فواید مهم یادگیری دیجیتال + روز جهانی سوادآموزی دیجیتال
منظور از یادگیری و سواد آموزی دیجیتال چیست ؟
سوادآموزی دیجیتال یک نوع تمرین ساختاری است که به طور موثر از تکنولوژی برای تقویت تجربه یادگیری دانش آموز استفاده می کند که معمولاً روی ساختار با کیفیت بالا تمرکز می کند. دسترسی دانش آموز به محتوا، بازخورد ها و ارزیابی ها را افزایش داده و فرصتی برای افراد است تا بتوانند در هر زمان و در هر جا چیزهای مختلف را یاد بگیرند و از پتانسیل کامل خود استفاده کنند.
در سوادآموزی دیجیتال، جلسات تدریس آنلاین، یادگیری هیبریدی یا ترکیبی، محتوا و منابع دیجیتال در اختیار قرار داده می شود. معمولاً برای افراد متخصص و معلمان هم بسیار مفید است و تجربه یادگیری را برای دانش آموزان ارتقا می دهد. سوادآموزی دیجیتال باعث می شود که اکثر افراد بتوانند به فرصت های آموزشی و تحصیلی دسترسی پیدا کنند. معمولاً تاثیرگذاری و خلاقیت بیشتری را برای دانش آموزان و معلمان در نظر می گیرد و آمادگی لازم را برای همه دانش آموزان ایجاد می کند.
فواید و اثرات مثبت یادگیری دیجیتال
چنانچه در مطالب قبلی نمناک اشاره داشتیم، یادگیری دیجیتال در این روزها بیشتر از هر زمان دیگری افزایش پیدا کرده است و بسیاری از مراکز به دنبال راه هایی برای سازگاری تکنولوژی هستند تا بتوانند سطح آموزش را ارتقا دهند و سطح یادگیری را در دوران قرنطینه بالا ببرند. خوشبختانه اموزش دیجیتال تقریبا در کل دنیا انجام می شود. اما به نظر شما فواید یادگیری دیجیتال چیست؟
1. ضبط شدن کلاس ها
یکی از بزرگترین فواید یادگیری دیجیتال این است که شما می توانید به راحتی کلاس ها را ضبط کنید و هر زمان که خواستید دوباره به آن ها مراجعه کنید و در نتیجه می توانید چندین باره به صحبت های معلم و استاد سر کلاس گوش دهید و احتمال این که مطالب را بهتر یاد بگیرید، بالاتر خواهد بود.
2. منابع درسی 24 ساعته
شاید دلتان بخواهد که هنگام عصر یا حتی نصف شب درس بخوانید. در نتیجه شما 24 ساعت به این منابع آموزشی دسترسی دارید و هیچ جای نگرانی وجود ندارد و مجبور نیستید که صبح ها خودتان را به زور متمرکز نگه دارید تا بتوانید یک مطلب را یاد بگیرید. همین باعث می شود که حس راحتی بیشتری داشته باشید.
3. مطالعه خودمختار
مطالعه خودمختار بخش بسیار مهمی است و مربوط به زمانی می شود که شما صرف یادگیری در کلاس درس می کنید. به این معنا که خودتان برای چیزی که می خواهید تصمیم می گیرید و می توانید چیزهایی را تشخیص دهید که در آن ها بهتر عمل می کنید و نیازهای خود را بهتر می شناسید و در نتیجه برنامه ریزی همه چیز در دست خودتان است.
4. انتخاب های گسترده و منعطف
خوشبختانه فواید تکنولوژی برای همگان واضح و مشخص است که یکی از آن ها سطح گسترده انتخاب های شما می باشد. یعنی شما می توانید برنامه های آموزشی مختلف را سر ساعت مشخص مطالعه کنید و آن ها را با یکدیگر ترکیب کنید، از نرم افزار های متفاوت استفاده کنید که کار شما را راحت تر می کند و در نتیجه طیف گسترده تری از انتخاب ها پیش روی تان است.
5. یادگیری مرتبط و متصل
زمانی که انتخاب می کنید به صورت آنلاین درس بخوانید، یعنی بخشی از جامعه متصل به اینترنت هستید و می توانید از افراد دیگر هم کمک بگیرید و در نتیجه سطح شما ارتقا پیدا می کند و باعث می شود که در یک پلتفرم گسترده تر قرار بگیرید که محدود به کلاس درس خودتان نیست.
6. آشنایی بیشتر با تکنولوژی
یکی دیگر از فواید یادگیری دیجیتال این است که شما با تکنولوژی های مختلف آشنایی بیشتری پیدا می کنید و می توانید چیزهایی را یاد بگیرید که خارج از محیط درس هم به درد شما می خورد. کار کردن با گوشی و نرم افزار های متفاوت را راحت تر از همیشه انجام می دهید و در نتیجه در دوران فارغ التحصیلی با بسیاری از مباحث دیجیتال آشنایی دارید که قبلا نداشتید.
7. ارتقاء سطح مهارت نوشتاری
یادگیری دیجیتال به شما کمک می کند تا سطح مهارت نوشتاری خود را افزایش دهید، مثلاً بیشتر کلاس ها در پیام رسان های مختلف هستند که شما می توانید از طریق آن با نوشتار مختلف با افراد ارتباط بگیرید و ارتباط نوشتاری خود را بهبود ببخشید.
8. ثبت سطح پیشرفت
یادگیری دیجیتال نه تنها به شما کمک می کند که نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسید، بلکه استادان و معلمان هم می توانند پیشرفت شما را ثبت کنند و در نتیجه راحت تر از قبل می توانید خودتان را مورد آزمایش قرار دهید و بفهمید که در چه زمینه ای بهتر هستید و خودتان را بهتر از قبل بشناسید.
9. غیبت کمتر
شاید شما هم دلتان می خواهد سر بعضی از کلاس ها غایب باشید اما فضای کلاس دیجیتال و آنلاین به گونه ای است که اکثرا ترجیح می دهند در آن حضور پیدا کنند زیرا اصلاً قرار نیست که کار سختی انجام دهند و به راحتی در منزل می توانند سر کلاس ها حضور پیدا کنند. در نتیجه احتمال غیبت و از دست دادن کلاس درس برای شما کاهش پیدا می کند.
10. سرگرمی
مطالعه آنلاین و دیجیتال یک راه موثر است. همچنین سرگرمی بسیار بالایی را برای شما فراهم می آورد. این مطالب بسیار مهیج تشویق می کنند که بیشتر در کلاس ها شرکت کنید و باعث می شود که به سطح اگاهی خوبی برسید و از کار کردن با تکنولوژی هم بیشتر لذت ببرید.
روز جهانی یادگیری و سوادآموزی دیجیتال
نام گذاری روز جهانی دیجیتال یا Digital Learning Day از سال 2012 شروع شد و یک راه مهم برای سرپرستان و راهنمایان آموزشی برای آموزش تمارین، به کارگیری برنامه های تکنولوژی و ساختاری بود که نتایج بهتری را برای دانش آموزان ایجاد می کرد. در واقع تلاش های بسیار زیادِ افراد متخصص، از طریق به کار انداختن تکنولوژی نتیجه داد و سرانجام روزی را به نام روز سوادآموزی دیجیتال نام گذاری کردند. جدا از این که در این نوع تحصیل، نیاز به فرد خاصی به عنوان معلم به شکل واقعی و حضوری نیست اما باز هم نقش معلم در کلاس را حائز اهمیت می شمارد. روز جهانی سوادآموزی دیجیتال استفاده از ابزار های مدرن را برای موارد دیگر و تشویق تجربه یادگیری افزایش می دهد.