اقتصاد چیست
اقتصاد چیست و چگونه زندگی روزمره ی ما را تحت تاثیر قرار می دهد؟ لازم است تا با مفاهیم اصلی و تاثیرگذار اقتصاد مانند اقتصاد خرد و کلان روی فعالیت های تجاری آشنا شویم.

اقتصاد چیست و چرا اینقدر مهم است؟

اقتصاد یک علم اجتماعی برای تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات است که در مورد افراد، تجارت ها، دولت ها و انتخاب ها در مورد منابع مشخص صحبت می کند. اقتصاد عموماً به اجزای کوچکتری هم تقسیم می شود که به طور کلی روی رفتار اقتصادی و میکرو اقتصاد ها تمرکز دارد که آن ها نیز معمولاً بر روی افراد و تجارت ها تمرکز می کنند.

تعاریف کلیدی اقتصاد

اقتصاد مطالعه چگونگی استفاده مردم از منابع برای تولید و توزیع و مصرف است. دو نوع اصلی اقتصاد داریم به نام میکرو اقتصادها که روی رفتار فردی مصرف کننده و تولیدکننده تمرکز می کنند و ماکرو اقتصاد که اقتصاد کلی را به صورت ناحیه ای، ملی و بین المللی مورد مطالعه قرار می دهد.

انواع اقتصاد

اقتصاد معمولاً بهره وری در تولید و مبادلات را مورد بررسی قرار می دهد و برای فهم چگونگی سیاست های به کار رفته در اقتصاد روی مدل ها و فرضیه ها مطالعه می کند. اقتصاددانان در اقتصادهای بزرگ فرمول ها را مورد بررسی قرار می دهند مانند شاخص قیمت مصرف کننده.

کاپیتالیزم ، سوسیالیزم و کامیونیزم انواع سیستم های اقتصادی هستند.

قوانین و مشکلات مربوط به اقتصاد همیشه این است که بشر نیازها و خواسته های نامحدودی دارد و در جهانی از محدودیت ها زندگی می کند. به همین دلیل مفاهیمی مثل تولید، بخشی از حوزه مطالعاتی اقتصاددانان می باشد بنابراین با افزایش تولید و استفاده از منابع می توان سطح استاندارد زندگی را افزایش داد.

تاریخ اقتصاد

چنانچه در این بخش از نمناک میخوانید کلمه اقتصاد(Economy) به معنای “مدیریت خانوار” و ریشه ای یونانی دارد . مطالعه ی این علم توسط ارسطو آغاز شد. در قرن هجدهم در اروپا و در فرانسه و اسکاتلند اقتصاد نوین رشد یافت. آدام اسمیت(Adam Smith) فیلسوف و اقتصاددان اسکاتلندی در سال 1776 میلادی کتاب مشهور “دارایی ملت ها” را نوشت. بعد از جنگ سرد و در اواخر قرن 20 و اوایل قرن 21 میلادی اقتصاد جهانی دچار تغییر و تحولات اساسی گشت.

انواع اقتصاد

اقتصاد خرد و اقتصاد کلان

اقتصاد به طور کلی به دو حوزه ی اقتصاد خرد و اقتصاد کلان تقسیم میشود:

اقتصاد میکرو (خرد)

اقتصاد خرد علمی اجتماعی است که تاثیر رفتار فرد فرد انسان ها را بر روی استفاده و توزیع منابع محدود مطالعه می کند. اقتصاد میکرو روی چگونگی تصمیم گیری مصرف کنندگان و سازمان ها تمرکز می کند. این افراد معمولاً می توانند افراد معمولی، صاحب تجارت، سازمان، افراد دولتی و غیره باشند.

در این نوع اقتصاد، تجزیه و تحلیل کردن جنبه های مختلف رفتار انسانی باعث ایجاد تغییرات در قیمت و تغییر درخواست افراد از لحاظ سطح قیمت می شود. اقتصاد میکرو همچنین سعی می کند کالاها را به طرز مختلفی ارزشمند کند، تصمیمات اقتصادی را اتخاذ کند، تجارت را به کار بگیرد و تغییرات بهتری را به وجود بیاورد.

