ریزش مو
وجود ویتامین های مختلف مثل آهن برای بدن انسان لازم و ضروری است؛ پس برای داشتن پوست سالم و موهای ضخیم و براق باید نیاز بدن به آهن را برطرف کنید.

ارتباط کمبود آهن بدن با ریزش مو

آهن به بدن کمک می کند تا اکسیژن را به سلول های مو برساند و در نتیجه چرخه رشد مو را تنظیم می کند. همچنین موی سالم و قوی و ضخیم را به شما تحویل می دهد. درمان کمبود آهن با استفاده از مواد غذایی حاوی آهن و مکمل ها باعث می شود که امکان رشد مجدد داشته باشند.

رژیم غذایی ضعیف علت اصلی ریزش مو است و این مسئله هم در مورد آقایان و هم خانم ها صدق می کند. موی سالم نیاز به مواد مغذی مانند آهن و زینک دارد. علائم کمبود آهن در موی نازک و شکننده خودش را نشان می دهد.

مهم تر از همه این که آهن یک جزء ضروری از هموگلوبین است. هموگلوبین پروتئینی با سلول های خونی قرمز است که اکسیژن را از ریه به بافت ها و سلول های مویی انتقال می دهد و عملکرد صحیح و رشد مو را ایجاد می کند.

اگر کمبود آهن دارید، یعنی مو های شما هم مانند دیگر قسمت های بدن با کمبود آهن دچار شده اند و از این قضیه آسیب می بینند. چنانچه پیش از این هم در نمناک خواندید، آهن عملکرد های بسیار مهم را در بدن بر عهده می گیرد و کمبود آن ممکن است پیشرفت طبیعی چرخه مو را خدشه دار کند.

آیا با جبران کمبود آهن، موهایم رشد مجدد خواهند داشت؟

کمبود مواد مغذی می تواند عاملی برای ریزش مو باشد، در چنین حالتی رشد مجدد موها ممکن خواهد بود. در بیشتر موارد ریزش مو به دلیل کمبود آهن دائمی نیست و درمان کمبود آهن می تواند باعث رشد مجدد مو های محکم و سالم شود اما موهای شما چند ماه نیاز به زمان دارند تا به طور مجدد رشد کند.

ریزش مو

چه کنم تا موهایم بر اثر کمبود آهن ریزش نداشته باشد؟

مهم تر از همه شما باید مواد غذایی حاوی آهن استفاده کنید. عادات غذایی سالم راهکاری کلیدی برای موهای محکم هستند و دوم اینکه باید سطح فریتین را در بدن چک کنید و از پزشک قبل از مصرف مکمل اجازه بگیرید؛ یعنی باید دقیقاً مطمئن شوید که کمبود آهن دارید. اگر کمبود آهن داشته باشید، می توانید با مکمل های صحیح جلوی ریزش مو را بگیرید و مصرف آهن در این شرایط موثر نخواهد بود.

خانم ها بیشتر در معرض خطرند

خانم ها در معرض خطر بیشتری برای ریزش مو به دلیل کمبود آهن هستند. خانم ها هر روز به دوز بالاتر از آهن نیاز دارند. کمبود آهن معمولاً در خانم ها یک مشکل بسیار رایج است که علت آن هم قاعدگی و عادت ماهیانه است. یک خانم سالم با سطح فریتین کمتر از 30 میلی لیتر خطر بالایی برای ریزش مو دارد.

کمبود آهن باعث سفید شدن زود هنگام مو می شود

سطح بالای فریتین، کلسیم، ویتامین ب 12 و ویتامین D نقش مهمی را در سفید شدن مو قبل از حد موعد دارد بنابراین مصرف غذا های حاوی آهن از رنگ موی طبیعی شما محافظت می کند.

علاوه بر آن آهن دارای خواص ضد پیری است و یک ترکیب ضروری برای کلاژن سازی محسوب می شود. کلاژن پروتئین اصلی پوست است که حالت ارتجاعی و ضخامت پوست را حفظ می کند.

سفیذی مو

در طول روز به چقدر آهن نیاز دارید؟

مصرف روزانه پیشنهادی برای آهن برای مردان 8 میلی گرم و برای خانم ها 18 میلی گرم است. علاوه بر آن خانم های باردار در روز تقریباً به 27 میلی گرم آهن نیاز دارند. گیاه خواران و خام خواران باید بیشتر مراقب دریافت آهن باشند، آهن از منابع گیاهی به راحتی جذب نمی شود اما گوشت جذب راحت تری دارد.

همچنین قابلیت جذب آهن گوشت بین 14 و 18 درصد است که این عدد برای منابع گیاهی بین 5 تا 12 درصد است بنابراین به گیاه خواران و خام خواران پیشنهاد می کنیم که بیشتر از افراد معمولی یعنی حدود 1.8 برابر آهن بیشتری مصرف کنند.

یعنی مردان و زنان گیاه خوار به ترتیب باید 14 میلی گرم و 32 میلی گرم در روز آهن مصرف کنند، علاوه بر آن ما حداقل باید 5 وعده میوه و سبزیجات در طول روز مصرف کنیم تا به اندازه کافی ویتامین c دریافت کنیم.

ویتامین c باعث افزایش جذب آهن می شود و برای موی سالم ضروری است. ویتامین c همچنین خواص ضد پیری دارد و از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت می کند و ترکیبات کلاژنی را بالا می برد. یک لیوان آب پرتقال راحت ترین راه برای افزایش ویتامین c داخل بدن است.

مواد غذایی حاوی آهن برای مو هایی ضخیم و محکم

مواد غذایی رایج حاوی آهن می تواند موهای شما را تقویت و ضخیم کند که شامل گوشت قرمز، غذای دریایی، اسفناج، نخود، گوجه فرنگی، برگ چغندر قرمز، آجیل ، عدس و میوه هستند.

بلندی مو

آیا ما برای جلوگیری از ریزش مو نیاز به مصرف آهن داریم؟

رایج ترین نوع کمبود ماده مغذی در جهان کمبود آهن است. سطح فریتین در بدن باید به طور منظم چک شود و پزشک باید با آزمایش ها تعیین کند که شما به مکمل آهن نیاز دارید یا خیر. افراد سالم نباید در طول روز بیش از 45 میلی گرم از مکمل آهن دریافت کنند که بالاتر از حد مجاز است. فقط پزشک می تواند دوز های بالاتر را برای افراد تجویز کند.

همچنین ممکن است مصرف زیاد مکمل آهن باعث ایجاد عوارض جانبی شود اما به طور کلی این که فرد بخواهد آهن را از منابع غذایی بیش از حد مجاز دریافت کند، خیلی اتفاق رایجی نیست فقط باید در مصرف مکمل ها دقت کرد. مهم تر از همه این که شما باید سطح زینک در بدن را هم بسنجید. کمبود زینک هم یکی دیگر از علت های رایج ریزش مو است.

مصرف آهن، تاثیری در درمان موهای ریخته دارد؟

56
این مطلب مفید بود ؟60
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
وبگردی