زیاده روی در خوردن
خوردن مواد غذایی سالم برای بدن مفید و لازم است اما برخی از مواد غذایی، زیاد خوردشان ضرر دارد و ممکن است آسیبی به سلامت بدن وارد کنند.

خوردنی های سالمی که به هیچ وجه نباید زیاد بخوریم

تغذیه نقش غیرقابل انکاری روی سلامت انسان دارد. مصرف مواد غذایی سالم سبب افزایش ایمنی بدن و مبارزه با رادیکال های آزاد و در نتیجه افزایش سلامت انسان می شود.

برخلاف باور عموم مصرف مواد غذایی سالم نیز باید به اندازه باشد چرا که زیاده روی در مصرف این نوع مواد غذایی مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک مواد غذایی سالمی را معرفی می کنیم که نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

موز

خوردن زیاد موز می تواند باعث پوسیدگی دندان شود. درست مانند قند، این میوه می تواند باکتری های مضر دندان را ایجاد کند که به مینای دندان آسیب می رساند همچنین احتمال دارد دچار سردرد شوید زیرا موز رسیده دارای مقدار زیادی تیرامین است که می تواند محرک میگرن باشد. 2 عدد موز در طول روز به عنوان یک مقدار سالم در نظر گرفته می شود.

موز

جو دوسر

در صورت پرخوری با جو دوسر به احتمال زیاد دچار مشکلات نفخ و دفع مدفوع می شوید. یک مطالعه نشان داد که علائم یبوست را می توان با کاهش مصرف فیبر غذایی به میزان قابل توجهی کاهش داد.

علاوه بر این، خوردن بیش از حد جو دو سر جذب کلسیم، منیزیم و روی را محدود می کند همچنین،باعث افزایش وزن می شود به خصوص اگر بیش از حد مواد به آن اضافه کنید پس بسته به میزان کالری دریافتی روزانه، 3-6 اونس در طول روز کافی است.

پنیر

مصرف مقدار زیاد پنیر شما را بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار می دهد. این نوع غذا سرشار از چربی های اشباع شده است که در ایجاد بیماری عروق کرونر نقش دارند. پنیر همچنین اغلب به دلیل هورمون کوله سیستوکینین که هنگام غذا ترشح می شود باعث سوزش سر دل می شود.

برنج

اگرچه برنج خوشمزه است اما در واقع ویتامین های بسیار کمی دارد. اگر بیش از حد برنج بخورید خود را از سایر ویتامین ها محروم می کنید همچنین باعث افزایش سطح انسولین می شود واز همه مهمتر ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض سطح پایین آرسنیک، عملکرد ذهنی ضعیف تری ایجاد کند.

برنج

کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی تیوسیانات است که منجر به ترشح بیش از حد هورمون های تیروئید می شود. در نتیجه، ممکن است با مصرف زیاد آن دچار ریزش مو، ورم صورت و سایر عوارض شوید. کلم بروکلی همچنین می تواند باعث گرفتگی بینی شود و سایر حساسیت ها مانند بثورات پوستی یا خارش را تشدید کند.

میوه خشک شده

میوه های خشک یا تازه، سرشار از کالری و قندهای غلیظ هستند حتی اگر جایگزین بهتری برای آبنبات باشند.

بلوبری

بلوبری می تواند گلوکز خون را تا زیر حد نرمال کاهش دهد که برای دیابتی ها خطرناک است همچنین خون را رقیق می کند پس باید مراقب باشید به خصوص اگر دارو مصرف می کنید، می تواند در مصرف داروها تداخل ایجاد کند. در این صورت امکان دارد متوجه تنگی نفس یا تنفس نامنظم شوید زیرا این میوه سرشار از ویتامین ک است.

بلوبری

روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی چربی اشباع شده و کالری زیادی است، بنابراین مطمئن شوید که از آن کم مصرف می کنید.

غذاهای سرشار از فیبر

ماکارونی سبوس دار، نان و غلات برای بدن و هضم غذا عالی هستند اما این مواد غذایی را بیش از حد مصرف نکنید زیرا وقتی احساس سیری می کنید، کربوهیدرات ها معده شما را متورم می کنند.

برنج قهوه ای

برنج قهوه ای در صورت پرخوری می تواند احساس تنبلی در شما ایجاد کند بنابراین سعی کنید کینوا را جایگزین برنج کنید.

شیر بادام های صنعتی

در حالی که شیر بادام جایگزین سالم تری برای شیر گاو است، اغلب فرآوری می شود و قند زیادی در آن وجود دارد.

شیر بادام

آجیل

در حالی که آجیل ها میان وعده عالی هستند بسیاری از انواع آن مانند آجیل برزیلی و بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی اند بنابراین سعی کنید چند بار در هفته کمتر از یک مشت از آن بخورید.

سبزیجات چلیپایی

فیبر محلول موجود در سبزیجات چلیپایی به تولید گاز اضافی کمک می کند به همین دلیل خوردن زیاد این سبزیجات، به ویژه در مقادیری که بدن به آن عادت ندارد می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود.

سبزیجات چلیپایی می توانند در نحوه استفاده تیروئید از ید اختلال ایجاد کنند. ید به بدن در تولید هورمون های تیروئید کمک می کند و در رشد استخوان و مغز در دوران بارداری و نوزادان نقش دارد.

افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) مصرف می کنند باید مراقب میزان مصرف باشند.

آب لیمو

لیمو خاصیت اسیدی دارد و می تواند به مینای دندان آسیب برساند و دندان شما را بیشتر مستعد ایجاد حفره کند. هنگام نوشیدن آب لیمو و سایر نوشیدنی های اسیدی از نی استفاده کنید و سپس دهان خود را بشویید. این کار می تواند به کاهش هرگونه عوارض جانبی کمک کند.

آب لیمو

ماست طعم دار

ماست یک میان وعده عالی و حاوی مقدار زیادی شکر است. یک ظرف ماست طعم دار کم چرب به طور معمول حاوی 10 گرم شکر است.

ماهی حاوی جیوه

ماهی می تواند منبع فوق العاده ای از پروتئین، ویتامین ب12، روی، ید و اسیدهای چرب امگا 3 باشد اما اگر بیش از حد از انواع خاصی ماهی بخورید ممکن است خطر مسمومیت با جیوه را افزایش دهید.

غذاهای حاوی فیبر

غذاهای سرشار از فیبر شامل دانه های چیا، انواع توت ها، لوبیا سیاه یا عدس است. خوردن بیش از حد این مواد می تواند منجر به یبوست، گاز و نفخ شود.برای مقابله با این مشکل، میزان فیبر مصرفی خود را به آرامی افزایش دهید و مقدار زیادی آب بنوشید.

غذاهای حاوی بتاکاروتن

هویج، طالبی، کدو و سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن هستند. غذاهای سرشار از بتاکاروتن رنگدانه هایی دارند که می توانند پوست را زرد یا نارنجی کنند تغییر رنگ به طور معمول در نواحی ضخیم پوست مانند کف دست و کف پا اتفاق می افتد و این امر ناشی از مصرف بیش از حد و طولانی مدت کاروتن است.

خوردنی های سالمی که زیاد خوردنشون خطرناکه

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
برچسب : تغذیه سالم
وبگردی