برخورد با افراد افاده ای
اشخاص افاده ای انسان های دوست داشتنی نیستند که معمولا با رفتارهایشان باعث نابودی اعتماد به نفس شما می شوند و شما باید برخوردی مناسبی با این افرادداشته باشید.

خصوصیات افراد افاده ای و بهترین نوع رفتار و برخورد با آنها

آیا تا به حال در اطرافتان کسی بوده است که همیشه فکرمی کند از دیگران برتر است ؟ آیا این احساس را داشته اید که برخی از آن ها شما را از بالا نگاه می کنند؟ آیا تا به حال شده قربانی اجرای قوانین خودسرانه این اشخاص باشید؟ اگر احساسات فوق را تجربه کرده اید بدایند که گرفتار فردی افاده ای شده اید.

افراد افاده ای

افاده ای ها همه جا هستند. آن ها را میتوان درشهر، حومه شهر، محل کار، مدرسه و ... یافت. غالبا می توان آن ها را با این واقعیت که فکر می کنند بهتر از بقیه هستند تشخیص داد. این افراد دوستان واقعی کمتری نسبت به برخی افراد دارند زیرا بیش از دیگران، به خودشان اهمیت می دهند.

صرف نظر از جایگاه اجتماعی یا وضعیت اقتصادی، هیچ دلیلی برای افاده ای بودن وجود ندارد. از این گذشته، یکی از مهم ترین قوانین آداب و رسومی مناسب، احترام گذاشتن به دیگران است که افاده ای ها برعکس عمل می کنند.

خود شیفتگی

مقایسه ی صفات افاده ای ها و افراد با نزاکت

صفات افاده ای ها و خصوصیات رفتاری آنها :

  •  افاده ای ها معمولا با پافشاری بر قوانین خاص خود که ممکن است مناسب نباشد، باعث ناراحتی دیگران می شوند. این قوانین ممکن است براساس " برندهای" لباس هایی باشد که شما می پوشید یا مکان هایی باشد که رفت و آمد می کنید و طبق استاندارد آن ها نیست.
  •  افاده ای ها، دیگران را به دلایل خودسرانه مانند بی پولی یا موقعیت اجتماعی کنار می گذارند.
  •  افاده ای ها اغلب فردی متظاهرهستند و سعی می کنند تا خود را فراتر از آن چه شایسته آن هستند نشان دهند.
  •  افاده ای ها، افرادی آدم فروش و ضعیف هستند که در هرموقعیتی که منافع آن ها در میان باشد دیگران را می فروشند.

خصوصیاتن افراد افاده ای

صفات افراد بانزاکت:

  •  شخص بانزاکت تمام تلاش خود را می کند تا دیگران را راحت کند.
  •  حتی هنگام انجام آداب و رسوم ، بدون توجه به عمل سکوت کرده و غالبا غیرمحسوس خواهد بود.
  •  فرد با نزاکت معمولا برای افرادی که قوانین آداب و معاشرت را نمی دانند، نوعی پوشش محسوب می شود تا آن ها مرتکب تخلفی نشوند.

مفهوم افاده ای بودن ؛ فرد افاده ای کیست ؟

فرد افاده ای کسی است که احساس می کند در یک یا همه زمینه های زندگی از همه برتر است. این احساس از استحقاق ایجاد می شود. افاده ای ها معمولا به جای آنکه به ذات افراد توجه کنند ، آن ها را براساس ظاهرشان ترجیح می دهند.

خود بزرگ بینی

گروه افاده ای ها کمی متفاوت است. هنگامی که شما در گروهی هستید که طبق معیارهای غیر منطقی رهبران آن تعیین شده و افراد از این قوانین پیروی می کنند؛ اگر شما برخلاف آنان رفتار کنید باعث می شود تا از بالا به پایین نگاهتان کنند.

افاده ای های جامعه نیز ممکن است بر پوشیدن مارک های خاصی که از نظر آنان برتر است اصرار داشته باشند. یا گروهی از سرآشپزها به افرادی که از مخلوط جعبه ای استفاده می کنند از پایین نگاه می کنند، می توانند در ردیف افاده ای ها دسته بندی شوند. اعضای این گروه ها اغلب به دیگران اعتماد می کنند تا به آن ها بگویند چه چیزی قابل قبول است یا نیست.

درحقیقت، افاده ای ها اغلب افراد ضعیفی هستند که برای تعریف خود به جای ارزش های اصلی شان به عوامل بیرونی اعتماد می کنند. مکالمات آن ها می تواند حول برچسب ها و سایر عوامل بیرونی باشد که هیچ ارتباطی با مخاطبشان ندارد.

