حقایقی جالب در راستای مطالعه علمی در مورد سیر برای فشار خون بالا
"مصرف یک حبه سیر روزانه می تواند زندگی شما را نجات دهد". طبق مشاهدات، افراد مبتلا به فشار خون بالا که روزانه به مدت 5 ماه از مکملهای سیر استفاده می کردند، فشار خون آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود، این امر دقیقا به همان میزان مؤثر بود که بیماران از داروهایی مانند مسدود کننده بتا و مهار کنندههای آنژیوتانسین استفاده می کردند.
با وجود این که تحقیقات قابل اعتماد می باشند، اما مجلههای بسیاری مدعی اغراق آن هستند.
نتایج 11 تحقیق متفاوت نشان داد است که محصولات حاوی سیر بهخصوص پودر سیر در مقایسه با قرصهای دارونما، اثر قابل توجهی در کاهش فشار خون داشتند.
این امر همچنان نیاز به بررسی مجدد دارد تا ثابت شود که مشتقات حاوی سیر نیز اثر قابل توجهی در کاهش فشار خون دارند یا خیر. بر این اساس افراد نباید صرفا از سیر به جای قرصهای فشار خون استفاده کنند.
مطالعه علمی در مورد سیر برای فشار خون بالا چه نوع مطالعه ای است
این مطالعه یک بررسی منظم و متا آنالیز بود که به بررسی اثرات مشتقات سیر بر فشار خون می پرداخت. محققان در اکتبر سال 2007 پایگاه دادههای الکترونیکی ادبیات علمی و پزشکی را جستجو کردند تا هر گونه مطالعات مرتبط را شناسایی کنند. آنها همچنین به بررسیهای سیستماتیک و متاآنالیز دیگری برای شناسایی سایر مطالعات بالقوه و مرتبط پرداختند.
در مطالعاتی که شناسایی کردند، محققان فقط کارآزمایی کنترل شده تصادفی (RCT) که به بررسی اثرات سیر بر فشار خون می پرداخت را انتخاب کردند که فقط اثرات سیر را با قرصهای فشار خون غیرفعال (دارونما) مقایسه کرده بود. همچنین این که فشار خون بر اساس دو فاکتور اندازه گیری می شود.
فاکتورهای اندازه گیری فشار خون:
- فشار خون سیستولیک (SBP)
- فشار خون دیاستولیک (DBP)
داده هایی که این معیارها را رعایت می کردند مورد توجه محققان واقع شدند.
آنها کیفیت این مطالعات را با استفاده از معیارهای استاندارد، داوری کردند و سپس از روشهای آماری برای جمعآوری دادههای حاصل از مطالعات با کیفیت کافی (متاآنالیز) استفاده کردند.
در این مطالعات افراد به دو دسته تقسیم می شدند:
- افرادی که فشار خون طبیعی دارند (فشار خون طبیعی فشار سیستولیک کمتر از 140 میلیمتر جیوه یا دیاستولیک کمتر از 90 میلیمتر جیوه)
- افرادی که فشار خون بالا داشتند (فشار سیستولیک 140 میلیمتر جیوه یا بالاتر و یا فشار دیاستولیک 90 میلیمتر جیوه یا بالاتر).
محققان تجزیه و تحلیل جداگانه ای از این دو گروه انجام داده اند. آنها همچنین از روشهای آماری برای بررسی رابطه بین شدت اثر و مدت زمان درمان، دوز، فشار خون اولیه افراد تحت مطالعه، استفاده کردند.
محققان از نتایج تحقیقات چه نتیجه ای به دست آوردند؟
محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که فشار خون بالایی دارند، مشتقات سیر در کاهش فشار خون بهتر عمل می کند، اما با این وجود آنها بیان می کنند که آزمایشات دیگری برای ارزیابی این که آیا مشتقات سیرمی توانند جایگزین داروهای موجود برای فشار خون باشند یا خیر، لازم است.
سازمان ملی بهداشت با توجه به بررسی نتایج مطالعات چه برداشتی کرده است؟
این بررسی به خوبی انجام شده و شامل همه مطالعات شناخته شده درباره اثرات سیر بر فشار خون است. این نوع مطالعه می تواند به روشن شدن اختلافات بین مطالعات فردی کمک کند اما در هنگام تفسیر این مطالعه نکاتی وجود دارد:
- اگرچه نویسندگان بیان کردند که کاهش فشار خون با مشتقات سیر مشابه مواردی است که در سایر مطالعات با داروهای فشار خون تجویز شده مشاهده می شوند اما چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم این نوع مقایسه غیرمستقیم باید با احتیاط تفسیر شود. این امر بدان دلیل است که افراد تحت آزمایش در مطالعات مختلف ممکن است دارای ویژگیهای متفاوتی باشند که می تواند نتایج را تحت تاثیر قرار دهند.
- این تحقیق نشان می دهد که مشتقات سیر می توانند فشار خون را کاهش دهد اما باید توجه کرد که آیا این کاهش برای کاهش آسیبهای قلبی عروقی مانند حمله قلبی (یکی از دلایل درمان فشار خون بالا) کافی است یا خیر.
- در این بررسی هیچ تأثیر منفی در مصرف مشتقات سیر مشاهده نشده است.
- از آن جا که مشتقات سیر مشمول مقررات یکسانی در مقایسه با داروهای فشار خون نمی شود، بنابراین ممکن است حاوی غلظتهای مختلف به همراه سایر ترکیباتی باشد که به معنای اثربخشی آنها می باشد. این مطالعه همچنین به بررسی اثرات مصرف سیر نپرداخته است زیرا سیر بخشی از رژیم غذایی است و ممکن است اثر سیر پخته شده متفاوت باشد و گرم کردن آن می تواند اثربخشی آن را کاهش دهد.
به دلیل آن که شواهد لازم در مورد مقایسه اثربخشی مشتقات سیر با داروهای موجود برای فشار خون وجود ندارد پس افراد نباید به جای استفاده از قرصها به سمت سیر و مشتقات آن بروند و باید در این باره با پزشک مشورت کرد.
سایر نکات
سیر هیچ ضرری نخواهد داشت و ممکن است اثربخشیهای دیگری نیز داشته باشد اما اگر شما یا شریک زندگی تان سیر را نمی پسندید، می توانید روزانه 30 دقیقه پیادهروی را امتحان کنید، که قطعاً مؤثر خواهد بود.