بوتاکس در بارداری
بوتاکس یکی از روش های نوین برای از بین بردن چین و چروک صورت است که خانم ها علاقه زیادی به آن دارند که در ادامه با نکات مهم تزریق بوتاکس در بارداری آشنا می شویم.

تزریق بوتاکس در بارداری ممنوع یا مجاز؟

خانم ها در هر زمانی زیبایی را دوست دارند و به دنبال راه هایی برای افزایش زیبایی خود هستند. امروزه برای رفع چین و چروک و خطوط ریز و جوان شدن از بوتاکس استفاده می شود. در دوران بارداری که سلامت جنین در اولویت قرار دارد خانم ها نباید تنها به فکر زیبایی خود باشند. در این دوران میتواند عوارض جبران ناپذیری را درپی داشته باشد، به همین دلیل توصیه می شود زنان باردار بوتاکس نکنند مگر اینکه دلیل پزشکی داشته باشد .در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک عوارض تزریق بوتاکس در بارداری را بیان می کنیم.

بوتاکس در بارداری

بوتاکس چیست؟

از سم بوتولینوم به نام بوتاکس که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید می شود، در درمان های پزشکی، آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. در جراحی های زیبایی بوتاکس برای رفع چین و چروک و خطوط ریز نشانه های پیری مصرف می گردد. بوتاکس با اتصال و پوشش به انتهای عصبی عضلات کار می کند و باعث آزاد شدن ماده شیمیایی شده که عضلات را منقبض می کند در نتیجه سبب صاف شدن چین و چروک خواهد شد.

شایع ترین عوارض جانبی بوتاکس در بارداری عبارتند از :

پراکنده شدن سم بوتولینوم در بدن

حقیقتا ایمنی تزریق بوتاکس در دوران بارداری ناشناخته است و هیچ گونه تضمینی وجود ندارد که این باکتری ( سم بوتولینوم ) در سراسر بدن پراکنده نگردد. به همین دلیل توصیه می شود زنان باردار بوتاکس نکنند مگر اینکه دلیل پزشکی داشته باشد.

افزایش هورمون های بارداری

افزایش هورمون های بارداری و افزایش حجم خون از اثرات باکتری کلستریدیوم بوتولینوم بر روی زنان باردار است.

تولد کودک با وزن کم

بر اساس آزمایشاتی روی حیوانات، تزریق بوتاکس در آنان باعث شده بود تا فرزندانی با وزن کم داشته باشند که زودرس نیز متولد شده بودند. فرزندان آن ها ممکن بود به درستی رشد نکنند و یا حتی زنده نمانند. اگر چه نمی توان به طور قطعی این شواهد بر روی نوزاد انسان را پیش بینی کرد اما پزشکان توصیه می کنند زنان در بارداری از تزریق بوتاکس به دور باشند.

تزریق در بارداری

سایر عوارض جانبی و نادر بوتاکس که می توانند جدی نیز باشند عبارتند از:

1- ضعف عضلانی

2- مشکلات در تنفس و بلع

با این وجود اگر قبل از بارداری تزریق بوتاکس داشته اید و یا قبل از این که متوجه بارداری خود شده باشید و در سه ماه اول باشید، خطر آسیب به جنین کم خواهد بود.

تزریق یک واحد بوتاکس نباید در گردش خون به جریان افتد و به جنین برسد پس چنانچه در این بخش از نمناک گفته شده است توصیه می شود که در دوران باقیمانده بارداری بوتاکس انجام نشود.

همچنین اگر در دوران شیردهی به فرزند خود هستید نیز باید از تزریق بوتاکس به دور باشید زیرا همانند بسیاری از داروهای دیگر بوتاکس می تواند به شیر منتقل شده و به کودک برسد.

خبر خوب این است که بسیاری از زنانی که تزریق بوتاکس انجام داده اند در دوران بارداری احساس آسیبی ندارند. در بارداری آب کافی بنوشید تا از خطوط و چروک در امان باشید.

خطرات بوتاکس در بارداری برای مادر و جنین

4.219
این مطلب مفید بود ؟163
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : babycentre / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
وبگردی