رفتن به مشاوره
مشاوره به بهبود روابط کمک شایانی میکند اما اگر همسر شما برای مراجعه به روانشناس مقاومت میکند بدون دعوا و بحث با روش درست او را برای رفتن به مشاوره راضی کنید.

راضی کردن همسر برای مراجعه به مشاوره و روانشناس

احتمالا خیلی از شما بعد از گذشتِ زمانی از آشنایی با همسرتان متوجه شده اید که برای داشتنِ یک زندگی پر از آرامش؛ عشق به تنهایی کافی نیست. شاید عاشقانه همسرتان را دوست داشته باشید و مدت زمان زیادی کنار هم باشید؛ اما باز هم مشکلاتی دارید که نمی توانید برطرف کنید.

در چنین حالتی متوجه می‌ شوید که نیاز به مراجعه به مشاور دارید تا زندگیتان را بهتر پیش ببرید؛ اما شاید همسرتان راضی به انجام این کار نباشد. سوال اینجاست که چگونه باید همسر را راضی کنیم تا به مشاور مراجعه کند. در این قسمت از خانواده پلاس نمناک مفصلا توضیح خواهیم داد.

برای رفتن به مشاوره خط و نشان نکشید

اگر می خواهید همسرتان با شما همراه شود و برای رابطه تان کار مثبتی انجام دهد که آن هم رفتن به مشاور است، مجبور نیستید که این کار را با خط و نشان کشیدن به او بگویید. در واقع باید سعی کنید که از بُعد احساسی وارد کار شوید. بدترین حالت این است که شما حالت تدافعی به خودتان بگیرید و به گونه‌ ای رفتار کنید که او مجبور شود به مشاور بیاید.

مشاجره زناشویی

اجازه دهید که او قصد و نیت خیرتان را بداند

از همان اول باید قصد و نیتی که برای رفتن به مشاوره دارید را به همسرتان بگویید. به او بگویید که نمی خواهید رابطه تان را تمام کنید، بلکه به دنبال راهی می گردید تا رابطه بینتان را بهتر کنید. با انجام این کار او حس بهتری نسبت به رفتن به مشاور پیدا می کند.

تدافعی عمل نکنید

پیش از این هم اشاره کردیم که هرگز حالت تدافعی به خودتان نگیرید. اگر همسرتان نمی خواهد نزد مشاور بیاید، احتمالاً می خواهد معایب این کار را برای شما بازگو کند که در چنین حالتی قطعا خیلی از این کار دفاع می کنید و همه چیز به هم می ریزد‌؛ پس حالت تدافعی را کاملا فراموش کنید.

در مورد موضوعاتی که قرار است به مشاور بگویید، صادق باشید

قرار نیست همسرتان را گول بزنید. به او بگویید که دقیقاً برای چه مشکلی می خواهید به مشاور مراجعه کنید و حتما در مورد این موضوع با او صحبت کرده و هماهنگ شده پیش بروید.

صحبت کردن

اهداف مشخص داشته باشید

اگر همسرتان هنوز هم برای رفتن به مشاور مقاومت می کند، بهتر است که هدف این کار را برایش شرح دهید؛ یعنی به او بگویید که قرار است اتفاقات خوبی بعد از این دوره در زندگیتان رخ بدهد و حتماً مدت زمانی را در مورد این کار با او صحبت کنید و بگویید چه هدفی برای رابطه و زندگی تان دارید.

تجربه غلط درمان در گذشته را فراموش کنید

شاید خیلی از اوقات شما از افراد اشتباهی مشاوره گرفته اید و نتیجه بد هم نصیبتان شده است. اگر چنین تجربه ای داشتید، بهتر است که این نتایج را برای همیشه فراموش کنید و سعی کنید که دیدگاه همسرتان را هم تغییر دهید. از طرفی این که می خواهید از یک نفر دیگر کمک بگیرید، هرگز به این معنا نیست که خود در حل مشکلات ناتوان هستید، بلکه معنایش این است که می خواهید این کار را به صورت حرفه ای و تخصصی پیش ببرید.

در مورد انگیزه هایی که دارید؛ صادق باشید

بدترین کاری که می توانید انجام دهید، این است که همسرتان را گول بزنید و او را به بهانه جایی دیگر؛ به مشاور ببرید که از این طریق هرگز به نتیجه نمی رسید؛ پس بهتر است در مورد انگیزه هایی که برای کارتان دارید، کاملاً صادق باشید و او را راضی کنید تا با میل خود با شما همراه شود.

مشاوره خانواده

با هم؛ یک مشاور انتخاب کنید

وقتی به این نتیجه رسیدید که پیشِ مشاور بروید، حتما با مشورت همسرتان بهترین مشاور را انتخاب کنید و هر دو بر سر این موضوع به توافق برسید. اگر به شما بگوید که می‌ توانید هر کسی که می ‌خواهید را انتخاب کنید، اجازه دارید بهترین فرد را با توجه به ترجیحات خود پیدا کنید.

به شخصیت همسرتان حمله نکنید

اگر همسرتان راضی شد که پیشِ مشاور بیاید، حمله کردن به شخصیت او اصلا کار درستی نیست. بلکه باید روی چیز هایی تمرکز کنید که نیاز به تغییر دارد. شاید این تغییر در خودتان هم لازم باشد؛ پس مراقب باشید که هرگز شخصیت همسرتان را تخریب نکنید.

روی خودتان کار کنید

اگر الگوی درستی باشید و تغییرات را از خودتان شروع کنید، احتمالاً همسرتان نسبت به پیشنهادات شما انعطاف پذیرتر خواهد بود. اگر در حال حاضر رفتن پیش یک مشاور در برنامه های او نیست، می توانید روی خودتان کار کنید. مراقبت از خود را تمرین کنید، یک برنامه ورزشی جدید را شروع کنید و در کنارش، مسئله مشاور را هم با همسرتان در میان بگذارید.

صحبت با همسر

همسرتان را به خاطر کار های غلطی که داشته؛ سرزنش نکنید

خیلی راحت است که شما همه تقصیر ها را گردن همسر بیندازید و بخواهید او را سرزنش کنید و مجابش کنید که باید به مشاور مراجعه کنید؛ اما این کار هرگز نتیجه درستی نمی دهد و باعث می شود که همسرتان تمایلی به آمدن نزد مشاور پیدا نکند. به جای آن باید به همسرتان بگویید که با او هیچ مشکلی ندارید، بلکه می خواهید با رفتن به مشاور رابطه تان را تقویت کنید و اختلاف نظرها را به کم ترین حد ممکن برسانید.

نگرانی خود را به او ابراز کنید

سعی کنید که نگرانی خود را برای رابطه تان ابراز کنید و نشان دهید که چقدر همسرتان در برایتان مهم است و می‌ خواهید همه چیز خوب پیش برود. انجام این کار احتمالا او را تشویق می‌ کند که برای رابطه تان تلاش کند.

مسئولیت اشتباهات و مشکلات تان را بپذیرید

به جای این که به سراغ سرزنش کردن همسرتان بروید، سعی کنید که بپذیرید خودتان هم مشکلاتی دارید که مشاور می تواند آن را برطرف کند. زمانی که همسر ببیند شما هم تقصیر خود را می فهمید و متوجه مشکلات و اشتباهات تان هستید، تمایل بیشتری برای مراجعه به مشاور پیدا می کند.

ساده ترین راه راضی کردن همسر برای گرفتن مشاوره

53
این مطلب مفید بود ؟30
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن/ش
وبگردی