آتش نشان

اهمیت وجود لباس کار در مشاغل

کد مطلب : 78341زمان مطالعه : 3 دقیقه
تابحال توجه چندانی به آنچه به هنگام کار بر تن داریم نکرده ایم. بسیاری از ما بنا به موقعیت شغلی و قوانین موجود در محل کار خود از لباسی خاص استفاده می کنیم. یونیفرم هایی که به لحاظ ظاهری ما را با سایر همکاران مان شبیه می سازند...

تاثیر گذشت زمان بر روی لباس کار

این روزها به واسطه گسترش و همگانی شدن وسایل ارتباط جمعی به توسعه ی فضای مجازی نگاه ما به جهان و مظاهر آن و مهم تر از همه رفتارمان نیز دچار دگرگونی های ویژه ای شده است. حالا دیگر بسیاری از ما انسان ها به واسطه ی رشد و توسعه ی تکنولوژی، کمتر سودای سفر به دوردست ها را در سر می پرورانیم. به جای آن با یک کلیک و به صورت مجازی به هر گوشه ای از جهان که بخواهیم با حداقل هزینه سفر می کنیم. و یا اینکه کمتر تاریخ را به صورت مکتوب دنبال می کنیم. حالا دیگر مطالعه ی تاریخ با مشاهده عکس های فراوان موجود در پلتفرم هایی مثل اینستاگرام انجام می شود.

که البته چندان جای خوشحالی هم ندارد. اما مطالعه ی مصور تاریخ و امکان سفر به دیگر فرهنگ ها به صورت مجازی، تصویر ذهنی ما را در مورد لباس ها و نوع پوشش انسان های گذشته و فرهنگ های دیگر عینیت بیشتری می بخشد. در این مسیر شاهد تغییر شگرفی در روند تکامل نوع پوشش در ادوار مختلف هستیم. بگونه ای که با مطالعه ی تن پوش انسان ها در هر دوره ی زمانی و مکان فرهنگی، می توان به مطالعه ای جامعه شناختی نیز دست یافت. اما در میان این همه تفاوت و گونه گونی، آنچه که می تواند مورد توجه بیشتری قرارگیرد، تکامل لباس کار انسان ها در همه ی فرهنگ ها و اقلیم هاست .

شاید ما تابحال توجه چندانی به آنچه به هنگام کار بر تن داریم نکرده ایم. بسیاری از ما بنا به موقعیت شغلی و قوانین موجود در محل کار خود از لباسی خاص استفاده می کنیم. یونیفرم هایی که به لحاظ ظاهری ما را با سایر همکاران مان شبیه می سازند. در این حالت ما در انتخاب نوع پوشش مان اختیار چندانی نداریم و تابع بعضی از قوانین رفتار می کنیم. اما به راستی چند درصد از ما در صورت مخیر بودن، لباس مناسب نوع فعالیت مان را انتخاب می کنیم؟ وقتی که ما آتش نشان نیستیم و یا پرستار و یا حتی یک خلبان، باید به این نکته توجه داشته باشیم که آزاد بودن در انتخاب نوع پوشش اجازه بی تفاوت بودن به لباس مناسب نوع فعالیت مان را به ما نمی دهد.

ما هم به اندازه آتش نشان و خلبان می بایست به این موضوع توجه شایانی نشان بدهیم. اصلا آیا شما متر و معیاری برای پوشش خود حین انجام فعالیت حرفه ای تان دارید؟ یا اینکه، تنها راحت بودن در جریان کار برای شما مهم است؟ البته که راحت بودن لباس کار از اهمیت بسزایی برخوردار است. خلبانی که یادش کردیم، آیا بدون داشتن لباسی راحت و مناسب نوع فعالیت اش آیا می تواند چنان محیرالعقول با پرنده ی خود مانور دهد و ما را افسون هنر خود کند؟ بی تردید نه. اما این تنها بخشی از اصل ماجراست.

لباس کار

به تاریخ بر می گردیم. لباس های ابتدایی غواصان در سال های آغازین غوطه خوردن انسان ها در عمق دریاها را دیده اید؟ لباس هایی شبیه لباس فضانوردان امروزی اما سنگین تر و بسیار ناراحت تر. اگر طراحان آن لباس ها تنها به وجه راحتی این مهم ترین ابزار غواصی توجه می کردند، آیا در آن سال ها هیچ غواصی به سطح آب برمی گشت؟ برای آن لباس ها وجهی از ایمنی و امنیت هم در نظر گرفته شده بود. وجهی با درجه اهمیت بسیار بالا. به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی علاوه بر ارتقاء کاربرد ایمنی لباس های کار، راحتی آن نیز افزایش یافت. پس می بینید که برای انتخاب یک لباس کار مناسب هر دو وجه را باید در نظر گرفت.

شاید، البته که قطعا به دلیل رعایت کردن هر دوی این موارد است که لباس کار در همه ی کشورها و فرهنگ ها تقریبا از یک الگوی شبیه به هم پیروی می کنند. چرا که همه ی انسان ها در همه جای جهان توجه دارند در زمان انجام فعالیت حرفه ای شان در سلامت و امنیت کامل، در حالتی راحت و آسوده به کار بپردازند. درست به همین دلیل است که همه ی پرستاران در سراسر جهان، خلبانان، آتش نشان ها و خیلی های دیگر لباسی شبیه به هم را بر تن دارند. زیرا که دغدغه ایمنی و راحتی حین کار مشترک میان همه ی انسان ها در همه ی کشورها و فرهنگ هاست.

اهمیت وجود لباس کار در مشاغل

52
این مطلب مفید بود ؟20
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی