تحلیلگر کسب و کار
تحلیلگر کسب و کار نقش کلیدی در پیشرفت کسب و کار ها دارد و وظایف تحلیلگران کسب و کار در شرکت های مختلف متفاوت می باشد.

آشنایی با BA و شرح شغل تحلیلگر کسب و کار 

تحلیلگر کسب و کار (Business Analyst) نقش مهمی در حرکت دادن سازمان و شرکت برای بهره وری خلاقیت و سود دهی بیشتر دارد. تحلیلگران کسب و کار با طیف گسترده ای از وظایف درگیر می شوند و وظایف آنها از یک شرکت به شرکت دیگر بسیار متفاوت است. اگر می خواهید در مورد این شغل اطلاعاتی کسب کنید، در این بخش از نمناک مطالبی را در مورد چگونگی تبدیل شدن به یک تحلیلگر کسب و کار ارائه خواهیم کرد که شما را راهنمایی خواهد کرد.

تحلیلگر کسب و کار

تحلیلگر کسب و کار چه کسی است؟ 

تحلیلگر کسب و کار یک نقش کلیدی در سناریو های تجاری و کسب و کار دارد. بعضی از افراد فکر می کنند که نقش تحلیلگر این است که برای شرکت پول تولید کند که در یک فضای مستقیم این اتفاق نمی افتد اما فعالیت و تصمیمات او در یک فضای غیر مستقیم تاثیر زیادی روی مسائل اقتصادی سازمان و شرکت دارد. 

وظایف تحلیلگران اقتصادی کسب و کار و اولویت های او

مسئولیت اولیه تحلیلگر اقتصادی

مسئولیت اولیه تحلیلگر اقتصادی، ارتباط برقرار کردن با همه سرمایه گذاران و سپس آنالیز و ارزشگذاری الزامات تغییر فرایند کسب و کار، سیستم های اطلاع رسانی و سیاست های موجود است.

تحلیلگر کسب و کار متخصص؛ نقش مهمی در حرکت دادن سازمان و شرکت برای بهره وری خلاقیت و سود دهی بیشتر دارد. قبل از این که وارد بحث اصلی شویم ، بعضی از دیدگاه های پایه هستند که به شما کمک می کند این تحلیل گر ها را بهتر بشناسید.

مهم ترین اولویت های تحلیلگران کسب و کار

 مهم ترین اولویت برای هر تحلیلگر کسب و کار این است که سعی کند موارد زیر را بشناسد: 

  • فهم این که بیزینس چه کاری انجام می دهد و چگونه آن را به انجام می رساند.
  • تعیین چگونگی ارتقاء فرایند های تجاری موجود 
  • تشخیص مراحل وظیفه برای حمایت از اجرای ویژگی های جدید طراحی و ویژگی های جدید برای اجرا 
  • آنالیز تاثیر اجرای ویژگی های جدید 
  • اجرای ویژگی های جدید 
  • نقش های مختلف تحلیلگر کسب و کار 

تحلیلگران کسب و کار

دسته بندی های تحلیلگر کسب و کار

تحلیلگر کسب و کار می تواند در هر بخشی حضور داشته باشد اما نقش او بر اساس بخشی که در آن حضور دارد متفاوت است . تحلیلگر کسب و کار به دسته بندی های مختلفی مثل موارد زیر تقسیم می شود: 

  • تحلیلگر کسب و کار 
  • تحلیلگر فرایند کسب و کار 
  • تحلیلگر IT کسب و کار 
  • تحلیلگر سیستم کسب و کار 
  • تحلیلگر سیستم 
  • تحلیلگر دیتا 
  • تحلیلگر عملکردی 
  • تحلیلگر رابط کاربری یا قابلیت استفاده 

 مهارت های یک تحلیلگر خوب و حرفه ای کسب و کار 

به این دلایل به یک تحلیلگر کسب و کار و یا یک تحلیلگر تجاری تبدیل شوید:

