند. فعالیت های سرانگشتی مثل استفاده از چاپ استیک ها به مغز کمک می کند که جریان بیشتری در آن ها راه پیدا کند و علاوه بر آن اینکه اینگونه غذا خوردن می تواند به هضم غذا کمک کند و باعث شود که کنترل کالری را در دست داشته باشید.

استفاده از چاپ استیک

مصرف غذا با چاپ استیک

4. بو کردن وانیل بعد از بیدار شدن برای تقویت حافظه:

بیشتر ما هنگام بیدار شدن، قهوه می نوشیم البته برای بعضی از افراد کمی کار متفاوت است. اما به جای آن می توانید کمی شکوفه وانیل را بو کنید همچنین می توانید عصاره آن را در کنار تخت خود داشته باشید و هنگام بیدار شدن آن را استشمام کنید.

این تمرین بسیار راحت است و در کتاب چگونه مغز خود را زنده نگه دارید، بسیار توصیه شده است. این کار باعث تقویت حافظه در فرد می شود. با بو کردن عطری تازه در صبح، می توانید ارتباطات نورونی مغز را فعال کنید.

5. در میان روز از گوش گیر استفاده کنید:

استفاده از گوش گیر را می توانید هنگام صبحانه خوردن با اعضای خانواده داشته باشید و کمی جهان را بدون صدا تجربه کنید .با این کار کمی مغز خود را شگفت زده می کنیم و در واقع ایده ای جدید را به او نشان می دهیم. با استفاده از گوش گیر راه شنیدن را ببندید و همزمان با آن مشغول به انجام کارهای روزانه مثل خوردن یا نوشیدن قهوه شوید.

6. مشت کردن دست ها برای تقویت حافظه:

تحقیقات انجام گرفته شده نشان داده است که مشت کردن دست ها به مدت 90 ثانیه می تواند به تقویت حافظه فرد کمک کند، این کار نیمکره چپ فرد را نیز تقویت می کند و بدایند که باید این کار را روی هردوتا دست انجام دهید. نتیجه این آزمایش روی 50 دانش آموز نوجوان انجام شد و نشان داده شد که این افراد با این کار، کلمات را در یک لیست بلند بالا بهتر از بقیه به یاد می آورند.

 مشت کردن دست

مشت کردن دست ها

7. ضربان قلب خود را هفته ای سه بار اندازه بگیرید.

سه بار در هقته به مدت 20 دقیقه ضربان قلب خود را اندازه بگیرید. چنانچه نمناک توضیح داده است می توانید راه بروید و هنگام قدم زدن با ساعت هوشمند، ضربان قلب خود را چک کنید. مغز شما در این هنگام اکسیژن را دریافت می کند و می تواند به رشد سلول ها کمک کند و به همین دلیل است که تمرینات هوازی در سلامت جسم و ذهن بسیار اهمیت دارند.

8. از کلمات تصویری و پازل استفاده کنید

هر کلمه ای را که دوست دارید، در ذهن خود تصور کنید و همچنینبا ذهن خود تلفظ کنید و بعد از اتمام این کار، به شروع و پایان کلمه فکر کنید. پازل درست کردن نیز می تواند مغز را فعال و حافظه را قوی کند.

9. پنجره را هنگام رانندگی باز کنید

در سکوت رانندگی کردن می تواند آرامش بخش باشد اما گاهی اوقات شنیدن صدای بیرون بهتر از سکوت است. بوی باران تازه را استشمام کنید و صدای آواز پرندگان را گوش دهید. مغز شما بسرعت می تواند بین تصاویر، صدا ها و عطر ها ارتباط برقرار کند.

 تمرین ذهنی

تمرینات مناسب برای تقویت حافظه و مغز

10. تمرین های مشاهده ای جزئی نگری را انجام دهید.

به بیرون بروید و هر چیزی را با دقت نگاه کنید و در مورد هرچیزی که می بینید، چهار نکته جزئی را به خاطر بسپارید مثلا رنگ موی شخصی، نوع کفش ها یا عطر او را به خاطر بسپارید. ما به اندازه کافی به اطراف نگاه نمی کنیم و در واقع در به دست آوردن اطلاعات از محیط اطراف دچار مشکل هستیم و نمی خواهیم که همه چیز را به حافظه بسپاریم مثلا هنگامی که در کافه هستید، یک نفر را انتخاب کنید و جزئیات صورت او را توضیح دهید.

بخش دوم راه های تقویت حافظه :7 نکته ساده ولی موثر

یک بخش از عملکرد ذهن به سبک زندگی بستگی دارد، اینکه چه مقدار غذا می خورید، می خوابید و راه می روی هم جزو اینها محاسبه می شود. فقط نشستن و مطالعه کردن به پیشرفت درسی کمک نمی کند و نیازی نیست فعالیت های روزمره را بالا ببرید، چنانچه بارها در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم اگر مراقب مغز خود باشید قطعا به بالا رفتن حافظه خود کمک کرده اید.

نکته 1 :اگر شما عادت به تمرین دارید به چیز دیگری برای بالا بردن حافظه نیاز ندارید. بعد از مطالعه ساعتی را برای ورزش کردن بگذارید.

نکته 2 :دقایقی را برای گوش کردن به موسیقی بگذرانید چون تاثیرات خوبی را روی حافظه می گذارد، اما سعی کنید موسیقی کلاسیک گوش کنید.

نکته 3 :آیا فکر می کنید اگر زمان خواب را نادیده گرفته و مطالعه کنید کار درستی کرده اید؟ خیر اینطور نیست شما برای عملکرد ذهنتان به خواب کافی نیاز دارید.

نکته 4 :نوشیدن چای دارچین هر روز صبح ، باعث تقویت حافظه می شود و به یادگیری کمک می کند.

نکته 5 :ذهن خود را با جدول و پازل و بازی های فکری درگیر کنید.

نکته 6 :از غذاهایی که برای تقویت حافظه مفید هستند، مانند:آووکادو ، بروکلی، روغن نارگیل، چغندر، کرفس و زغال اخته استفاده کنید.

نکته 7 :روزی 5 دقیقه تفکر کنید چون باعث کاهش استرس و بالا رفتن تمرکز میشود.

تقویت حافظه و مغز با 10 روش جالب ، ساده و بی دردسر

4.781
این مطلب مفید بود ؟765
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی