فاطمه دختر امام حسین
فاطمه دختر امام حسین از زنان عالم اهل بیت است که این بانوی گرامی یکی از راویان حدیث است و اخبار زیادی از پدر بزرگوار خود روایت کرده است.

فاطمه کبری دختر امام حسین(ع)

فاطمه دختر بزرگ امام حسین (ع) از زنان عالم، فـاضل و بزرگوار اهل بیت است. نام مادرش (ام اسحاق) بود. این بانوی بزرگوار تحت تربیـت امام حسـین (ع) پرورش یافـت و به مراتب والای ایمان نایل شد با پسر عمویش حسن مثنی (فرزند امام حسن) ازدواج کرد و فرزندانی ثمره این ازدواج بـودنـد کـه بـعـد از قـیـام عـاشـورا پـرچـم انـقـلاب عـلیـه اُمـویـان و عـبـاسیان رابر افراشته داشتند.(منتهی الامال ، ج 1، ص 559)

دختر امام حسین(ع)

ازدواج فاطمه دختر امام حسین(ع)

حسن مثنی پسر امام حسن(ع) مردی بزرگوار، دانشمند و پارسابود. ثمره این ازدواج مقدس، سه پسر با نام های «عبداللّه محض»، «حسن مثلث» و «ابراهیم مغمر» بود. فاطمه بنت الحسین(ع) با تربیت علویّ، فرزندانش را پرورد و هر یک بعدها توانستند در مرزهای ایمان و عقیده و علم و تقوا، همچون خورشیدی، بدرخشند.

حسن مثنی همراه عموی خود امام حسین(ع) در صحنه کربلا حاضر شد و بـا دشمنان دیـن جنگید. چـون امام حـسین (ع) و اصحاب کـربلا شـهید و اهل بیت اسیر شدند، او را در میان کشته ها یافتند در حالی که هنوز زنده بود. یکی از اقوام مادری او شفاعت کرد و نگذاشت او را بکشند. او وصی پدرش و متولی صدقات آن حضرت بود. در سن 35 سالگی بر اثر دسیسه ولیدبن عبدالملک مسموم شد و دارفانی را وداع گفت. فاطمه بر بـالای قبر او چادر زد و یک سال از عمر خود را بر سر قبر او گذراند در حالی که روزها روزه بوده و شب ها تا صبح به نماز مشغول بود(حیاه الامام حسن، باقر شریف القرشی ، ج 2، ص 471٫)

فاطمه کبری

در برخی روایات آمده است که حسن مثنی همسر فاطمه در واقعه عاشورا به شهادت رسیده است و فاطمه به مدت یک سال در کنار قبر وی خیمه زد و در آن ساکن شد.

پس از آن فاطمه کبرا مدتی را در تنهایی سپری کرد و سپس به همسری عبداللّه بن عمرو بن عثمان بن عفان در آمد. عبداللّه فردی سخاوتمند، کریم، شجاع و بخشنده بود و از راویان حدیث شمرده می شد. ثمره این ازدواج سه فرزند با نامهای «محمد»، «قاسم» و «رقیه» بود.

ماجرای صحیفه ای که امام حسین(ع) به فاطمه کبری داد

امام حسین(ع) در روز عاشورا و پیش از آنکه برای آخرین بار به میدان نبرد برود، «صحیفه ای» را که در میان پارچه ای زیبا پیچیده شده بود را به دخترش فاطمه داد. فاطمه با احترام «صحیفه» را از پدر گرفت و این از اوج عظمت و شایستگی فاطمه کبرا، در نزد پدر، حکایت می کند. فاطمه کبرا نیز آن را به برادرش امام زین العابدین(ع) سپرد.

امام حسین

سالها بعد، که یکی از یاران امام صادق(ع) از محتوای آن کتاب پرسید، امام(ع) در پاسخ فرمود:

«به خدا سوگند! در آن کتاب، آنچه فرزند آدم بدان نیازمند است، از زمان آفرینش آدم تا پایان جهان هستی، وجود دارد. به خدا سوگند! تمامی حدود در آن ذکر شده است ...»

مقام فاطمه کبرا تبه اندازه ای رفیع و بلند مرتبه بود که امام حسین(ع) صحیفه ای چنین گرانبار را به او سپرد.

فاطمه کبری بعد از عاشورا

پس از واقعه طف و شهادت پدرش همراه عمه اش زینب(س) و سایر بازماندگان آل رسول(ص) برای اسارت به کوفه و سپس شام برده شد. استقبال مردان و زنان کوفه از کاروان اسرا بر حزن و اندوه او و خانواده اش افزود. ایشان پس از خطبه عمه اش زینب(س) به سخنرانی پرداخت.

فاطمه کبری

وفات فاطمه کبری

فاطمه کبرا نزدیک به هشتاد سال زندگی کرد و در طول زندگانی پربار خود علاوه بر تقوا و پرهیزکاری در دفاع از حریم ولایت و امامت نیز نقش به سزایی داشت. این بانوی نمونه در سال 110 ه.ق وفات کرد. محل فوت ایشان در مصر بود و در محلی به نام «درب احمر» به خاک سپرده شد. مقبره او در مسجدی باعظمت است که زیارتگاه عاشقان می باشد.

ماجرای فاطمه دختر امام حسین (ع) قبل و بعد عاشورا

4.417
این مطلب مفید بود ؟152
منبع : بخش دین و مذهب نمناک/ن/م.ح
برچسب : حضرت فاطمه
وبگردی