تولد
دشمن بواسیر
اگر شما هم به درد هموروئید مبتلا هستید بهتر است رژیم غذایی خود را رعایت کنید و غذاهایی که برای این بیماری مضر هستند را مصرف نکنید.

بواسیر و غذاهایی که افراد مبتلا به بواسیر باید و نباید بخورند

اگر میدانید بواسیر چیست و متاسفانه به این بیماری دردناک مبتلا هستید، پس کامل در جریان اهمیت تغذیه برای کنترل و درمان آن می باشید. در این شرایط ساید مهم ترین سوال شما برای رهایی از دردها و عوارض همورئید این باشد که چه غذایی برای بواسیر مفید است و کدام غذا خوب نیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

بواسیر چیست؟

بواسیر یا هموروئید توده ای است که در داخل یا خارج مقعد یافت می شود و به دلیل تورم رگ های خونی ایجاد می شود. بواسیر یکی از رایج‌ترین بیماری‌های مربوط به ناحیه آنوس (مقعد) است که به ویژه افراد بالای 50 سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری همچنین با نام هموروئید نیز شناخته می‌شود و مرتبط با ورم‌های کوچک در رگ‌های خونی ناحیه تحتانی روده یا مقعد است.

بواسیر عمدتاً به دلیل عادات غذایی غلط و ساعات طولانی نشستن یا سبک زندگی بی تحرک ایجاد می شود. علاوه بر این علل، بواسیر می‌توانند به دلیل عوامل متعددی ایجاد شوند، از جمله یبوست یا اسهال مزمن، چاقی و اضافه وزن، بارداری. از عوارض و نشانه های بواسیر میتوان در این حد گفت که این بیماری می‌تواند منجر به ناراحتی، درد و سوزش در منطقه مقعد شود.

یکی از موارد مهم برای افراد مبتلا به بواسیر و در دوره درمان بواسیر، رعایت رژیم غذایی است که شامل باید نبایدهایی است که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک برایتان لیست شده اند.

مواد غذایی

چه غذاهایی برای بواسیر خوب نیست و نباید خورد؟

شناخت بدترین غذاها برای بواسیر و نخوردن غذاهایی که برای افراد مبتلا به بواسیر مناسب نیستند شاید یکی از اصلی ترین بخش های درمان این بیماری دردناک باشد. برخی از غذاها و مواد غذایی می‌توانند تشدید علائم بواسیر را به همراه داشته باشند که اصلی ترین آنها شامل:

غلات تصفیه شده

این مواد غذایی شامل نان سفید، نان شیرینی، برنج سفید و تقریباً هر چیزی است که از آرد سفید تهیه می شود.

غذاهای فرآوری شده

بازهم بحث نخوردنی ها شد و نام فست فود در صف اول قرار گرفت. فست فود، وعده های غذایی منجمد نیمه آماده و غذاهای ناسالم از پیش بسته بندی شده گزینه های کاملاً خطرناکی هستند که یبوست و نفخ را افزایش داده و بواسیر را بدتر میکنند.

لبنیات

از لبنیات پرهیز کنید، چراکه شیر و فرآورده های لبنی می توانند بواسیر را تحریک کنند. محصولات لبنی می‌توانند سبب افزایش تولید گاز در بدن شوند و علائم ناحیه مقعد را تشدید کنند. در صورت بواسیر، بهتر است مصرف محصولات لبنی را کاهش دهید.

لبنیات

غذاهای سرخ شده و شور

سیب زمینی و مرغ سرخ شده و دهها مورد دیگر که حتما خوب با آنها آشنایی دارید، مورد ممنوعه بعدی هستند که التهاب را افزایش داده و می توانند باعث شوند بدن شما فشار بیشتری بر رگ های خونی وارد کند. نمک باعث جذب زیاد آب و ایجاد یبوست می‌شود. همچنین، مصرف بیش از حد نمک می‌تواند به افزایش فشار خون منجر شود.

گوشت قرمز و چربی‌های اشباع

این خوشمزه های مضر، به‌ویژه در دوران ابتلا به بواسیر، توصیه نمی‌شوند. این خوراکی‌ها می‌توانند باعث یبوست شوند و علائم بواسیر را تشدید کنند. بهتر است از منابع روغن‌های سالم مانند روغن کتان و روغن زیتون استفاده کنید.

قهوه و محصولات کافئین دار

این دسته مواد غذایی می‌توانند باعث کم‌آبی در بدن و تشدید دردهای ناشی از بواسیر شوند، پس بهتر است مصرف این مواد را محدود کنید.

غذاهای مفید برای افراد مبتلا به بواسیر

بعد از شناخت غذاهای مضر برای بواسیر حالا بهتر است نگاهی داشته باشیم به مواد غذایی مفید برای بواسیر که شامل:

آب

آب به عنوان بهترین نوشیدنی برای حفظ ترطیب و نرمی مدفوع مطرح است. مصرف آب کافی به پیشگیری از یبوست و تشدید علائم بواسیر کمک می‌کند.

نوشیدن آب

سبزیجات با برگ سبز

مصرف سبزیجاتی مانند کاهو، اسفناج، مارچوبه و کلم پیچ که حاوی ویتامین K هستند، به انعقاد خون و تقویت بافت‌های مختلف بدن کمک می‌کند.

مواد حاوی ویتامین C

ویتامین C در مقابل التهابات و بافت‌های آسیب دیده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. میوه‌هایی مانند پرتقال، نارنج و لیمو حاوی ویتامین C هستند.

منیزیم

منیزیم به حفظ رطوبت روده و نرم کردن مدفوع کمک می‌کند. از منابع غذایی حاوی منیزیم مانند موز، آجیل، بادام و اسفناج بهره بگیرید.

غلات کامل

مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، جو و نان‌های سبوس‌دار باعث تامین فیبر و تریم کردن مدفوع می‌شود.

حبوبات

مصرف حبوبات مانند لوبیا، عدس و نخود که حاوی فیبر بالا هستند، به تنظیم قند خون و حفظ ترطیب مدفوع کمک می‌کند.

حبوبات

دانه‌های گیاهی

دانه‌هایی مانند کتان، شاهدانه و چیا که فیبر محلول دارند، به بهبود وضعیت بواسیر کمک می‌کنند.

مصرف مناسب ملین‌ها

ملین‌های طبیعی نظیر اسفرزه می‌توانند به نرم کردن مدفوع کمک کنند، اما حتماً باید دستورات پزشک را رعایت کرده و از مصرف بیش از حد آن‌ها پرهیز کرد.

به طور کلی، تغذیه‌ای که غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد مغذی باشد، می‌تواند به بهبود وضعیت بواسیر کمک کند. فراموش نکنید که باید، در مصرف هر ماده غذایی، به میزان مناسب و توصیه پزشک توجه کنید.

دشمنان بواسیر: چه غذاهایی برای بواسیر خوب نیست

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ن.ح
وبگردی