  • به دلیل سرعت رشد، شرکت ها و سازمان ها در سراسر جهان داشتن تحلیلگر کسب و کار بسیار مهم است پس اکنون بهترین زمان برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر کسب و کار است.
  • یک تحلیلگر کسب و کار برای سازمان ها و شرکت ها کسب در آمد می کنند و برای آن ها پول ساز هستند بنابراین آنها دستمزد و درآمد بالایی دارند.
  • کار یک تحلیلگر کسب و کار کاملا متنوع و به دور از یکنواختی است. در این کار شما نه تنها می توانید وظایف خود را برای یک روز مشخص برنامه ریزی کنید، بلکه شیوه انجام آن کار کاملا به خود شما بستگی دارد.
  • هنگامی که شما به عنوان یک تحلیلگر ایفای نقش می کنید، می توانید به یک فرد یا یک شرکت در حل مشکل، صرفه جویی در هزینه ها و یا ساده تر انجام دادن کارها کمک کنید، همه این ها برای شما ارزشمند خواهد بود.

تحلیلگر کار

مهارت های لازم و موثر در شغل یک تحلیلگر خوب کسب و کار 

مهارت های تحلیل گری

مهارت های تحلیلگری باعث می شود که یک تحلیلگر خوب از یک تحلیلگر بد متمایز گردد. اگر فرد بتواند دیتا، جریان کار ، سرمایه گذاران ، کاربران ، ورودی ها، اسناد و غیره را خوب تحلیل کند ، احتمالاً تحلیل گر خوبی است.

مهارت های رهبری

هدایت اعضای تیم، پیش بینی بودجه، کمک به اعضای تیم برای حل مشکلات و غیره.

رهبری تیم

برنامه ریزی و فرآیند کسب و کار

برنامه ریزی برای پروژه های کار، فهم و اجرای الزامات پروژه، تشخیص منابع مورد نیاز برای پروژه و غیره. 

مهارت تکنیکال

اگر یک تحلیلگر کسب و کار در بخش IT حضور داشته باشد، حداقل باید مواردی مثل سیستم عامل، ظرفیت های سخت افزار، مفاهیم دیتابیس، نتورکینگ و غیره را بشناسد. 

مدارک 

معمولاً برای تحلیل گران اقتصادی دو مدرک وجود دارد و امتحان آن ها بر اساس امتحان های کامپیوتری است و سوالات تستی را در اختیار آن ها قرار می دهند.

گرفتن مدرک

کتاب راهنمای BABOK و هدف آن 

برای کسب دانش در مورد تحلیل کسب و کار از چه کتابی کمک بگیریم؟

کتاب راهنمای جامع دانش تحلیل یا آنالیز کسب و کار (BABOK) زمینه های دانش تحلیل کسب و کار، وظایف، صلاحیت های زیربنایی، تکنیک ها و چشم اندازهایی از چگونگی روش های تحلیل کسب و کار را توصیف می نماید و استاندارد شناخته شده جهانی برای تحلیل کسب و کارها می باشد که هدف اصلی آن مشخص نمودن تحلیل کسب و کار و ارائه رویه های معمول پذیرفته شده است. این کتاب راهنما به کارورزان کمک می کند تا مهارت های لازم برای اجرای موثر فرآیند تحلیل کسب و کار را به درستی درک کنند و مورد بحث قرار دهند. 

کتاب راهنمای BABOK به توصیف وظایف تحلیل کسب و کار می پردازد و شش حوزه دانش :پایش و برنامه ریزی تحلیل کسب و کار، استخراج الزامات و همکاری، مدیریت چرخه عمر الزامات، تحلیل استراتژیک، تحلیل الزامات و تعریف طراحی (RADD)، و ارزیابی راهکارها را شامل میشود. 

شرح شغل تحلیلگر کسب و کار و وظایف BA

56
این مطلب مفید بود ؟60
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن/س
وبگردی