پسته دهان بسته
پسته های دهان بسته نوعی از پسته هستند که ارزش به مراتب کمتر از پسته های خندان دارند و این تفاوت موجب شده تا با خندان کردن پسته های دهان بسته، به آن ها ارزش داد شود.

 چگونه پسته را خندان کنیم؟

هنگام برداشت و یا زمان خرید پسته ممکن است با پسته های نه چندان خندان و دهان بسته مواجه شویم که به دلیل شرایطی همچون وضعیت آب و هوا، خاک نامناسب، زمان نامناسب برای برداشتو آفات پسته و ... پسته ها دهان بسته باقی مانده باشند.

پسته

البته این نوع محصول هرگز دور ریخته نمی شود و در مصارف مختلفی مانند شیرینی، بستنی، روغن پسته، سوهان و پودر پسته و ... به کار برده می شود. از سوی دیگر برخی از افراد با روش های مختلفی، پسته های دهان بسته را به پسته های خندان تبدیل کرده و به فروش می رسانند که این روش ها را در بخش سبک زندگی و رازهای خانه داری نمناک خواهید خواند.

نحوه خندان کردن پسته های دهان بسته

برای خندان کردن مصنوعی پسته دو روش وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از پسته کاربرد دارد.

1. خنداندن پسته با آب سرد:

در ابتدا پسته ها را به مدت یک شبانه روز در آب سرد قرار می دهند. دمای آب هر چقدر سردتر باشد برای باز شدن دهان پسته بهتر است. بعد از گذشت 24 ساعت،پسته ها را از آب خارج کرده و در دستگاه خشک کن قرار می دهند تا با حرارت دستگاه، پسته ها خندان تر شوند.

2. خنداندن پسته با گرم و سرد کردن آن:

در این روش ابتدا پسته ها را در دستگاه حرارت داده و سپس درون آب سرد می ریزند و دوباره آنها را در دستگاه خشک کن قرار می دهند تا کاملا خشک شود. تغییر ناگهانی دما موجب باز شدن دهان پسته و خندان شدن آنها می گردد.

خنداندن پسته

این دو روش از راه های مرسوم برای باز کردن دهان پسته است که امروزه به صورت مکانیزه انجام می شود.

3. خنداندن پسته با استفاده از ضربه چکش:

در این روش با استفاده از چکش، ضرباتی با دقت به روی پوسته صدفی پسته وارد می کنند تا یک شکاف کوچک ایجاد شود، سپس پسته ها را در مخزن آب به مدت 5 ساعت می ریزند تا پوسته صدفی به مرور نرم شود. در مرحله بعد برای باز شدن کامل پسته ها از شوک حرارتی استفاده می کنند. برای این منظور پشته ها را در دستگاه خشک کن و دمای 90 درجه سانتی گراد قرار می دهند و بعد آنها را در محیط خشک و خنک نگهداری می کنند تا علاوه بر خنک شدن، رطوبت پسته کاهش پیدا کند.

خندان کردن پسته

4. خنداندن پسته با استفاده از انبر:

پسته ها را در ابتدا به مدت 6 الی 8 ساعت در آب خیس می کنند تا پوسته صدفی آن نرم شود، سپس با استفاده از انبرهای مخصوص روی چوسته صدفی شکاف ایجاد می کنند و بعد آنه را در معرض نور خورشید یا درون دستگاه خشک کن قرار می دهند تا علاوه بر خشک شدن، خندان شوند.

تفاوت اساسی میان پسته آب خندان و خندان

میان پسته هایی که به طور طبیعی خندان هستند و پسته هایی که با روشهای ذکر شده خندان می شوند تفاوت های اساسی وجود دارد که عبارتند از:

1. پوست پسته های آب خندان را می توان با کمی فشا دست بست زیرا مغز این پسته ها به اندازه کافی رشد نکرده اند.

2. سطح داخلی پسته آب خندان طیف رنگی تیره تری دارد.

پسته آب خندان

3. ممکن است مقداری رطوبت در مزه این نوع پسته ها احساس شود.

4. پوست لطیف و نازک مغز پسته به راحتی جدا می شود.

5. به دلیل نفوذ آبی که ممکن است کثیف باشد به زیر پوست و ماندگاری آن، محیط مناسبی برای رشد انواع باکتری ها، کپک ها و آلودگی افلاتوکسین ایجاد می شود ، بنابراین پسته آب خندان از ارزش کمتری برخودار است.

6. قرار دادن پسته در معرض باد گرم، منجر به کاهش زیاد کیفیت پسته از لحاظ طعم، مزه و خاصیت می شود و اغلب این نوع پسته ها را با روشهای مختلف مزه دار و شور می کنند تا کیفیت کم آن را کمتر مشخص شود.

چگونه پسته را خندان کنیم؟ + آموزش

4.323
این مطلب مفید بود ؟203
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
برچسب : پسته
وبگردی