همکار خودشیفته
هر محیط کاری شامل کارکنانی با خلق و خوهای مختلفی می باشد که اگر همکاران شما خودشیفته هستند، می توانید با رعایت چند نکته با آنها رفتار متناسب داشته باشید.

رفتار صحیح و حرفه ای با همکار خودشیفته

کنار آمدن با یک همکار خودشیفته کار راحتی نیست و این مشکل برای بسیاری از افراد وجود دارد. معمولاً همکاران خودشیفته باعث ایجاد استرس و اضطراب در محیط کار می شوند و سطح بهره وری را کاهش می دهند. پس باید یاد بگیرید که چگونه با این افراد رفتار کنید تا حتی کمترین آسیب ذهنی هم به شما وارد نشود. در این قسمت از نمناک راهکارهای رفتار با همکار خود شیفته را به شما معرفی می کنیم. 

نادیده گرفتن 

نادیده گرفتن برای افراد خودشیفته کارآمد است؛ مخصوصاً اگر در محل کار باشد زیرا این افراد مدام سعی دارند با رفتارهای غیر طبیعی در مرکز توجه قرار بگیرند . پس سعی کنید خودتان را کنترل کنید و به حرف های آن ها گوش ندهید. آنها را کاملا نادیده بگیرید و نسبت به رفتارهای عجیب شان واکنش نشان ندهید. هر چقدر که نسبت به آن ها بی تفاوت تر باشید، راحت تر می توانید شرایط کاری را مدیریت کنید.

همکار خودشیفته

محل را ترک کنید

هر زمان که همکار خودشیفته سعی داشت به شما نزدیک شود، بهتر است تا جایی که می توانید محل موردنظر را ترک کنید. بهتر است صبر کنید و تا زمانی که فرد رفتارهای خاص را از خودش نشان داد، آن ناحیه را به سرعت ترک کنید و در نتیجه راحت تر می توانید شرایط کاری را مدیریت کنید و در دام رفتارهای مخرب این فرد نیفتید. سعی کنید تا جایی که می توانید از تیر راس و نگاه فرد خودشیفته دور باشید. 

به کار خود توجه کنید

ممکن است لحظاتی سپری شود و متوجه شوید که در حال صحبت کردن با همکار خودشیفته هستید. در چنین حالتی بهترین کار ممکن ، این است که بدون هیچ وقفه ای دوباره به کار خودتان برگردید. هیچ کس نباید شما را از کارتان متوقف کند . پس سعی کنید که همیشه روی کار خود تمرکز داشته باشید و وارد صحبت های بی سر و ته این افراد نشوید و در بحث های آن ها شرکت نکنید و در یک لحظه کاملاً تمرکز خود را روی کارتان معطوف کنید. 

 رفتار با همکار خودشیفته

موضوع را تغییر دهید

تغییر دادن بحث حین صحبت با همکار خودشیفته به شدت موثر خواهد بود. شما می توانید در عرض چند ثانیه از تکنیک نادیده گرفتن استفاده کنید. سپس هر چه سریع تر بحث را عوض کنید تا این فرد از شما دوری کند. تا زمانی که به نیازهای فرد خودشیفته توجه کنید و به حرف های او گوش دهید، او به رفتار خود ادامه می دهد اما شما باید سعی کنید خیلی هوشمندانه بحث را عوض کنید و نشان دهید که به حرف های او علاقه ندارید و او هم دیگر رفتارهای گذشته را پیش شما تکرار نخواهد کرد. 

از رفتار های مثبت قدردانی کنید

همه ی افراد رفتارهای مثبت و منفی دارند و همین باعث می شود که دیگران فقط رفتارهای منفی آن ها را ببینند اما اگر شما بتوانید ویژگی های مثبت را در این فرد پیدا کنید، در نتیجه شرایطی متفاوت در محیط کار ایجاد می شود و می توانید طرز فکر آن فرد را هم تغییر دهید. همین باعث می شود که او به انجام کارهای مثبت بیشتر از هر زمان دیگری ترغیب شود  و احتمال نشان دادن رفتارهای خودشیفتگی در او کاهش پیدا می کند. 

آرامش داشته باشید

گاهی اوقات بهتر است که در ظاهر به حرف های او گوش دهید اما در باطن کارهای خودتان را انجام دهید و فقط شنونده ظاهری باشید. به او لبخند بزنید و آرامش خود را حفظ کنید. به گونه ای رفتار کنید که او سعی نداشته باشد خودش را به شما اثبات کند. 

چنین فردی را به عنوان دوست انتخاب نکنید

هرگز نباید با فرد خودشیفته رابطه شخصی قوی ای داشته باشید و با او دوستی برقرار کنید. این افراد هرگز نمی توانند دوست خوبی برای شما باشند. 

برخورد با همکار حسود

هیچ رازی را با او در میان نگذارید

افراد خود شیفته معمولاً به دلیل حسادتی که در درون خود احساس می کنند، دوست دارند از بقیه برتر باشند و شما نباید نقاط ضعف و آسیب های خود را در زندگی با او در میان بگذارید زیرا ممکن است بعداً بر علیه خودتان استفاده شود. 

محکم و مودب باشید

شما باید یاد بگیرید که در کمال ادب و احترام مسائل شخصی را از مسائل کاری جدا کنید. همچنین در محیط کار، استاندارد ها و محدودیت هایی را تعیین کنید تا دیگران نتوانند از آن فراتر بروند.

برای تغییر دادن آن ها تلاش نکنید

شما مجبور نیستید که انرژی و زمان خود را صرف تلاش برای تغییر دادن چنین افرادی بکنید. پس چنانچه نمناک پیشنهاد می کند، به جای آن سعی کنید خودتان را ارتقا دهید و برای بهتر شدن تلاش کنید. 

اعتماد به نفس خود را بالا ببرید

تا زمانی که در کنار افراد خودشیفته هستید، دچار استرس، نگرانی و عصبانیت می شوید. همین باعث می شود که دیگر مانند قبل به خودتان اطمینان نداشته باشید اما بهتر است که عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و مدام به خودتان یادآوری کنید که شما در حال انجام یک رفتار مناسب هستید و رفتار های مخرب فرد خودشیفته روی شما اثر منفی نخواهد گذاشت. 

اعتماد به نفس

کاملاً هوشیار عمل کنید

همانطور که گفتیم فرد خودشیفته نباید روی شما کنترلی داشته باشد. این فرد سعی دارد که نگاه دیگران را نسبت به شما تغییر دهد و در نتیجه باید کاملاً هوشیار و آگاه عمل کنید.

شوخ طبع باشید

گاهی اوقات بهترین راه ممکن، استفاده از حس شوخ طبعی می باشد. سعی کنید که به او لبخند بزنید ، مهربان باشید تا او در کنار شما احساس نا امنی نکند و نیاز به خود شیفتگی نداشته باشد. 

حس حمایت خود را نشان دهید

اگر این افراد متوجه شوند که شما با آن ها دشمنی ندارید و نمی خواهید به جایگاه آن ها خدشه وارد کنید ، از طرفی از آن ها حمایت می کنید و واقعاً مانند یک همکار در کنار آن ها هستید، همین باعث می شود که دیگر در برابر شما دیوار تدافعی نکشند و خودخواهی و خود شیفتگی را کنار بگذارند.

رفتار حرفه ای با همکار خودشیفته

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن /ف.ن
برچسب : همکار
وبگردی