کرونا بعد واکسن
واکسن کرونا امنیت صددرصدی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس ندارد. زیرا برخی افراد بعد از واکسینه شدن هم تست کووید آن ها مثبت شده است.

پاسخ به سوالات کرونایی افرادی که واکسن تزریق کردند

گزارش ها نشان می دهد که میلیون ها انسان در سراسر جهان واکسن کرونا را تزریق کردند اما بسیاری از آن ها در معرض ویروس قرار گرفتند و به آن مبتلا شدند. پس همانطور که می بینید واکسن کرونا هرگز امنیت صددرصدی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس را ایجاد نمی کند و ایمنی 100% را نخواهد داشت.

بعضی از افراد ممکن است بعد از واکسن و بعضی از طریق ابتلا شدن به ویروس، بدنشان ایمن شود اما باز هم خطر ابتلا به کرونا در آن ها وجود دارد و به طور کامل مصون نیستند. پس ابتلا به کرونا در افرادی که واکسن زده اند، به ما یادآوری می کند که ویروس هنوز هم شیوع دارد و خطر آن همه را تهدید می کند.

تست کرونای افرادی که واکسن زدند هم مثبت می شود

اول بسیار مهم است به این فکر کنیم که تست مثبت نشان دهنده وجود عفونت کووید است. یعنی وجود ویروس کرونا که باعث ایجاد کووید شده است اما وجود این بیماری فقط زمانی قطعی می شود که عفونت باعث ایجاد علائمی مثل تب و سرفه باشد. بسیاری از افراد این ویروس را در بدن خود دارند اما هیچ کدام از این علائم را بروز نمی دهند.

کرونا بعد واکسن

کسانی که بعد از واکسن کرونا میگیرن واکسنشون بی اثر میشه؟

جهش جدید باعث نمیشود که تاثیر واکنس کرونا بطور کامل از بین برود و این سویه ها تدریجی رخ داده و به مرور اثرگذاری واکسن را کم می کنند. اگرچه واکسن ها هم یک سیستم دفاعی قوی در برابر بیماری های شدید که به خاطر ویروس کرونا ایجاد شده اند به وجود می آورند، اما به طور کامل در برابر عفونت مقاومت نمی کنند. به این دلیل که بسیاری از افراد واکسینه شده هنوز هم در معرض خطر ابتلا به این ویروس و انتقال آن به دیگران هستند.

هرچقدر که چرخه کووید در اجتماع بیشتر باشد، احتمال ابتلا به این عفونت افزایش پیدا می کند. ممکن است افراد علائم کووید را هم از خودشان نشان دهند و در موارد نادر این بیماری ممکن است برای فرد خطرناک شود.

یکی دیگر از خطرات بعد از ابتلا به کووید، خستگی طولانی مدت، بی حالی، تنگی نفس و دیگر علائمی است که از هر 10 نفر فرد مبتلا در یک نفر دیده می شود اما هنوز مشخص نیست که آیا واکسن می تواند از این علائم جلوگیری کند یا خیر.

کرونا بعد از تزریق واکسن

چرا و چگونه افراد واکسینه شده دوباره کرونا می گیرند؟

افرادی که واکسن دریافت کرده اند می توانند مبتلا به کرونا شوند و این موضوع چنانچه در ادامه ی این بخش از بهداشت و سلامت نمناک میخوانید 3 فاکتور اصلی دارد.

ویروس

ویروس به فعالیتش ادامه می دهد تا بتواند به متغیر های مختلف جهش پیدا کند. جهش هایی که ابتلا را افزایش می دهند و با سیستم ایمنی شما آشنایی بیشتری دارند. این موضوع در سراسر جهان اتفاق می افتد.

واکسن

اطلاعات موجود نشان می دهد که اکثر واکسن های کووید در برابر ابتلای شدید مقاومت می کنند که معمولاً واکسن های مدرنا و فایزر، اصلی ترینشان هستند. البته باید هر دو دوز تزریق شود تا ایمنی افزایش پیدا کند که معمولا آن را در فاصله دو الی 12 هفته ای انجام می دهند. به همین دلیل کمی طول می کشد تا بدن فرد بتواند از لحاظ ایمنی تقویت شود.

نوع واکسن کرونا

پاسخ بدن فرد

موثرترین واکسن ها در حالت ایده آل باز هم عملکرد 100 درصدی سیستم ایمنی را تضمین می کنند و بعضی از افراد ممکن است به واکسن پاسخ خوبی نداشته باشند بنابراین پادتن های مقابله کننده با ویروس به اندازه کافی در بدن آن ها تولید نمی شود و در کشتن ویروس شکست می خورد که معمولاً افراد در سنین بالاتر و کسانی که مشکلات سیستم ایمنی دارند، بیشتر در معرض خطر هستند زیرا سیستم ایمنی آن ها ضعیف است و ممکن است به واکسن واکنش خوبی نداشته باشند. همچنین افرادی هم که پیوند اعضا انجام داده اند یا سرطان دارند یا ویروس در بدنشان است، جزء این دسته قرار می گیرند.

چه چیزهایی باید در مورد این عفونت ها بدانیم؟

شواهد نشان می دهد که حتی بعضی از تغییرات ویروس ممکن است باعث کاهش شدت بیماری شود و برای افرادی که واکسن زده اند، خیلی شدید نشود.

از ماه می سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها ثبت عفونت های ویروس کرونا را در افراد واکسینه شده متوقف کرد و در 12 جولای؛ 3733 مورد مبتلا به کووید که بستری شده بودند و 791 مرگ و میر داشتند، یعنی 97 درصد کسانی که بستری شده بودند، واکسیناسیون روی آن ها انجام نشده بود و 44 درصد جمعیت هنوز دوز اول واکسن را هم تزریق نکرده بودند.

ویروس کرونا

تاثیر گذاری واکسن بر روی کووید چقدر است؟

در تحقیقات آزمایشگاهی واکسن های کووید که اکنون استفاده می شوند، تاثیر گذاری بین 50 تا 95 درصد دارند. یعنی کسانی که به صورت داوطلب این واکسن ها را دریافت کرده اند و کسانی که واکسن های معتبر زده اند، بین 50 تا 95 درصد ایمنی در آن ها ایجاد می شود. به همین دلیل نرخ تأثیر گذاری آن به طور میانگین حدود 80 درصد است.

یعنی 80 درصد ایمنی بدن در برابر ابتلا به بیماری تضمین می شود و 20 درصد، هنوز احتمال ابتلا هست . البته ممکن است این عدد برای بعضی از افراد متفاوت باشد و تاثیرگذاری واکسن های مختلف در افراد مختلف با یکدیگر یکسان نخواهد بود.

چقدر احتمال دارد که فرد واکسینه شده ویروس کرونا را پخش کند؟

شواهد نشان می دهد که واکسن های کووید می توانند خطر ابتلای شیوع ویروس را کاهش دهند. مطالعات در اسکاتلند در اواخر سال 2020 و اوایل سال 2021 به این نتیجه رسیدند که موارد ابتلا به کووید در کسانی که واکسن زده بودند و در حوزه بهداشت فعالیت می کردند؛ 30% کم تر شده بود و همچنین مطالعات در انگلستان هم نشان داد که احتمال انتقال بین 40 الی 50 درصد در بین افراد واکسینه شده کاهش پیدا کرده است.

علت آن هم این است که واکسن های کرونا مدت زمان باقی ماندن ویروس در بدن را کوتاه تر می کنند و در نتیجه میزان انتقال دهی آن ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

پخش کرونا بعد واکسن

اما به طور کلی مطالعات عمیق و پزشکی نشان می دهد که استفاده از واکسن؛ خطر ابتلا به کووید را کاهش می دهد زیرا واکسن ها حاوی mRNA کووید هستند و محافظت خوبی را در بدن ایجاد می کنند و هر زمانی که ویروس وارد شود، به خوبی با آن مقابله می کنند.

اگر واکسن زدید و کرونا گرفتید، احتمالاً علائم خفیف تر هستند. شواهد نشان می دهد افرادی که بعد از واکسن کرونا می گیرند، علائمشان بسیار خفیف تر است.

افرادی هم که هردو دوز واکسن را استفاده کرده اند، معمولا کارشان به بستری و بیمارستان نمی کشد؛ البته ممکن است در این بین کسانی هم باشند که واکسن زدند و بستری شوند و جان خود را از دست بدهند اما احتمال این موضوع بسیار کم است.

حقایق مهم درباره ابتلا به کرونا پس از تزریق واکسن

55
این مطلب مفید بود ؟50
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : cdc.gov / bloomberg / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی