تمیز کردن برس مو
برای جلوگیری از آسیب به موها و حفظ سلامت پوست سر و مو باید به نظافت برس و شانه رسیدگی شود و با روش های صحیح ضدعفونی و تمیز شوند.

راه و روش صحیح تمیز کردن برس مو

ریزش مو هنگام شانه زدن مو کاملا طبیعی است اما مو تنها چیزی نیست که در برس جمع می شود، بنابراین تمیز کردن منظم آن اهمیت زیادی دارد.

فرآیند تمیز و ضد عفونی کردن برس از مواردی است که می تواند سلامت پوست سر و مو را حفظ کند، زیرا ذرات گرد و غبار، چربی حاصل از محصولاتی که استفاده می کنیم (یا اینکه پوست سر ترشح می کند)، باکتری ها و آلودگی های محیط در برس جمع می شوند. به دلیل اهمیت پاکیزگی برس، در این بخش از نمناک به ارائه نکاتی برای تمیز کردن آن می پردازیم.

انواع برس مو

چرا تمیز کردن برس مو مهم است؟

مطالعات نشان داده است که موهای سر، ابروها و ریش می تواند محل زندگی میکروارگانیسم های مختلف باشد، به همین دلیل برس ها منبع کثیفی، باکتری ها و قارچ ها هستند.

بنابراین، شستشوی مو و تمیز کردن برس جهت جلوگیری از تکثیر این میکروارگانیسم ها بسیار مهم است و باید هر دو را همزمان انجام دهید زیرا شانه زدن موهای تمیز با برس کثیف، موها را دوباره آلوده می سازد.

هر چند وقت یکبار باید شانه را تمیز کرد؟

بررسی ها نشان می دهد روزانه بین 50 تا 100 تار مو می ریزد و بیشتر آنها در برس ها گیر می کنند، به همین دلیل توصیه می کنیم فرآیند تمیز کردن برس را به طور مکرر انجام دهید.

اگر از محصولات آرایشی مانند اسپری و ژل زیاد استفاده می کنید هفته ای یکبار برس خود را بشویید.

و در صورت استفاده از روغن برای موها، حتما باید هر دو هفته یکبار برس را بشویید.

در هر صورت می توانید تارهای مویی که در برس جمع شده را خارج کنید.

برس مو کثیف

نحوه تمیز کردن برس مو

تمیز کردن برس و ضد عفونی نمودن آن بسیار ساده است و زمان زیادی نمی برد. به همین منظور می توانید از جوش شیرین به عنوان یک ماده طبیعی استفاده کنید تا علاوه بر عدم تغییر pH پوست به تنظیم آن کمک کند.

1. موها را خارج کنید

اگر تا بحال موهای جمع شده در برس را خارج نکرده اید ممکن است بنابر نوع برس، انجام این کار با دست دشوار باشد. در این صورت می توانید از شانه دم باریک استفاده کنید. همچنین می توانید از نوعی شانه دیگر، قیچی یا برخی از لوازم نوک تیز استفاده کنید، این مرحله را با دقت انجام دهید تا به خود آسیب نرسانید.

نظافت برس مو

2. برای از بین بردن آلودگی ها، برس را خیس کنید

حتی اگر مویی داخل برس باقی نمانده باشد باید برس را در ترکیب آب گرم با شامپو یا جوش شیرین خیس کنید تا میکروارگانیسم ها و آلودگی های موجود در فضاهای پنهان برس را از بین ببرید. برای انجام این کار مراحل عنوان شده در ادامه ی این بخش از نمناک را دنبال کنید:

  • مقداری آب گرم را در یک ظرف پلاستیکی بریزید.
  • شامپو یا جوش شیرین را درون ظرف ریخته و با آب گرم مخلوط کنید تا خوب حل شود.
  • برای عملکرد بهتر از شامپو و جوش شیرین به طور همزمان استفاده کنید.
  • اگر برس شما از جنس پلاستیک است باید به مدت 5 دقیقه در آب بماند.
  • برس هایی که دسته آن چوبی هستند نباید با محلول آماده شده تماس پیدا کنند. در این حالت برس را طوری در آب قرار دهید که دندانه های آن در آب باشد.

نحوه شستن برس مو

3. ذرات گرد و خاک را با مسواک پاک کنید

اگر هنگام خیساندن برس، هنوز ذراتی از گرد و خاک به آن چسیبده باشد باید برس را با مسواک تمیز کنید. برای انجام این کار، برس را در محلول ذکر شده قرار دهید، سپس آن را خوب تکان دهید تا آب اضافی گرفته شود. اگر آلودگی زیادی خارج شد، می توانید دوباره برس را در آب گرم فرو برید تا کاملا تمیز شود.

4. برس را با سرکه ضد عفونی کنید

این مرحله اختیاری است و برای انجام آن به یک کاسه آب گرم و مقداری سرکه سفید نیاز خواهید داشت. نصف فنجان سرکه سفید را با نصف فنجان آب گرم ترکیب کرده و برس را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آن خیس کنید.

5. برس را خشک کنید

پس از اتمام مراحل پاکسازی، برس را با کمی آب سرد یا گرم بشویید. سپس برس را تکان داده و به صورت وارونه روی پارچه ای خشک قرار دهید تا کاملا خشک شود.

ضدعفونی برس

نحوه شست وشوی برس های چوبی

یکی از بهترین روش ها برای تمیز کردن برس هایی که دسته چوبی یا موی طبیعی دارند، استفاده از روغن درخت چای است. به همین منظور به یک برس ، 1/2 فنجان آب گرم، 5قطره روغن درخت چای نیاز دارید.

روغن درخت چای را به مقداری آب اضافه کرده و برس را در این ترکیب قرار دهید. تا حد ممکن دسته برس را بالاتر از سطح آب نگه دارید. پس از تمیز کردن، برس را با یک پارچه خشک کنید.

آموزش تمیز کردن انواع برس مو با مواد طبیعی

4.242
این مطلب مفید بود ؟357
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی