واکنش عاطفی
همه ما در برخی از شرایط به اتفاقات اطرافمان واکنش نشان می دهیم اما بعضی اوقات این واکنش ها خیلی شدید بروز پیدا می کنند و اذیت کننده می شوند.

هشدار و نشانه های واکنش عاطفی شدید

انسان ها موجوداتی عاطفی هستند؛ بنابراین کاملاً طبیعی است که در شرایط مختلف واکنش هایی شدید از خود نشان دهند که شاید رفتارِ مناسبی نباشد. به خاطرِ همین واکنش‌ هایِ عاطفی، باعث می شود که افراد احساسات شان درگیر شود. در این قسمت از نمناک قصد داریم به بررسی این مسائل بپردازیم و بگوییم که چه واکنش‌ های عاطفی شدیدی می توانند برای افراد اتفاق بیفتند و چگونه باید آن ها را شناخت.

علائم واکنش عاطفی شدید چیست؟

اصلی ترین علائم و نشانه های این دسته واکنش ها شامل:

واکنش به چیز های بی اهمیت

آیا تا به حال شده که مثلاً یکی از اعضای خانواده به شما بگوید پوست تان افتاده و شما ناگهان بخواهید ناراحتی زیادی از خود نشان دهید؟ در چنین حالتی یعنی واکنش شدیدی نسبت به یک مسئله بی اهمیت از خود بروز داده اید‌.

واکنش عاطفی

واکنش شدید به شرایط مختلف

گاهی اوقات افراد در مورد مسائل مختلف واکنش های خیلی شدید نشان می‌ دهند و همین باعث می شود که خود و دیگران را درگیر کنند و شبیه یک بمب منفجر شوند. مثلاً ممکن است از یک صدای کوچک داخل ماشین هم عصبانی و کلافه شوند و به یک باره فریاد بکشند.

نداشتن احساس راحتی در کنار دیگران

اینکه از خودتان واکنش شدید نشان دهید، باعث می‌ شود که دیگران به طور ناخودآگاه از شما فاصله بگیرند؛ این یعنی جزء افرادی هستید که واکنش‌ های عاطفی دارید. اگر متوجه شدید که دیگران می خواهند در شرایط مختلفی که عصبانی شدید؛ از شما فاصله بگیرند؛ بدانید به معنای این است که واکنش غیر طبیعی و تُندی دارید.

عصبانیت شدید به خاطر پیش نرفتن شرایط

گاهی اوقات به خاطر اینکه شرایط به خوبی پیش نمی رود، از خود؛ واکنش‌ های عصبی خیلی شدید نشان می دهید؛ به طور مثال ممکن است چیزی خلاف میل تان باشد و همین باعث شود که شدیدا عصبی شوید و همه این ها از واکنش عاطفی نشات می گیرد.

عصبانیت

نپذیرفتن مسئولیت اشتباهات

گاهی اوقات شما به گونه ای رفتار می کنید که شرایط، واکنش های شما را کنترل می کند، نه شما واکنش هایتان را؛ همین باعث می شود که به هم بریزید و از طرفی مسئولیت اشتباهات تان را هم نمی پذیرید و همین باعث سرخوردگی و مشکلات زیاد خواهد شد، زیرا نمی توانید خودتان را کنترل کنید.

داشتنِ رفتار کورکورانه

گاهی اوقات شرایط آنقدر سخت می شود که رفتار کورکورانه ای از خودتان نشان می‌ دهید و نمی توانید واکنش‌ های خود را کنترل کنید. به طور مثال بعد از رخ دادن اتفاقات مختلف؛ از رفتار خودتان پشیمان می شوید و این نشان دهنده این است که واکنش عاطفی شدید داشته اید.

شنیدنِ چیزی که می خواهید بشنوید

اگر متوجه شده اید که در شرایط مختلف حق با شما نیست اما چیزی را که دوست دارید می شنوید، یعنی دیگران از شما می ترسند و همین نشان می دهد که رفتار عاطفی شدید و واکنش‌ های تند و تیز داشته ‌اید.

اگه به هر چیز بی اهمیتی واکنش عاطفی نشون میدی ...

4.2102
این مطلب مفید بود ؟8616
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن /ن.ح
برچسب : روانشناسی
وبگردی