روتین دانشجویی

یه روتین عالی برای زندگی دانشجویی

کد مطلب : 85596زمان مطالعه : 6 دقیقه
دانشجویان برای رسیدن به موفقیت و داشتن زندگی شاد باید روتین سالمی را برای خود مشخص کنند که این دوره ی خاص از زندگیشان به بهترین نحو ممکن سپری شود.

روتین زندگی سالم برای دانشجوها

دوره دانشجویی یکی از خاص‌ترین دوره‌های زندگی هر فردی است. بسیاری از جوانان بعد از ورود به دانشگاه ممکن است سبک سالم زندگی خود را کنار بگذارند و تغییراتی در خواب، غذا خوردن، فعالیت بدنی و... ایجاد نمایند اما پیروی از سبک زندگی سالم می‌تواند تاثیر مستقیم و زیادی روی موفقیت‌های فردی و تحصیلی داشته باشد. در این بخش از نمناک نکاتی را برای داشتن یک زندگی سالم دانشجویی آورده ایم.

بخش اول:اهمیت به تغذیه

با مهم ترین مورد یعنی تغذیه شروع می کنیم:

به میزان مناسب غذا بخورید

برای جلوگیری از پرخوری حتی سالم ترین غذاها، میزان مصرف خود را یادداشت کنید تا بیش از مورد نیاز غذا نخورید.

غذا خوردن

صبحانه بخورید

زمانی که از خواب بیدار شدید، روز خود را با یک وعده غذایی خوب شروع کنید. چه هنگام ظهر از رختخواب بیرون بیایید و چه صبح زود حتما وعده غذایی متعادل و سالم را در برنامه داشته باشید.

میان وعده های سالم بخورید

خوراکی های سالم را در نزدیکی خود نگه دارید، اینگونه به احتمال زیاد به جای رفتن به سراغ غذاهای ناسالم، مواد غذایی سالم را در سفره خود خواهید گنجاند.

با استرس غذا نخورید

زمانی که استرس دارید، خوردن چیپس یا چند کوکی می تواند وسوسه انگیز باشد. خوردن به از بین رفتن استرس کمکی نمی کند، بنابراین از پر خوری در مصرف تنقلات خودداری و به جای آن ورزش یا استراحت کنید.

خوردن چیپس

آب بنوشید

نوشیدن آب کافی می تواند به افزایش تمرکز و همچنین جلوگیری از پرخوری کمک کند پس مطمئن شوید که در طول روز با نوشیدن آب، هیدراته می مانید.

نوشیدنی های شیرین و کافئین دار را محدود کنید

نوشیدنی ها شما را سیر نمی کنند اما، مطمئناً می توانند به چاق شدن شما کمک کنند و تأثیر مضری بر سلامت کلی شما داشته باشند. لازم نیست نوشابه و قهوه را به طور کامل کنار بگذارید فقط برای اینکه خود را در بهترین حالت نگه دارید، باید مصرف آن را کاهش دهید.

سعی کنید میوه و سبزیجات بخورید

اگر میوه ها و سبزیجات جزو مواد غذایی مورد علاقه شما نیستند، سعی کنید حداقل تعداد کمی از آنها را هر روز در رژیم غذایی خود بگنجانید.

سالاد خوردن

بخش دوم:ورزش

ورزش کردن برای بسیاری از افراد سخت است اما قرار دادن ورزش در برنامه شما را در رسیدن به تناسب اندام کمک می کند. اگر وقت کافی برای انجام ورزش ندارید، روزانه تنها نیم ساعت ورزش کنید.

حرکات کششی انجام دهید

قبل از ورزش کردن با انجام حرکات کششی به خود کمک و از صدمات جلوگیری کنید. حرکات کششی ساده قبل و بعد از ورزش یا انجام فعالیت بدنی می تواند به شما کمک کند تا فعال و بدون درد باشید.

به باشگاه بروید

اکثر مدارس یا دانشگاه ها امکانات سالن بدنسازی را برای دانش آموزان فراهم می کنند که دانشجویان می توانند به صورت رایگان از آنها استفاده کنند. بین کلاس‌ها یا وقتی صبح‌ها از خواب بیدار می‌شوید به باشگاه بروید تا تمرینات ورزشی را با هم کلاسی ها انجام دهید.

دمبل زدن

بخش سوم:خواب

اگر در طول روز وقت دارید، یک چرت کوتاه می تواند به بهبود سطح انرژی شما کمک کند فقط مطمئن شوید که خیلی نزدیک به زمان خواب یا برای مدت طولانی چرت نزنید.

در رختخواب کار نکنید

کار در رختخواب می تواند خوابیدن را سخت‌تر کند. فضای کار خود را جدا از فضای خواب خود نگه دارید تا از بی خوابی جلوگیری کنید.

تا حد امکان یک شب کامل استراحت کنید

در حالی که میزان خواب مورد نیاز هر فرد متفاوت است، اکثر افراد به 7 تا 9 ساعت نیاز دارند تا احساس راحتی کامل کنند. ممکن است هر شب امکان‌پذیر نباشد که 7 تا 9 ساعت بخوابید پس سعی کنید روزها خواب کوتاهی داشته باشید.

خوابیدن

اثرات کمبود خواب را بدانید

کمبود خواب نه تنها شما را بداخلاق می کند بلکه می تواند توانایی شما را برای تمرکز در کلاس کاهش دهد، بنابراین سعی کنید به همان اندازه که نیاز دارید، بخوابید.