اقتصاد ماکرو (کلان)

اقتصاد کلان شاخه ای از علم اقتصاد است که به مطالعه ی اقتصادِ جمعی می پردازد. اقتصاد ماکرو روی اقتصاد کلی، هم از لحاظ ملی و هم بین المللی مطالعه می کند و تمرکز آن روی نواحی جغرافیایی و مجزای کشور و یا گاهی اوقات کل جهان است تجارت خارجی دولت و امنیت مالی، نرخ بیکاری، سطح تورم، سطح انگیزه رشد کلی ، تولید و خروجی های آن و تغییرات ایجاد شده در تولیدات، همگی مورد مطالعه این افراد قرار می گیرد.

اقتصاد کلان با اقتصاد خرد متفاوت است زیرا اقتصاد خرد بر روی عوامل کوچک تری تمرکز دارد که تصمیم گیری های افراد و شرکت ها را تحت تاثیر قرار می دهد. عواملی که در اقتصاد خرد و کلان مطالعه می شوند بر روی یکدیگر تاثیر می گذارند.

انواع اقتصاد

اقتصاد کلان در بنیادی ترین معنای آن، شاخه ای از علم اقتصاد است که با ساختار، عملکرد، رفتار و تصمیم گیری های کلی سر و کار دارد و به جای اینکه تجارت های فردی را مورد توجه قرار دهد، بر روی اقتصاد جمعی متمرکز است.

تولید ناخالص داخلی نیز یکی از گسترده ترین معیارهای اندازه گیری اقتصادی کشور است که می تواند ارزش کلی بازار، کالاها و خدمات تولید شده در کشور را در طول یک سال و یا یک دوره خاص نشان دهد؛ بیشتر سرمایه گذاران، تحلیلگران و تاجران روی گزارشات مشکلات آن در ماه های گذشته تمرکز می کنند.

اصطلاحات رایج در اقتصاد

خرده فروشی

خرده فروشی یکی دیگر از اصطلاحات موجود در اقتصاد است که می تواند اندازه گیری های بسیار دقیق داشته باشد و حتی ارزش دلار را نیز تعیین کند.

تولید صنعتی

گزارشات تولید صنعتی به صورت ماهانه انجام می شود و که نتایج گزارشات مربوط به تغییرات تولید کارخانه ها، معادن و دیگر تولیدات کشور است.

شاخص قیمت مشتری

شاخص قیمت مشتری سطح قیمت خرده فروشی و تغییرات آن را مورد بررسی قرار می دهد، یعنی هزینه هایی که مصرف کننده باید بپردازد، در نتیجه تورم هم اندازه گیری می شود.

انواع اقتصاد

عوامل تولید یا منابع در بحث اقتصاد

منابع محدودی که معمولاً به عوامل تولید و کارخانه معروف هستند و در تولید خدمات و اجناس استفاده می شوند شامل موارد زیر می باشند :

طبیعت :

محصولات و زمین های کشاورزی، جنگل ها، مواد معدنی، منابع آبی، هوا، خورشید، زمین و دیگر منابع زیر زمینی که می توانند جزء این دسته قرار بگیرند .

نیروی کار :

فعالیت ذهنی و فیزیکی برای تولید اجناس و خدمات؛ استفاده از نیروی انسانی و ذهن افراد در تولید ثروت و خدمات مانند استفاده از برنامه ریزی های انجام شده توسط انسان برای تولید دستگاه های جدید و پیچیده تر.

سرمایه :

تعاریف مختلفی از سرمایه وجود دارد، مثل:

  1.  پول، اجناس، نیروی انسانی

  2. سرمایه گذاری و تجهیزات تولیدی کلی برای یک تجارت یا یک کمپانی جداگانه

  3. سرمایه همه منابع تولیدی استفاده شده برای تولید یک کالا یا یک سرویس است، مانند خود دستگاه به تنهایی یا تولید کالاهای دیگر

موسس:

ترکیب تولید و عوامل بالا باعث می شود که فردی تولید اجناس و خدمات را شروع کند و به آن تولید کننده یا موسس گفته می شود.

اقتصاد چیست و چند نوع دارد ؟ + اهمیت اقتصاد

4.511
این مطلب مفید بود ؟101
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ف
وبگردی