رفتار با بیمار کرونایی
برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا باید از افراد مبتلا به کروناویروس دوتا سه هفته دوری کنید اما بعد از بهبودی نباید رفتار غلط و نادرستی با آن ها داشته باشید.

باید نبایدهای رفتار مناسب با بیماران کرونایی

ویروس کرونا شیوع گسترده ای در جهان داشته و افراد زیادی را درگیر خود نموده است. متاسفانه تا کنون واکسن و داروی موثری برای این بیماری وجود ندارد بنابراین شمار مبتلایان روز به روز در حال افزایش است. کرونا شباهت زیادی به سرما خوردگی و سایر بیماری های تنفسی دارد اما شیوع آن از این بیماری ها بیشتر است.

بعضی از افراد به ویروس مبتلا می شوند اما علامتی ندارند و می توانند ویروس را به اطرافیان انتقال دهند. ترس از انتقال ویروس کرونا و ناآگاهی باعث شده که برخی از بیماران کرونایی با رفتار و واکنش غلط اطرافیان مواجه شوند. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به شما می گوییم با بیماران کرونایی چه رفتاری داشته باشید.

رفتار با بیمار کرونایی

راه های انتقال ویروس کرونا

ویروس کرونا از راه تنفس با صحبت کردن، حرف زدن، عطسه کردن از فرد آلوده به ویروس به فرد سالم منتقل می شود. همچنین این ویروس از راه تماس نیز انتقال می یابد یعنی زمانی که ما به سطوح آلوده به ویروس دست می زنیم و سپس دست خود را به چشم و دهان خود می زنیم ویروس به بدن ما منتقل می شود.

طبق مطالعات جدید ویروس از راه مدفوع هم می تواند منتقل شود. زمانی که اقدامات پیشگیرانه را رعایت نکنیم مقدار زیادی ویروس ما را آلوده و مبتلا می کند؛ بنابراین باید اقدام سه گانه پیشگیرانه (رعایت فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و شستشوی دست) را تا حد امکان رعایت کنیم تا با تعداد ویروس کمتری آلوده شویم و در نتیجه خطر شدت گرفتن بیماری کمتر شود.

انتقال ویروس کرونا

از بیمار کرونایی تا چند روز دوری کنیم؟

این ویروس با ورود به بدن بعد از یک دوره دو تا 14 روزه موجب بروز علائمی مشابه علائم آنفلوآنزا می شود اما 20 درصد از مبتلایان علائم شدیدتری دارند. کرونا یک بیماری عادی است که بعد از یک دوره 14 تا 21 روزه بطور کامل خوب می شود.

بیشتر مبتلایان کرونا بعد از یک دوره دو تا سه هفته ای در صورت درمان مناسب بهبودی کامل حاصل کرده و دیگر خطری نداشته و ناقل بیماری نیستند پس با یک مراقبت ساده 14 روزه می توان از انتقال این ویروس پیشگیری کرد. زمانی که فرد مبتلا بهبود یافت و تست کرونای او منفی شد، دیگر جایی برای ترس وجود ندارد و دیگران می توانند به راحتی با او ارتباط برقرار کنند.

دوری از بیمار کرونایی

رفتار با بیماران کرونایی

ابتلا به کرونا همانند سرما خوردگی و سایر بیماری های تنفسی است و نباید با بیماران و خانواده های آنها رفتار نامناسبی داشت. همانطور که گفتیم در صورت درمان این بیماری تا 21 روز خطر انتقال دارد.

در این مدت فرد بیمار و یا خانواده او که ممکن است ناقل ویروس باشند باید قرنطینه شوند و در خانه بمانند تا کاملا درمان گردند. افراد مشکوک به بیماری حتما در اجتماع فاصله گذاری را رعایت نموده و از ماسک و دستکش استفاده نمایند.

بعد از این مدت بیماران بهبود یافته می توانند با دیگران ارتباط داشته باشند و باید مانند همه افراد مسائل بهداشتی را رعایت کنند. متاسفانه در جامعه ما به دلیل ترس و یا ناآگاهی بسیاری از افراد با بیماران بهبود یافته کرونایی رفتار درستی ندارند.

ارتباط با فرد کرونایی

خانواده و همکاران و دیگر افراد جامعه از آنها به طرز عجیبی فاصله می گیرند و حتی بعد از بهبودی و منفی شدن تست کرونا، باز هم به آنها نزدیک نمی شوند بنابراین بسیاری از افرادی که بیمار می شوند، به دیگران نمی گویند که کرونا گرفته اند و اینگونه خطر شیوع بیماری در سطح جامعه افزایش می یابد.

فرد مبتلا به کرونا پس از ترخیص از بیمارستان و در دوران نقاهت فرد ناقل به شمار نمی رود. فردی که درگیر کرونا می شود نیاز به حمایت بیشتر جامعه و اطرافیان دارد. افراد مبتلا به کرونا در کنار تحمل درد و استرس ناشی از بیماری و ترس از مرگ، متاسفانه گاهی باید نگاه و احساس منفی دیگران را مانند طرد، تحقیر و انواع تبعیض های اجتماعی و پیامدها و مشکلات ناشی از آن را تحمل کنند. بیماری کرونا بر بدن انسان ها تحمیل شده و هیچ انگی نیست.

برخورد با بیمار کرونایی

پس با برخورد نامناسب با آبروی افرادی که مبتلا به ویروس کرونا شدند بازی نکنید زیرا این ترس باعث می شود بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس برای درمان به مراکز درمانی مراجعه نکنند و این امر مشکلات زیادی را به دنبال دارد.

همه افراد باید نسبت به رفتارهای اجتماعی خود بیشتر فکر کنند و تصور کنند اگر خود آنها به این ویروس مبتلا می شدند از این رفتار و برخورد مردم راضی بودند. بیماری کرونا نیز مانند همه بیماری ها نیاز به رعایت بهداشت دارد و فردی که مبتلا به این بیماری می شود هیچ گناهی ندارد و ممکن است به هر نحوی مبتلا شود.

بیماری کرونا شوخی نیست و همه باید ضمن جدی گرفتن این بیماری به توصیه های بهداشتی توجه داشته باشند. برای قطع زنجیره کرونا مه افراد باید تا حدالامکان در خانه بمانند و به سفر نروند، دورهمی و مهمانی نروند، توصیه های بهداشتی را رعایت و در صورت علامت دار شدن به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

رفتار صحیح و مناسب با بیمار کرونایی

4.48
این مطلب مفید بود ؟71
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی