بی خوابی و کرونا
در این روزها به دلیل ویروس کرونا افراد زیادی دچار استرس هایی هستند که موجب ایجاد اختلال در خواب شبانه آن ها شده است. با راهکارهای مناسب با این بی خوابی مقابله کنید.

بی خوابی و کرونا، معضلی که همراه با کووید 19 آمد

اخبار تلخ و نگران کننده ی کرونا به شدت عامل ایجاد استرس و اضطراب در بین مردم شده است. مشکلات اقتصادی هم که بر اثر شیوع این بیماری به وجود آمده است، باعث شده است که افراد تحت فشار بسیار زیادی قرار بگیرند که همین موضوع ممکن است عاملی برای بی خوابی شبانه باشد یا این که باعث شود افراد در میان شب به طور ناگهانی از خواب بپرند.

اگر شما هم با این مشکل روبرو هستید باید بدانید که در این معضل تنها نیستید و شمار زیادی از افراد جامعه درگیر این بیخوابی ناشی از کرونا هستند به همین دلیل در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک راه کارهایی را با شما به اشتراک می گذاریم که بتوانید به بی خوابی شبانه خود در دوران کرونا غلبه کنید.

بی خوابی و کرونا

راههای ساده رهایی از بی خوابی ناشی از استرس کرونا

یک روتین داشته باشید

حتماً باید یک برنامه منظم برای ساعت خواب و ساعت بیداری داشته باشید. یاد بگیرید که چگونه ساعت خواب و ساعت بیداری خود را به طور منظم تعیین کنید. هر روز صبح و هر شب باید شبانه روزی خود را مشخص کنید. اگر هر روز سر ساعت خاصی از خواب بیدار شوید و در طول روز چرت نزنید ، می توانید راحت تر بخوابید.

قبل خواب یک زمان آرامش بخش داشته باشی

منظور از زمان آرامش بخش این است که نیم ساعت قبل از خواب وارد محیطی با یک نور معمولی و نسبتاً کم شوید. از انجام فعالیت های محرک مثل تماشا کردن برنامه مورد علاقه دوری کنید.

سعی کنید به انجام کارهایی مثل پازل چیدن، خواندن یک کتاب یا یک روزنامه بپردازید. البته پیشنهاد می کنیم که هرگز قبل از خواب اخبار نخوانید و گوش ندهید. انجام تمرین های عمیق تنفسی هم می تواند راهی مناسب و موثر برای قبل از خواب باشد.

فعالیت قبل از خواب

از لوازم الکتریکی دور باشید

یکی دیگر از فعالیت هایی که خواب شما را به هم می ریزد، استفاده از لوازم الکتریکی مخصوصاً قبل از خواب است و همچنین هنگام شب از فیلتر رنگ آبی در گوشی موبایل خود استفاده کنید. افرادی که قبل از خواب از موبایل، تلویزیون و هرگونه لوازم الکتریکی استفاده می کنند، هنگام بیداری خستگی زیادی را در بدن خود حس خواهند کرد.

یک محیط خواب ایده آل برای خودتان تعیین کنید

یک اتاق تاریک با دمایی بین 65 تا 70 درجه یعنی یک شرایط عالی برای فراهم کردن محیط برای خواب. معمولاً محیط های خنک تر برای استراحت مناسب هستند. پس توصیه نمی شود قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید زیرا دمای بدن شما را بالا می برد و خوابیدن را سخت تر می کند.

محیط خواب ایده آل

قبل از خواب وعده غذایی سنگین نخورید

اگر سابقه دارد که شب ها به دلیل گرسنگی از خواب بیدار شوید، می توانید قبل خواب یک میان وعده سبک بخورید که آسیب زیادی وارد نکنند. می توانید قبل از خواب میوه میل کنید.

عصرها حتما ورزش کنید

از آن جایی که حرکات کاردیو دمای مرکزی بدن را بالا می برد، به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که سه ساعت قبل از خواب ورزش کنید. انجام ورزش های عصرگاهی فواید زیادی برای بهبود خواب دارند.

ورزش های عصرگاهی

مصرف کافئین را محدود کنید

کافئین به مدت 8 ساعت داخل بدن باقی می ماند. پس بهتر است از ساعت 2 الی 3 بعد از ظهر به بعد مصرف آن را قطع کنید.

اگر نصف شب از خواب بیدار شدید از رختخواب بیرون بیایید

وارد اتاق دیگری شوید که کاملاً ساکت و راحت است. فعالیت هایی را انجام دهید که در دوران آرامش قبل از خواب انجام میدادید. مثلا سر خودتان را با خواندن یک کتاب گرم کنید.

هدف ما این است که دوباره احساس خواب آلودگی در شما ایجاد شود. شاید وسوسه شوید به انجام کارهایی مثل ظرف شستن یا تا کردن لباس ها بپردازید اما قطعاً این کارها دوباره شما را بیدار تر می کند.

بی خوابی و کتاب خواندن

زمانی که دوباره به رختخواب برگشتید، ساعت را نگاه نکنید

حتماً آلارم را برای ساعتی که همیشه بیدار می شوید، تنظیم کنید. نگاه کردن به گذشتن دقایق ساعت، استرس شما را افزایش می دهد و عاملی برای جلوگیری از خوابیدن است. پس بهتر است اصلاً ساعت را نگاه نکنید.

چنانچه در ادامه خواهید خواند در مطالب قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک روش های فوق العاده ای برای درمان بی خوابی گفته ایم که شامل:

درمان بی خوابی با نسخه بوعلی سینا

درمان بی خوابی و بدخوابی در 2 دقیقه

تکنیک رفع بی خوابی

بی خوابی و کرونا ؛ راه حل چیست؟

52
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی