هم اتاقی
برخی از دانشجویان برای طولانی بودن مسیر دانشگاه مجبور می شوند با چند نفر از دوستان در خوابگاه زندگی کنند اما برای لذت بردن از این دوران باید رفتاری مناسب با هم اتاقی ها داشته باشند.

نکاتی که برای هم اتاقی خوب بودن باید بدانید

قطعاً در دوران دانشجویی مجبور می شوید که برای صرفه جویی در هزینه های اضافی با چند نفر از دوستانتان یک اتاق اجاره کنید و در نتیجه این هم اتاقی باعث می شود، با چالش هایی روبرو شوید زیرا انسان ها با یکدیگر متفاوت هستند و زمانی که تصمیم می گیرند به عنوان دو دانشجو و یا چند دانشجو در کنار هم زندگی کنند، با تفاوت های روبرو می شوند.

این تفاوت ها ممکن است منجر به بروز برخی اختلافات گردد و زندگی در خوابگاه را مشکل کند. در این بخش از نمناک راهکارهایی ارائه می کنیم که به شما کمک می کند تا بتوانید اختلاف های خود را به حداقل برسانید تا دوران دانشجویی و زندگی در خوابگاه برایتان لذت بخش و خاطره شود.

هم اتاقی

فواید داشتن هم اتاقی در دوران دانشجویی

داشتن هم اتاقی در این دوران فوایدی هم دارد که شامل موارد زیر است:

  • به اشتراک گذاری هزینه خوابگاه یا محل زندگی
  • ذخیره بیشتر پول
  • امنیت بیشتر
  • هم صحبت داشتن

هم صحبت داشتن

چطور یک هم اتاقی خوب باشیم؟

قوانین پایه تعیین کنید

اولین چیزی که باید با هم اتاقی خود آن را مطرح کنید قوانینی است که هر دو طرف باید آن را رعایت کنند. چیزهایی که برایتان مهم است را مشخص کنید. مثل تمیز کردن خانه، شستن ظرف ها، خرید کردن و غیره.

نظافت اتاق ها:

برای نظافت محل زندگی برنامه ای با کمک یکدیگر تنظیم کنید و به برنامه خود پایبند باشید.

شست و شوی ظرف ها:

نوبت های ظرف شویی یا موارد دیگری مرتبط با شست و شو را تعیین نمایید.

تهیه و آماده کردن غذا:

برنامه غذایی را تهیه کنید و در آن تعیین نمایید هریک از کارها بر عهده چه کسی است.

آشپزی با هم اتاقی

خرید مایحتاج و وسایل:

با مذاکره با هم اتاقی هایتان یک نفر را به عنوان مادر خرج تعیین نمایید و مقدار هزینه ای که ماهانه یا هفتگی باید پرداخت شود را مشخص نمایید و خریدهای اساسی و کارهای مرتبط با خرید را بین خود تقسیم نمایید.

بدون اجازه هم کاری انجام ندهید

هم اتاقی که انتخاب می کنید، شاید نزدیک ترین دوستتان باشد اما دلیل نمی شود که بدون اجازه از وسایل او استفاده کنید. پس هر کاری را که خواستید انجام دهید، حتماً از او اجازه بگیرید. احترام گذاشتن به فضای شخصی هر انسانی واجب است. حتی نزدیک ترین دوستان هم نیاز به فضای شخصی دارند. پس سعی کنید این فضا را از یکدیگر نگیرید.

دنبال کردن قانون طلایی

قبل از این که بخواهید رفتار خاصی را از هم اتاقی خود مورد نقد قرار دهید، به رفتار خودتان فکر کنید و زاویه دیدتان را تغییر دهید.

رفتار با هم اتاقی

تنظیم ساعت و زمان

اوقات استراحت و خواب خود را مشخص کنید. همچنین میزان روشنایی و فعالیت هایی که در ساعت خواب و استراحت می توان انجام داد را تعیین نمایید. ساعات و مواقعی که می توان مهمانی را به اتاق راه داد و مدت اقامت او در اتاق و دفعات آن مشخص نمایید تا دچار مشکل نشوید.

تعیین ساعات و زمان مطالعه برای هر کدام از هم اتاقی ها بدون ایجاد مزاحمت و تعیین ساعاتی برای تفریح و گفت و گو و بحث و یا برگزاری جلسات از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری می کند.

تمیز کردن وسایل شخصی

درست است که گاهی اوقات دانشجویان تمیز کردن خانه را نوبتی می کنند اما بهتر است که هر کس بتواند نظم شخصی خودش را رعایت کند.

نظافت با هم اتاقی

دست نزدن به فضای شخص مقابل

شاید ناگهان متوجه شوید که دوستتان برای خودش بستنی خریده و آن را داخل فریزر گذاشته است. فکر نکنید که از آن بستنی سهم دارید و چون هم اتاقی هستید، می توانید آن را میل کنید.

بهتر است مراقب باشید که بدون اجازه به مواد غذایی و خوراکی های یکدیگر دست نزنید. بعضی از افراد حساسیت های خاصی در مورد حریم و فضاهای خصوصی خود دارند و بعضی کمتر حساس اند پس اگر خودتان حساس نیستید فکر نکنید دوستانتان نیز مانند شما هستند.

احترام گذاشتن به مهمانان

اگر قرار است خانواده هم اتاقی شما به منزلتان بیایند و یا دوستانش را به منزل دعوت کند، بهتر است از آن ها استقبال کنید و به آن ها احترام بگذارید.

مهمانان هم اتاقی

احترام به سکوت

ممکن است دانشجویی که با شما هم اتاقی شده، امتحاناتش با شما متفاوت باشد و در زمان خاصی نیاز به مطالعه پیدا کند و در نتیجه باید سکوت را رعایت کنید و در این زمان ها باعث حواس پرتی یکدیگر نشوید.

کنجکاوی نکردن در زندگی دیگران

برخی از افراد به راحتی راجع به کارو درس یا زندگی خود صحبت کنند و اگر دیگران اطلاعاتی در مورد آنها داشته باشند ناراحت نمی شوند اما برخی دیگر مایل نیستند که کسی در زندگی خصوصیشان کنجکاوی کند پس بگذارید اگر او مایل به گفتگو بود درباره زندگیش توضیح دهد.

هم اتاقی دانشجویی

بیرون رفتن

برخی از هم اتاقی هایتان دوست ندارند که شما از جایی که می روند یا نحوه فعالیتشان چیزی بگویند اما برخی دیگر به دوستان خود اطلاع می دهند که کجا رفته و می خواهند چه کنند پس در کار یکدیگر کنجکاوی نکنید و دائم نپرسید کجا بودی؟ کجا می روی؟ می خوای چکار کنی؟ و...

غیبت نکردن

زمانی که با یک شخص به عنوان هم اتاقی زندگی می کنید، هرگز نباید پشت سر او بدگویی کنید. حریم شخصی او حریم شخصی شماست و باید به آن احترام بگذارید.

غیبت با هم اتاقی

رعایت اصول ایمنی

از همان ابتدا برای جلوگیری از به وجود آمدن اختلافات نکات مهمی از نظر ایمنی مانند قفل کردن در اتاق کشوها چمدان ها و یا قفل کردن درب اتاق و... را تعیین نمایید.

کاهش حساسیت ها

زمانی که دو دانشجو با یکدیگر هم اتاقی می شوند، قطعاً تفاوت های بی شماری دارند اما اگر حساسیت های خود را نسبت به این تفاوت ها کاهش دهند، می توانند به بهترین دوستان یکدیگر تبدیل شوند. پس بیش از حد از هم ایراد نگیرید.

زندگی با هم اتاقی

تعیین ساعتی برای خلوت و تنهایی

برخی از هم اتاقی ها گاهی نیاز دارند که مواقعی در روز یا هفته یا .... باخود خلوت کنند. برای اینکه بتوانید تنها باشید و دیگران مزاحمتان نشوندو هم اتاقی ها برداشت های اشتباهی از خلوت شما نداشته باشند، به آنها بگویید به تنهایی نیاز دارید.

برطرف کردن مشکلات با سرعت بالا

زمانی که متوجه یک مشکل می شوید، باید با هم اتاقی خود مشورت کنید. سعی کنید راهبردهای بین خود را هر چه سریع تر برطرف کنید و هیچ گاه اجازه ندهید که کار به جاهای باریک بکشد.

راز هم اتاقی خوب بودن و هم اتاقی خوب داشتن

4.314
این مطلب مفید بود ؟122
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی