لای فای چیست
یکی از جدیدترین فناوری های روز، لای فای می باشد که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک شما را با تکنولوژی “لای فای” بصورت کامل آشنا خواهیم ساخت.

تکنولوژی لای فای چیست؟!

فناوری هیچ گاه در مقابل زندگی ما ایستادگی نمی کند و این بدین معناست که تکنولوژی تنها و تنها با هدف بهبود زندگی قبلی و انجام گیری سریع تر کارها روز به روز پیشرفت می کند و این در حالی است که این روزها شاهد تکنولوژی پیشرفته ای هستیم که تنها در یک زمینه نیست و بلکه در هر زمینه ای می باشد. با این وجود گاها تکنولوژی می تواند اقدامات جادویی را انجام دهد که حتی تصور آن هم برای هر یک از ما سخت می باشد.

اما برخی هستند که فقط در مورد آینده هوش مصنوعی صحبت می کنند و آینده را در این فناوری مشاهده می کنند و این در حالی است که هوش مصنوعی توانایی انجام تعداد محدودی از عملیات های مختلف را دارد. از طرفی فناوری های دیگری نیز وجود دارند که شاید در زندگی ما تاثیر بخصوصی نگذاشته باشند! برای مثال موتور بسیار پیشرفته برای قایق های تفریحی، در زمانیکه ما هیچ استفاده ای از قایق های تفریحی نداریم!

تکنولوژی لای فای

اما از زمان شروع تحت پوشش قرار گرفتن اینترنت در هر نقطه از جهان، تقاضا بیشتر شده و این روزها نیز باز هم بصورت روزانه این تقاضا بیشتر و بیشتر شده است. جهان در هر حالی که باشد، باز هم نیاز به اینترنت دارد و اینترنت هم هیچ محدودیتی با وجود هوش مصنوعی، کاربران بیشتر و... در خود ایجاد نخواهد کرد و بلکه هر روز افزایش پیدا خواهد کرد.

لای فای چیست

امروزه ما در دنیای وای فای های مختلف زندگی میکنیم که تمام دستگاه های ما اعم از گوشی ها، تبلت ها، لپ تاپ ها، تلویزیون های هوشمند و... به وای فای متصل می شوند و از آن تغذیه می کنند و با این وجود همه ما می دانیم که وای فای نیز محدودیت های خودش را دارد. لای فای "Light Fidelity" برای اولین بار در سال 2011 توسط مهندس Harald Haas در طی کنفرانس TED استفاده شد.

عملکرد لای فای

اگر به زبان ساده بخواهیم بگوئیم، تکنولوژی لای فای "lifi technology" شامل انتقال داده ها بصورت بی سیم نوری می باشد که این نورها کاملا مرئی هستند که از لامپ های ماوراء بنفش و مادون قرمز برای برقراری ارتباط استفاده می کند. منظور از این تکنولوژی چیست؟ داده ها می توانند به هر مکانی که این نوع از نورها می توانند منتقل شوند، منتقل شوند و فرایند آن هم بسیار ساده تر از چیزی می باشد که شما تصور کرده اید که این نوع انتقال داده می تواند جایگزین و یا حتی مکمل امواج رادیویی شود.

مزایا و معایب تکنولوژی لای فای

لای فای همانند سایر تکنولوژی هایی که این روزها وجود دارند، دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت که با تفاوت وای فای با لای فای نیز آشنا خواهید شد؛

مزایای لای فای

  • سرعت انتقال آن با تفاوت زیادی از وای فای بیشتر می باشد که دارای سرعت 10 تا 20 گیگابایت بر ثانیه و یا حتی بیشتر است که اخیرا در آزمایشی تا 244 گیگابایت بر ثانیه نیز رسیده است!
  • لای فای را می توان در محیط های حساس به الکترومغناطیس مانند هواپیماها، بیمارستان ها و... بدون ایجاد تداخل استفاده کرد.
  • در صورت کم نور بودن لامپ ها و چراغ ها، باز هم فرایند انتقال داده به شکل مشهودی ادامه خواهد داشت.
  • لای فای نسبت وای فای بسیار ارزان تر می باشد و تنها کافی است اتصالات اولیه را برقرار کنید و سپس از آن استفاده نمائید.

معایب لای فای

  • امواج نوری قابل عبور از موانع مات مانند دیوارها و... نیستند و بنابراین می توانند محدودیت های محدوده ای داشته باشند. با این حال این حسگرها را می توان شکست داد. علاوه بر این، برای رفع این مشکل نیز می توان نور را از میان دیوارها منعکس کرد گرچه سرعت به مرور کاهش پیدا خواهد کرد.
  • پرتوهای نوری از برد طولانی برخوردار نیستند (حدود 5 تا 10 متر).

لای فای چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

4.212
این مطلب مفید بود ؟102
منبع : بخش تکنولوژی نمناک/ف.ن
وبگردی