داروهای تقویتی بعد از کاشت مو
مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت مو به دلیل جلوگیری از عوارض بعد از کاشت مانند؛ عفونت و همچنین کاهش درد های ناشی از کاشت بسیار ضروری است کاشت مو یک عمل زیبایی و همچنین ترمیمی است که برای تاثیر گذاری بیشتر نیاز به مراقبت دارد که از مهمترین آن ها مصرف داروهای تقویتی است. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک درباره داروهای بعد از کاشت مو صحبت خواهیم کرد.
نکته بسیار مهم :
***تمامی داروها و ویتامین های نام برده در این مطلب تنها با مجوز پزشک معالج قابل مصرف است، بنابراین از مصرف خودسرانه داروها خودداری نمایید. ***
چرا باید بعد از کاشت مو دارو مصرف کنیم؟
بعد از جراحی ممکن است موها دچار شوک شوند و برای مدتی ریزش موها و یا عوارض جراحی را تجربه کنید، پزشک در این مواقع با تجویز داروهای بعد از کاشت مو، عوارض جراحی را به حداقل رسانده تا درمان موفقیت آمیز تر شود. تجویز داروهای تقویتی بعد از کاشت مو نیز به کاهش ریزش مو و تقویت موها کمک شایانی می کند.
داروهای بعد از کاشت مو
بعد از کاشت مو پزشک داروهای مختلفی برای بیمار تجویز می کند که باعث بهبودی آن ها می شود. برخی از این داروها عبارتند از:
داروهای مسکن یا ضد درد:
بعد از کاشت مو درد شایع است. پزشک برای تسکین درد داروی مسکن تجویز خواهد کرد. استامینوفن کدئین از بهترین مسکن ها برای تسکین درد بعد از کاشت مو هستند اما به هیچ عنوان ژلوفن، آسپیرین و ایبوپروفن نباید مصرف نمود.
آنتی بیوتیک ها:
یکی از عوارض بعد از عمل کاشت مو بروز عفونت است. پزشک برای کاهش عفونت بعد از کاشت مو، آنتی بیوتیک برای شما تجویز می کند.
داروهای ضد التهاب :
تورم نیز یکی از عوارض کاشت مو می باشد. پزشک برای کاهش التهاب داروهای ضدالتهاب را تجویز می کند تا تورم کاهش پیدا کند.
داروهای خواب آور :
داشتن خواب کافی برای بهبودی بعد از کاشت مو ضروری است. بنابراین پزشک در صورتی که بیمار دچار بی خوابی شود، داروی خواب آور تجویز می کند.
داروهای تقویتی بعد از کاشت مو :
اکثر پزشکان توصیه می کنند که بیماران برای مدتی از داروهایی مانند فیناستراید، ماینوکسیدیل استفاده کنند زیرا در تحریک فولیکول ها نقش بسیار زیادی داشته و سرعت رشد را افزایش داده و در ترمیم جای زخم ها موثر هستند.
مصرف داروهای تقویتی تقریبا یک هفته پس از انجام عمل شروع می شود، زمانی که التهاب ها کاهش یافته و فرد در حال آغاز زندگی سابق خود و روال عادی زندگی اش می باشد.
ماینوکسیدیل:
در بخش های قبلی بهداشت و سلامت درمورد این دارو کامل توضیح دادیم و خواندید که ماینوکسیدیل یکی از اصلی ترین داروهای بعد از کاشت مو است که محلول بوده و بصورت موضعی استفاده می شود و برای رویش مجدد موها کاربرد دارد. این دارو با تجویز پزشک قابل استفاده است و نحوه مصرف توسط پزشک تعیین می شود.
فیناستراید:
فیناستراید یکی دیگر از رایج ترین داروهای بعد از کاشت مو است که از تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدروسترون و از ریزش موی ارثی پیشگیری می کند. این دارو به دو صورت خوراکی و موضعی موجود است که با تجویز پزشک قابل استفاده است.
ویتامین های پس از کاشت مو
ویتامین E :
یکی از دارو های مفید پس از کاشت مو ویتامین E است که برای تمامی نقاط بدن مفید است و خواص آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب های بعد از کاشت مو جلوگیری می کند. این ویتامین با خونرسانی به پوست سر، باعث افزایش اکسیژن در بافت مو می شود.
ویتامین C :
ویتامین C یکی از داروهای بسیار مهم پس از کاشت مو است. ویتامین C به مویرگ ها کمک می کند که خون بیشتری را به فولیکول ها برساند و جریان خون را در سر افزایش می دهد و باعث تقویت و رشد مو می شود.ویتامین C با کمک به کلاژن سازی و کمک به جذب آهن باعث سلامت موها و کاهش تورم و قرمزی می شود.
ویتامین A :
این ویتامین با تولید سبوم به رشد موها کمک زیادی می کند و از شوره سر جلوگیری می کند.
بیوتین :
ویتامین B یا بیوتین برای رشد موها ضروری است و باعث رشد صحیح موها می شود.
روی :
روی به جلوگیری از ریزش موها و تقویت آنها کمک می کند.
اسید فولیک :
اسیدفولیک از خانواده ویتامین های B است و سبب افزایش تولید سلول های قرمز خون و تقویت موها می شود.
نکته بسیار مهم :
***تمامی داروها و ویتامین های نام برده در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک تنها با مجوز پزشک معالج قابل مصرف است، بنابراین از مصرف خودسرانه داروها خودداری نمایید. ***