تقویت سالمندان
مراقبت از سالمندان آنقدر هام که فکر میکنید کار دشواری نیست کافیست نکاتی را تغذیه و سبک زندگی آنها رعایت کنید تا انرژی بیشتری برای زندگی داشته باشند.

تقویت سالمندان با روش‌های افزایش انرژی در سالمندان

مراقبت از سلامت و بهبود کیفیت زندگی سالمندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از جوانسازی‌های موثر و راه‌های افزایش انرژی در این گروه سنی، تمرین و ورزش منظم است. ورزش کردن در سنین پیری به تقویت عضلات، بهبود عملکرد قلب و عروق، بهبود سوخت و ساز بدن، افزایش تحمل جسمانی و بهبود سلامت روانی منجر می‌شود. علاوه بر ورزش، ترفندهای دیگری را نیز برای تقویت بنیه سالمندان میتوان بکار گرفت که خلاصه طور در این بخش از نمناک به آنها اشاره کرده ایم.

خوردن صبحانه

صبحانه برای حفظ انرژی در طول روز اهمیت ویژه ای دارد. حتی اگر صبح ها احساس گرسنگی نمی کند، بهتر است حداقل یک میان وعده کوچک حاوی تخم مرغ یا نوع دیگری از پروتئین بدون چربی بخورد.

خوردن صبحانه

مصرف مواد غذایی دارای ویتامین B

ویتامین های گروه B - به ویژه B6 و B12 - تقویت کننده های عالی انرژی هستند. اکثر رژیم های غذایی متعادل حاوی مقدار زیادی ویتامین B هستند، اما اگر به تقویت بیشتر بدن نیاز است، یک بکمپلکس ساده ویتامین B تجویز شده توسط متخصص ممکن است معجزه کند.

خواب مناسب

این یک تصور غلط رایج است که نیاز به خواب با افزایش سن کاهش می یابد. خواب کافی برای حفظ سطح انرژی ثابت، نه فقط برای یک روز، بلکه در طول هفته ها و ماه ها ضروری است. برخی از بهترین راه‌ها برای داشتن خواب بهتر، تنظیم زمان خواب منظم است.

چرت کوتاه

حتی اگر هشت ساعت در شب می‌خوابید، یک چرت کوتاه بعدازظهری می‌تواند راهی عالی برای بازیابی انرژی باشد. چرت های کمتر از یک ساعت به شما امکان می دهد بدون خطر وارد شدن به خواب عمیق استراحت کنید و پس از بیدار شدن از خواب احساس خستگی کمتری کنید.

فعال نگه داشتن ذهن

انجام فعالیت‌های فکری و جسمی مثل کار کردن، ورزش، کتاب خواندن، خیاطی، باغبانی، معاشرت با دوستان، بازی‌های مختلف، مسافرت، یادگیری زبان جدید یا ساز موسیقی، به حفظ سلامت ذهنی و افزایش انرژی سالمندان کمک می‌کند.

ورزش

توجه به کیفیت رژیم غذایی

مصرف میوه، سبزی، پروتئین و کربوهیدرات به مقدار مناسب، با رعایت تراز تغذیه‌ای صحیح، موجب افزایش سطح انرژی و کاهش خستگی بیش از حد در سالمندان می‌شود.

نوشیدن آب کافی

نوشیدن مایعات به میزان کافی، از جمله آب، به حفظ هیدراته نگه داشتن بدن، تقویت متابولیسم و افزایش سطح انرژی در سالمندان کمک می‌کند.

مصرف مکمل‌های خوراکی

در صورت نیاز و با مشاوره پزشک، مصرف مکمل‌هایی که شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز سالمندان می‌شوند، افزایش سطح انرژی و حفظ سلامت آن‌ها را تضمین می‌کند.

ورزش کردن

ورزش کردن می‌تواند عضلات را تقویت کرده و بهبود سلامت جسمی و روانی سالمندان را ارتقا دهد. اگر تاکنون ورزش نکرده‌اید، می‌توانید با پیاده‌روی کوتاه 10 دقیقه‌ای شروع کرده و به تدریج آن را به نیم ساعت در روز افزایش دهید. برای سالمندان، بهترین روش پیاده‌روی صبحگاهی در پارک است، زیرا هم با هوای تازه صبحگاهی آمیزش می‌کند و هم بدن را تقویت می‌کند؛ پیاده‌روی یکی از روش‌های افزایش سطح انرژی سالمندان است.

دمنوش گیاهی و معجون تقویتی برای سالمندان

برای افزایش سطح انرژی سالمندان، علاوه بر مواد غذایی مقوی، می‌توان از دمنوش‌هایی نیز استفاده کرد:

دمنوش گیاهی

چای ماسالا

یک چای انرژی‌بخش که با ترکیب ادویه‌های گرم تهیه می‌شود. برای تهیه آن، یک قاشق غذاخوری پودر چای ماسالا را در آب جوش یا شیر جوش حل کنید و با اضافه کردن عسل، میل کنید.

دمنوش نعنا و چای سبز

ترکیبی عالی برای افزایش انرژی در سالمندان. چای سبز را به مدت 10 دقیقه دم کنید، سپس چند برگ نعنا خرد شده را به آن اضافه کنید و 5 دقیقه صبر کرده و سپس نوشیدن این دمنوش عالی را شروع کنید.

دمنوش بهار نارنج

یک قاشق مرباخوری بهار نارنج را در دو لیوان آب به مدت 15 دقیقه دم کنید و برای رفع خستگی مصرف کنید.

دمنوش جنسینگ

جنسینگ یک منبع قدرتمند انرژی و آنتی‌اکسیدان است. بهتر است پودر جنسینگ را در چای سبز مخلوط کنید و میل کنید.

جینسینگ

دمنوش زنجبیل تازه

دمنوش زنجبیل تازه بسیار انرژی‌زا و گرم است، اما توصیه می‌شود هفته‌ای 1 یا 2 بار بیشتر مصرف نشود. برای تهیه آن، یک حلقه زنجبیل را خرد کرده و در یک لیوان آب به مدت نیم ساعت دم کنید.

نکته مهم

به خاطر داشته باشید که قبل از هر تغییر در رژیم غذایی یا مصرف مکمل‌های خوراکی، مشاوره پزشکی را بپذیرید تا توصیه‌های مناسب و بهداشتی را دریافت کنید.

سالم ترین روش برای تقویت سالمندان (جسم و ذهن)

55
این مطلب مفید بود ؟50
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ن.ح
برچسب : سالمندان
وبگردی