تمسخر دیگران

نحوه برخورد با افاده ای ها

چنان چه دوست ندارید در کنار فردی افاده ای باشید بهتر است دور بمانید. بااین حال ، ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که مجبور به نزدیک شدن به آن ها باشید.

 مستقیم گفتن به آن ها:

شخصا و به طور خصوصی به فرد افاده ای اطلاع دهید که رفتار او قابل قبول نیست و او را فردی افاده ای می بینید ممکن است درابتدا او متوجه نشود و حالت دفاعی به خود گیرد. پس از آنکه حرفتان را زدید عقب نشینی کنید و اجازه دهید فرد گفته های شما را بسنجد و پردازش کند.

 رفتار او را نادیده بگیرید:

هنگامی که فرد افاده ای رفتار تحقرآمیزی داشت ؛ آن را نادیده بگیرید وبه کار خود ادامه دهید. درنهایت، ممکن است او متوجه شده و از رفتار نادرستش خودداری کند.

نادیده گرفتن افراد

از صحبت درمورد موضوعی خاص خودداری کنید:

اگر می دانید که صحبت در مورد موضوعی خاص باعث می شود تا فرد افاده ای خود را برجسته تر نمایان کند بهتر است از بیان این موضوعات خودداری کنید. چنان چه شخص دیگری این موضوع را مطرح کرد ، آن را تغییر دهید تا واکنش فرد افاده ای را کاهش دهید. 

کودکان و افاده ای بودن ؛ چگونه تربیت کنیم ؟

به کودکانتان یاد دهید که چگونه از افاده ای بودن خودداری کنند. گرایش طبیعی اکثر افراد این است با افرادی باشند که یک یا چند ویژگی مشابه دارند. این تشابه ممکن است براساس فرهنگ، دین، تحصیلات دانشگاهی یا . . . باشد که راحتی و یکسانی را فراهم می کند. فرزندان شما نیز هیچ تفاوتی ندارند.

والدین باید رفتارهای صحیح را به فرزندان خود بیاموزند و سپس به آن ها اجازه دهند با هرکسی که انتخاب می کنند دوست شوند اما این اجازه بدان معنا نیست که با دزدان، دروغگویان، معتادان و سایر افزادی که می توانند زندگی دیگران را خراب کنند معاشرت داشته باشند.

تربیت کودکان

اما اگر فرزندان شما در مدرسه ممتاز هستند، منطقی است که هم سالان آن ها دانش آموزان ممتاز نیز باشند اما دلیل نمی شود که بر آن غره شوند و فکر کنند که مهم یا برتر از دیگران هستند. حتی والدین می توانند به فرزند خود یادآوری کنند که اگرچه قدرت علمی آن ها برتر است اما ممکن است افراد دیگر در موسیقی، هنر یا ورزش نسبت به آن ها برتری داشته باشند.

نوجوانان ممکن است که در معرض فشار همسالان خود قرار گیرند و غالبا با اظهار نظرها واقدامات توهین آمیز پر شوند. چنان چه پایه و اساس این رفتار در سنین پایین تر بوده است، او باید رفتارات خود را کنترل کند . با این حال اگر رفتار نگران کننده ای از سوی نوجوان خود مشاهده کردید زمان بیشتری را بگذارید و به او بفهمانید که افاده ای ها ناامن ترین افراد هستند.

مواردی که باید برای فرزندتان تاکید کنید عبارتند از:

  •  صرف نظر از موقعیت اجتماعی، درآمد خانواده، توانایی ها یا سایر معیار ها به دیگران احترام بگذارید.
  •  همسایه خوبی باشید.
  •  ورزشکار خوبی باشید.

ورزش

  •  هرگز دیگران را در خلوت یا جمع تحقیر نکنید.
  •  مخالف بودن اشکالی ندارد اما به شخص متقابل خود فرصت دهید تا نظر و ایده خود را بیان کند.
  •  موفقیت های دیگران را بپذیرید و هرگز اعتبار کاری که شخص دیگری انجام داده است را قبول نکنید.
  •  برای مواقعی که یک فرد افاده ای اظهار بی ادبانه می کند یا سوالی بی ادبانه میپرسد آماده باشید.

غلبه بر افاده ای ها

هر روز صبح با اعتماد به نفس از خواب برخیزید و بدانید که هیچ فرد افاده ای برتر از شما نیست . هنگامی که دربرخورد با فرد افاده ای قرار گرفتید به یاد داشته باشید که این مشکل آن هاست نه شما.

برخورد با افراد افاده ای و تربیت فرزند افاده ای

4.510
این مطلب مفید بود ؟91
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
برچسب : خودشیفتگی
وبگردی