درمان بی حوصلگی
برای همه افراد این اتفاق افتاده است که برخی اوقات حوصله انجام هیچ کاری را ندارند که با در پیش گرفتن بهترین راه حل ها می توان خود را از این بی حوصلگی نجات داد.

بهترین راه حل برای اوقاتی که حال انجام هیچ کاری را ندارید

حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی اوقات اصلاً دوست ندارید هیچ کاری انجام دهید. همین "هیچ کاری انجام ندادن "، حال شما را بد می کند اما در عین حال اصلاً حوصله وارد شدن به هیچ مقوله ای را هم ندارید. این احساسات کاملاً طبیعی و موقتی هستند و در شرایط استرس زا یا سبک زندگی خیلی شلوغ ، اتفاق می افتند. این افراد معمولاً در چنین حالتی انگیزه و علاقه خود را از دست می دهند، حس رضایت کمتری در زندگی دارند و انگار که یک مسئله جدی در درون آن ها در حال رخ دادن است اما خودشان دقیقا نمی دانند که باید چه کار کنند. در این قسمت از نمناک راهکارهایی را به شما معرفی می کنیم تا زمانی که حال انجام هیچ چیز را ندارید، به شما کمک خواهد کرد.

بی حوصلگی

1. با اوضاع کنار بیایید

گاهی اوقات این که نمی خواهید هیچ کاری را انجام دهید، یعنی بدن و ذهن شما می خواهد که استراحت کنید. پس بهتر است که به حرف او گوش دهید. مراقبت از خود، راه حل کلیدی در چنین شرایطی است. یعنی بپذیرید که سخت کوشی کرده اید و اکنون باید به خودتان اجازه استراحت بدهید. کمی چرت بزنید، در رختخواب غلت بخورید، در شبکه های اجتماعی بالا و پایین بروید و هر کاری را که به ریلکس کردن و راحتی شما کمک می کند، به انجام برسانید تا هم روحی و هم جسمی حس سبک بالی بیشتری داشته باشید.

2. بیرون بروید

انجام دادن چند فعالیت فیزیکی در بیرون از منزل، حتی به مدت 10 دقیقه پیاده روی به شما کمک می کند تا دوباره حال و حوصله قبلی خود را ارزیابی و بازیابی کنید. حتی می توانید بیرون از منزل چند دقیقه روی یک نیمکت بنشینید و این گذران اوقات در طبیعت، فواید زیادی برای شما خواهد داشت زیرا تغییر دادن محیط انگیزه را دوباره مثل قبل در شما بیدار می کند و یا باعث می شود که شب، استراحت بهتری داشته باشید.

رفتن به طبیعت

3. احساسات خود را دسته بندی کنید

کشف کردن وضعیت احساسی ، باعث می شود که راحت تر بفهمید چرا نمی توانید هیچ کاری انجام دهید. از خودتان بپرسید که کدام یک از احساسات زیر را دارید :

همه احساسات بالا می تواند فکر شما را مشغول کند و باعث شود که نتوانید کارهای دیگر را به خوبی به انجام برسانید. مثلاً می توانید یک دفترچه بردارید، احساساتی که هم اکنون دارید را روی آن یادداشت کنید و ببینید که این احساسات از کجا نشات گرفته اند.

4. یوگا و مدیتیشن کنید

البته که مدیتیشن، یعنی انجام دادن یک کار، در صورتی که شما حال انجام دادن هیچ کاری را ندارید اما سعی کنید بدون انجام هیچ حرکت جسمی، فقط از ذهنتان استفاده کنید و مدیتیشن ذهنی انجام دهید. البته انجام این کار همیشه هم آسان نیست. مخصوصاً این که شروع آن بسیار سخت تر است اما اگر بتوانید از لحاظ ذهنی مدیتیشن کنید، راحت تر به احساسات خود دست پیدا می کنید، استرس خود را کاهش می دهید، راحت تر عواطف خود را شناسایی می کنید و بدون قضاوت آن ها را می پذیرید و در نتیجه احساس آرامش بیشتری پیدا خواهید کرد.

5. زمان بیشتری را با یک دوست خوب سپری کنید

زمانی که حال انجام هیچ کاری را ندارید، صحبت کردن با یک دوست به شما کمک می کند. البته دوستان هر کدام شخصیت های متفاوتی دارند و از روش های مختلفی به شما کمک می کنند. پس سعی کنید برای آن موقعیت، دوست مناسبی را انتخاب کنید. اگر می خواهید به شما پیشنهاد دهد که چه کاری انجام دهید، مطمئن باشید که یک دوست همیشه راه حل های مختلفی دارد اما اگر فقط می خواهید که او کنارتان باشد و هیچ کاری انجام ندهد ، سعی کنید به دوستی مراجعه کنید که خوب به حرف های شما گوش می دهد و درکتان می کند.

دوست خوب

6. به موسیقی گوش دهید

موسیقی به پر کردن سکوت اطراف کمک می کند و باعث می شود که بتوانید به احساسات خود بیشتر فکر کنید. پلی کردن موسیقی مورد علاقه، شما را آرام می کند، انرژی تان را برمی گرداند، باعث هیجان زدگی می شود و تمام احساسات خوب را برای شما می آفریند. همچنین برای ذهن شما هم مفید است زیرا تمرکز، حافظه و توجه تان را ارتقا می دهد. حتی برخی از تحقیقات نشان می دهد که موسیقی به کاهش درد و علائم افسردگی کمک خواهد کرد.

7. کار های آسان منزل را انجام دهید

درست است که حال انجام این کار را ندارید اما بعضی از کار های آسان و ساده در منزل هستند که شاید بتواند حال شما را خوب کند. مثلاً سعی کنید لیستی از اسامی مورد نیاز را تهیه کنید یا چیزهایی را روی کاغذ بنویسید که نیاز به مراقبت دارند و سپس آن ها را اولویت بندی کنید و ببینید که برای اینکه حالتان خوب شود، باید شروع به انجام چه کاری کنید یا مثلا برای یک ماه اینده باید چه برنامه هایی بریزید.

8. نیاز های خود را بررسی کنید

شاید نرسیدن و توجه نکردن به نیازهای عاطفی و جسمی ، باعث احساس منفی و بی حوصله ای در شما شده است.

فکر کردن

در چنین شرایطی سوالات زیر را از خودتان بپرسید :

  •  آیا به اندازه کافی آب نوشیده ام ؟
  •  آیا گرسنه هستم ؟
  •  آیا نیاز به خواب دارم ؟
  •  آیا چیزی مرا نگران کرده است ؟
  •  آیا در جمع دیگران احساس بهتری پیدا می کنم ؟
  •  آیا به تنهایی نیاز دارم ؟

با پاسخ دادن به این سوالات می توانید نیاز خود را بهتر بفهمید و بیشتر از خودتان مراقبت کنید.

9. یک برنامه بریزید

اگر متوجه شدید که نمی خواهید هیچ کاری انجام دهید و حتی در انجام دادن کارهای منزل و دیگر مسئولیت ها هم مشکل دارید، به ترتیب یک برنامه ریزی کنید. می توانید از پلنرها یا برنامه ریز ها استفاده کنید. ملاقات هایی که ممکن است فراموش کنید را داخل آن یادداشت کنید تا راحت تر به آن ها پایبند بمانید. البته قرار نیست که هر دقیقه از روز را به انجام یک کاری مشغول باشید.

اما می توانید برای کارهای زیر زمان تعیین کنید :

  •  بیدار شدن
  •  آماده شدن
  •  غذا درست کردن
  •  مدرسه ، محل کار
  •  مسئولیت های خانه
  •  خوش گذرانی با دوستان
  •  فعالیت های اجتماعی
  •  رفتن به رختخواب

همچنین جدا از این فعالیت ها می توانید با دوستانتان هم اوقات خوبی را سپری کنید. بیش از حد به خودتان سخت نگیرید و اگر نتوانستید به این برنامه پایبند باشید، خودتان را سرزنش نکنید.

برنامه ریزی

10. کتاب بخوانید یا به کتاب های صوتی گوش دهید

هیچ اشکالی ندارد که هم اکنون حوصله انجام هیچ کاری را ندارید. این احساس گناه و شرمندگی را از خودتان دور کنید و اصلا فکر نکنید که در حال هدر دادن وقتتان هستید، بلکه بهتر است خودتان را درک کنید. خواندن یک کتاب یا گوش دادن به کتاب صوتی در چنین حالتی به آرامش ذهن شما کمک خواهد کرد.

11. علائم ذهنی خود را بررسی کنید

این که دلتان می خواهد کاری انجام دهید ، به معنای افسردگی نیست اما گاهی اوقات یک علامت است. افسردگی بدون حمایت متخصص ذهن و سلامت روان ، بهبود پیدا نمی کند بنابراین بهتر است که حتماً با یک روان درمان صحبت کنید.

همچنین اگر تجربه شرایط زیر را داشتید، حتماً به یک روانشناس مراجعه کنید:

  •  کم حوصلگی دائمی
  •  کاهش هیجان در انجام کارهایی که قبلا از آن ها لذت می بردید
  •  بی علاقگی به اکثر چیزهای زندگی
  •  کمبود انرژی و خستگی
  •  افکار مربوط به صدمه زدن به خود یا خودکشی
  •  ناتوانی یا دیگر تغییرات غیر معمول در روحیه
  •  احساس پوچی ، ناامیدی و بی ارزشی
  •  سبک زندگی بدون تحرک
  •  بی علاقگی در تعامل و ارتباط با دیگران
  •  تمایل برای تنها ماندن
  •  کمبود وقت برای انجام پروژه های شخصی
  •  هدف نداشتن
  •  بی انگیزگی نسبت به زندگی
  •  احساس ناامیدی
  • تمایل زیاد به خوابیدن

 خوابیدن زیاد

12. کارهایی را انجام دهید که به آن علاقه دارید

اگر قبلاً کارهایی کلافه کننده انجام می دادید؛ اکنون بهتر است به دنبال کارهایی بروید که به آن ها علاقه دارید. شاید بی علاقگی به کاری که انجام می دهید، باعث ایجاد چنین روحیه ای در شما شده است و انگیزه شما را به طور کامل پاک کرده است.

13. یک گردش کوتاه داشته باشید

با یک گردش کوتاه می توانید از زندگی روزانه و روتین معمولی خود جدا شوید تا بتوانید راه حل مورد نظر و مناسب را پیدا کنید.

14. خودتان را به چالش بکشید

خودتان را متقاعد کنید که باید بیرون بروید و با افراد جدید آشنا شوید. در مراسم های مختلف حضور پیدا کنید و بدانید که زندگی ، یک جا نشستن و غصه خوردن نیست.

15. شادی بستگی به شما دارد

شادی به غیر از خودتان به هیچ کس دیگری بستگی ندارد . پس حتماً باید برای آن اقدام کنید.

راه حل برای وقتی حال و حوصله ی هیچ کاری رو ندارید

3.798
این مطلب مفید بود ؟7226
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
وبگردی