نیش زنبور
نظریه های مختلفی درمورد اینکه زنبور ها چند بار نیش میزنند وجود دارد که آیا نیش زدن برای زنبور ها مثل خودکشی میماند؟

آیا زنبورها فقط یکبار میتوانند نیش بزنند؟

طبق شنیده ها زنبور فقط یک بار شما را نیش می زند و سپس می میرد اما آیا این موضوع حقیقت دارد؟ متاسفم که باید به شما بگویم خیر، این موضوع در مورد همه زنبور ها حقیقت ندارد و اکثر زنبور ها می توانند دوباره نیش بزنند پس هر زنبور میتواند بارها نیش بزند و زنده بماند.

در واقع این زنبور عسل است که بعد از نیش زدن می میرد اما دیگر زنبور ها می توانند نیش بزنند و دوباره زنده بمانند و دوباره روز بعد هم نیش بزنند و این روال را تا مدتها ادامه دهند.

نیش زنبور یک اتفاق رایج و دردناک است اما در موارد نادری کشنده خواهد بود. مرگ و میر به خاطر اتفاقاتی مثل قرار گرفتن در معرض نور رعد و برق معمولاً بیشتر از مرگ بر اثر نیش زنبور است. نیش زنبور معمولاً با یک التهاب معمولی و درد بهبود پیدا می کند. احتمالاً تا به حال با خودتان فکر می کردید که اگر یک زنبور شما را نیش بزند، قصد خودکشی دارد زیرا بعد از آن می میرد اما همان طور که گفتیم؛ این موضوع در مورد همه زنبور ها صدق نمی کند و همه چیز بستگی به خود زنبور دارد.

زنبور

هدف از نیش زنبور

هدف از نیش زنبور فلج کردن موقتی یا دائمی میزبان است. زنبور ملکه روی تخم ها می نشیند و دیگر زنبور های ماده از نیش خود به عنوان یک سلاح دفاعی در برابر حشرات و افراد استفاده می کنند تا آن ها نتوانند به تخم زنبور دسترسی داشته باشند.

اطلاعات نشان می دهد که کندوی زنبور عسل معمولاً با نیش عسل پر شده است و عوامل ضد میکروبی در نیش زنبور عسل یک عامل محافظتی را در برابر بیماری ها برای زنبور ها به وجود می آورد.

نیش زنبور عسل چگونه کار می کند؟

نیش زنبور عسل زمانی اتفاق می افتد که زنبور روی پوست می نشیند و از نیش خود در برابر شما استفاده می کند. هنگامی که در حال نیش زدن است، زهر خود را شبیه به یک سرسوزن وارد پوست می کند و پوست ملتهب می شود و زهر وارد بدن می شود.

نیش زنبور

چرا زنبور عسل بعد از نیش زدن می میرد؟

در بین زنبور های کارگر، زنبوری که نیش می زند، معمولاً خیلی بزرگ است. هنگامی که شما را نیش می زند، قسمت پشت بدنش که خیلی بزرگ است، روی او سنگینی می کند و باعث می شود که نتواند به طور کامل زهر را از خودش جدا کند اما در مورد زنبور های دیگر این گونه نیست . زیرا آن ها زهر را به طور کامل از شکم خود خارج می کنند و روی پوست فرد می گذارند اما زنبور عسل به خاطر اینکه یک مقداری از زهر در بدن خودش باقی می ماند، می میرد.

از طرفی تعدادی از زنبور های عسل حمله ور می شوند تا به خاطر محافظت از کندو و زنبور ملکه، جان خودشان را فدا کنند.

بعد از نیش زنبور عسل؛ چه کار کنیم؟

اگر درگیر نیش زنبور عسل شدید، سعی کنید در سریع ترین زمان ممکن اقدامی را انجام دهید و زنبور را از خودتان جدا کنید.

اگر جدا نکنید، احتمالا او به انتقال نیش ادامه می دهد و هر چقدر میزان نیش وارد شده بیشتر باشد، درد هم بیشتر است. پس بهتر است سریعا زنبور را از روی پوست خود جدا کنید.

نیش زنبور

جلوگیری از نیش زنبور

  • بهترین راه برای جلوگیری از نیش زنبور این است که از زنبور ها دور شوید.
  • اگر در طبیعت هستید، هرگز از لوسیون های معطر یا هر چیز معطر دیگری مانند روغن، اسپری یا صابون استفاده نکنید.
  • لباس رنگ روشن نپوشید.
  • آبمیوه و نوشابه شیرین همراه خود نداشته باشید.
  • کلاه و روسری سر کنید.
  • آستین بلند بپوشید تا بدن تان در معرض نیش قرار نگیرد.
  • اگر زنبور به سمت شما آمد، آرام بمانید و سعی کنید که به آرامی آن را با دستتان دور کنید، زیرا اگر خیلی تهاجمی برخورد کنید، زمان بیشتری به شما می چسبد.
  • به این نکته توجه کنید که زنبور ها برای سرگرمی نیش نمی زنند و زمانی این کار را می کنند که فکر کنند از سمت شما تهدید شده اند یا در معرض خطر هستند و اگر احساس خطر نداشته باشند، کاری به شما ندارند.

راسته که هر زنبور فقط میتونه یک نفرو نیش بزنه؟

3.88
این مطلب مفید بود ؟62
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت وسلامت نمناک/ن/ش
برچسب : زنبور
وبگردی