برنامه روتین ایجاد کنید

با ایجاد یک برنامه روتین خواب شبانه خود را تنظیم کنید. داشتن برنامه برای خواب به ذهن و بدن شما می فهماند که زمان خواب نزدیک است و باید به حالت خواب برود. گر چه یک برنامه روتین در ابتدا مشکل است اما پس از چند هفته تمرین، به شما کمک می کند در صورت نیاز به خواب بروید.

اتاق خود را تاریک و ساکت نگه دارید

سعی کنید اتاق خود را تا حد امکان تاریک، ساکت و خنک نگه دارید، این کار به بدن شما کمک می کند بهتر بخوابید.

اتاق تاریک برای خوابیدن

بخش چهارم:جلوگیری از بیماری

نکاتی که خواهید خواند را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری ها رعایت کنید:

دست هایتان را بشویید

مطالعات نشان داده اند که شستن ساده دست ها می تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری ها کمک کند بنابراین دست‌هایتان را بشویید به‌ویژه زمانی که می خواهید بینی، دهان یا چشم‌هایتان را لمس ‌کنید زیرا غشاهای موجود در این نواحی باعث می شوند باکتری ها و ویروس ها به راحتی وارد بدن شما شوند.

واکسن آنفولانزا بزنید

با وجود میکروب‌های بسیار زیاد، گاهی اوقات تزریق واکسن آنفولانزا بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید تا بیمار نشوید. بسیاری از دانشگاه ها این واکسن‌ها را با قیمت‌های پایین‌تری ارائه می‌کنند تا دانشجویان بتوانند با هزینه کمی واکسینه شوند.

واکسن زدن

از دوست سرما خورده خود دوری کنید

اگر دوست بیماردارید سعی کنید از صرف زمان زیاد در کنار او خودداری کنید. دست زدن به فرد بیمار و وسایل آنها می تواند احتمال بیماری را افزایش دهد.

داروهای ساده بدون نسخه را امتحان کنید

بیشتر ویروس‌ها احساس بدی در شما ایجاد می‌کنند اما، بدون مراجعه به داروخانه برای کمک به کاهش علائم خود، داروهای بدون نسخه را امتحان کنید.

بخش پنجم:استرس

عامل بسیاری از مشکلات جسمی و روانی همین استرسی است که باید کنترل شود، پس:

برنامه داشته باشید

اگر عادت به مطالعه، ورزش و خوابیدن در ساعات معینی پیدا کنید، راحت‌تر می‌توانید تمام کارهایی را که باید در یک روز انجام دهید بدون اینکه استرس زیادی داشته باشید به اتمام برسانید.

برنامه ریزی

برای ساعات کاری محدودیت ایجاد کنید

شما نمی توانید تمام وقت کار کنید، تفریح و آرامش نیز باید بخشی از برنامه تان باشد. زمان‌های کار را محدود کرده و کمی استراحت کنید تا مریض نشوید.

واقع بین باشید

گاهی اوقات هیچ راهی وجود ندارد که بتوانید کارهای مورد علاقه خود را در یک روز انجام دهید. درچنین مواقعی واقع بین باشید و درک کنید که فقط می توانید تعدادی از کارها را انجام دهید.

کمک بگیرید

اگر احساس خستگی می کنید، تماس بگیرید و از اساتید و دوستان کمک بخواهید. آنها ممکن است بتوانند به شما زمان بیشتری بدهند یا به شما کمک کنند تا پروژه ها و مطالعه را با سرعت بیشتری انجام دهید.

از مدیتیشن و یوگا استفاده کنید

بسیاری از دانشگاه ها مجهز به برنامه‌هایی هستند که می‌توانند به دانشجویان کمک کنند تا از طریق یک جلسه آرامش‌بخش مراقبه، استرس خود را رها کنند.

مدیتیشن و یوگا

با دوستان خود وقت بگذرانید

چیزهایی مختلفی برای شاد شدن شما وجود دارد، مانند بودن در کنار افرادی که دوست شان دارید. برای اینکه شاد باشید و از استرس تکالیف دور بمانید، با دوستان شام بخورید یا با هم وقت بگذارنید و تلویزیون تماشا یا پیاده‌روی کنید.

بخش ششم:سلامت روان

برای حفظ این بخش از روتین زندگی سالم دانشجویی لازم است:

علائم افسردگی را بشناسید

تشخیص افسردگی ساده از افسردگی جدی می تواند سخت باشد پس نشانه های افسردگی را نه تنها برای خودتان بلکه به نفع دوستانتان بشناسید.

اعتماد به نفس خود را بالا ببرید

اگر می‌دانید که در بعضی چیزها مهارت دارید به جای تمرکز بر روی عیوب خود، برنقاط مثبت خود تمرکز کنید و به اعتمادی که از این فعالیت‌ها می‌گیرید، توجه نمایید.

داشتن اعتماد به نفس

اهداف تعیین کنید

اگر اهدافی را برای خود در نظر بگیرید که در طول سال تحصیلی برای رسیدن به آنها تلاش کنید، انگیزه و مثبت اندیشی بیشتری خواهید داشت.

کوله پشتی سنگین برندارید

یک کوله پشتی بیش از حد پر می تواند به کمر شما آسیب برساند و بعداً درد شدید کمر و شانه را برای شما ایجاد کند. اطمینان حاصل کنید که کوله پشتی شما به درستی پر شده است و از حمل بیش از حد آن خودداری کنید.

یه روتین عالی برای زندگی دانشجویی

3.88
این مطلب مفید بود ؟62
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ش
وبگردی