افسردگی بعد جراحی
افسردگی یکی از مشکلات رایجی است که بعد از جراحی افراد با آن درگیر خواهند بود درحالیکه اطلاع از دلایل افسردگی میتواند راه حلی برای درمان آن باشد.

همه چیز درباره علل، علائم و درمان افسردگی بعد جراحی

جراحی راهی برای افزایش سلامتی است و به فرد کمک می‌ کند تا احساس بهتری داشته باشد؛ اما گاهی اوقات هم روی روحیه تاثیر می گذارد و باعث می شود که احساس بدی پیدا کند. افسردگی یک عارضه شایع جراحی است که می تواند منجر به عوارض جانبیِ بیشتر؛ از جمله عفونت ها و اختلالات شناختی شود.

مطالعات نشان می دهند تقریباً 25 درصد بیمارانی که جراحی داشته اند، افسردگی را تجربه کرده اند که برای برخی از آن ها حتی تا 6 ماه هم طول کشیده است. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره توضیح مفصل خواهیم داد.

علل؛ چرا بعد از جراحی افسردگی اتفاق می افتد؟

زندگی پس از یک عمل جراحی می تواند بسیار متفاوت به نظر برسد و از نظر احساسی هم عوارض زیادی را به همراه داشته باشد. چند عامل وجود دارد که می تواند در افسردگی بعد از جراحی نقش داشته باشد:

روتین آشفته زندگی

بسیاری از شما در طول روز فعالیت‌ های نرمالی را انجام می دهید؛ اما وقتی که جراحی می کنید، روتین زندگی تان دیگر مانند قبل نیست و آشفتگی و بی نظمی زیادی را احساس خواهید کرد؛ مثلاً باید غذای متفاوتی بخورید، مدام از زخم هایتان مراقبت کنید و همیشه هم استراحت داشته باشید که قطعا اینها شما را افسرده می‌ کنند.

افسردگی بعد جراحی

درد کشیدن

کاملاً طبیعی است زمانی که از لحاظ جسمی درد می کشید، حال روحی‌تان هم به هم می ریزد. از طرفی داروهای مسکن که برای کاهش درد می خورید، روی روحیه هم تاثیر گذار هستند.

بیهوشی

بیهوشی که در جراحی انجام می دهند؛ نقش مهمی در افسردگی دارد. بیهوشی عمومی می تواند عملکرد ذهنی شما را به هم بریزد و باعث افسردگی تان شود.

علائم افسردگی بعد از جراحی

افسردگی که به خاطر جراحی اتفاق می‌ افتد با افسردگی های دیگر معمولاً علائم مشابهی دارند که شامل موارد زیر است:

  1. احساس ناراحتی مداوم
  2. اضطراب یا احساس پوچ بودن
  3. احساس ناامیدی یا منفی نگری، مخصوصاً در مورد تشخیص یا ریکاوری بعد از بیماری
  4. بی قراری
  5. کاهش هیجان در انجا کارهایی که قبلاً از آنها لذت می بردید
  6. کمبود انرژی
  7. مشکلات تمرکز
  8. مشکل در تصمیم گیری یا یادآوری چیزهای مختلف
  9. مشکلات خواب
  10. تغییر در اشتها یا وزن
  11. درد های غیر طبیعی

بعضی از این علائم در دوران ریکاوری طبیعی و رایج هستند:

خستگی زیاد و بی قراری، کاهش اشتها و مشکلات خواب که تا حدی هم می تواند از لحاظ روحی شما را به افسردگی نزدیک کند.

چگونه افسردگی بعد از جراحی را مدیریت کنیم؟

نکته مهم در این دوران، شناخت راه حل و راهی برای درمان افسردگی بعد از جراحی است که میتوان علاوه بر انجام روش های پزشکی و دوره های روانشناسی، به شرح زیر نیز به آن پرداخت:

انجامِ درمان های معمول افسردگی

افسردگی را می توانید با گفتار درمانی، دارو و ترکیبی از این دو بهبود ببخشید. اگر تراپی و درمان درستی را به کار بگیرید؛ قطعاً می توانید به مرور حال خوبی پیدا کنید.

گفتار درمانی

زود شروع کردن درمان

انجام اقدامات پیشگیریِ قبل از جراحی آمادگی ایجاد می کند؛ پس بهتر است که از قبل از عوامل خطر آگاهی داشته باشید و بدانید که بدن تان بعد از جراحی تغییراتی می کند و ممکن است از لحاظ روحی دچار مشکل شوید که‌ در چنین حالتی خود و خانواده تان آمادگی بیشتری خواهید داشت.

تحت حمایت بودن

قبل از جراحی باید از یک منبع حمایتی قوی برخوردار باشید تا حس تنهایی شما بهبود پیدا کند و بتوانید به اضطراب خود در این دوران غلبه کنید. حتماً در این دوران از اعضای خانواده بخواهید تا کنارتان باشند و شما را تنها نگذارند.

مدیریت انتظاراتی که دارید

از جراح خود سوالاتی بپرسید. احساس ناراحتی، ترس یا کمبود را بعد از جراحی به پزشک خود بگویید که کاملاً طبیعی است. اطلاعات لازم را دریافت کنید و خیلی از خودتان انتظار چیز های عجیب و غریب نداشته باشید.

دلیل اصلی افسردگی بعد جراحی و راه حلش

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ش
برچسب : افسردگی
وبگردی